Hvorfor ble Azov-nazistene ønsket velkommen på Stanford?

0
Den nazistisk Azov-brigaden ble mottat som æresgjester på Stanford og kunne "smykke" panelet med sine nazisymboler. Foto: Azov Media

Det uavhengige jødiske tidsskriftet Forward reagerer på at den nazistiske Azov-brigaden fikk en offisiell æresmottakelse på Stanford University.

Journalisten Lev Golinkin skriver:

29. juni var Stanford University vert for en delegasjon fra Azov-brigaden, en nynazistisk gruppering i den ukrainske nasjonalgarden. Panelet, der Azovs nynazistiske insignier ble projisert på veggen, hadde som en av sine deltakere den kjente statsviteren Francis Fukuyama, som poserte for et fotografi med delegasjonen.

En av Azov-folkene skriver begeistret på Twitter:

Golinkin skriver videre:

Denne hendelsen – og den urovekkende mangelen på reaksjon fra jødiske organisasjoner – viser grensene for USAs forpliktelse til å bekjempe hvit overherredømme.

Kall det Ukraina-unntaket.

Selv midt i dagens bølge av antisemittisme globalt, har Azov blitt teflon-nynazistene: frihetskjempere som ikke kan gjøre noe galt, feiret over hele Amerika, inkludert ved prestisjetunge institusjoner som Stanford.

Alt for ofte har det jødiske samfunnet møtte denne skammelige hyllesten av en nynazistisk formasjon med taushet.

I mars i fjor skrev Lev Golinkin en større artikkel i Forward om hvordan Ukraina hyller sin nazistiske fortid gjennom å bygge massevis av monumenter til ære for nazikollaboratører:

Forrige artikkelEn mellomstor hund med «begrenset politisk evne»
Neste artikkelGribbene samles om Norges mineralrikdommer
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.