«Klassekampen som møkkaspreder»

0
Faksimile fra det omtalte oppslaget i Klassekampen.

Den tidligere Labour-lederen Jeremy Corbyn var i Oslo 6. juni for å snakke på et offentlig møte til støtte for Julian Assange i Litteraturhuset. Avisa Klassekampen dekket dette, men på en helt oppsiktsvekkende måte. Man skulle tro at dette ville ha vært en glitrende anledning for «venstresidas dagsavis» til å gjøre et intervju med en av de viktigste venstrelederne i Europa og eventuelt også slå et slag for sin journalistkollega Julian Assange. Men nei da.

I et leserinnlegg i Klassekampen skriver Rødt-politikeren, forfatteren og journalisten Halvor Fjermeros:

«Makan til nivå på journalistikken som Klassekampen framviste tirsdag skal man lete lenge etter, sjøl i den mest tabloide delen av pressa. Med et bilde av Jeremy Corbyn med flere fra Munchmuseet, serveres det den lapskaus av sladder og sludder under en overskrift som tydeligvis har voldt redaksjonen besvær i å lande på: «Omtalt som mentor for nytt fredsparti». Hæh! «Omtalt som…»! Og her står altså den omtalte Mr. Corbyn rett foran nesa på avisas fotograf, og likevel har ikke journalisten klarte å spørre «den omtalte» om en kommentar.»

Typisk nok klarte Klassekampen heller ikke å dekke konferansen om Julian Assange.

Men derimot gikk de rett på limpinnen til provokatøren Lysglimt fordi denne hadde tatt en selfie med seg sjøl og Corbyn, noe Corbyn knapt kan lastes for. Lysglimt er nevnt 18 ganger i artikkelen.

Og for å kommentere dette hentet man inn den såkalte «eksperten» John Færseth, mannen som siden 2014 har jobbet aktivt for å hvitvaske nazistene i Azov-brigaden i Ukraina.

Les: John Færseth har drevet hvitvasking av nazistene i Ukraina siden 2015

Fjermeros avslutter sitt debattinnlegg slik:

«Avisas sørgelige utvikling fra sin rolle som en kritisk og journalistisk røst i norsk medieflora er et fenomen i seg sjøl å bedrive kritisk journalistikk over. Det som lyser rødest fra avisas omdømme nå, er rødmen som stiger fra skammen over det pinlige feilskjæret med Anne Holt-fadesen. Shame on you!»

(Klassekampen presterte å intervjue feil Anne Holt, og det i ei avis som har litteraturbilag hver uke.)

Forrige artikkelAmerikansk økonomi – Overraskende motstandsdyktig eller Potemkin-kulisser?
Neste artikkelMexico er på full fart inn i BRICS
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.