Amerikanske generaler ny sårbar gruppe som må beskyttes

0
General Mark Milley, sjef for Joint Chiefs of Staff, prototypen på en sårbar general.

Pentagons hemmelige tjeneste tråler sosiale medier etter slemme tweets om generaler, skriver The Intercept.

Et dokument viser at Protective Services Battalion bruker sofistikerte overvåkingsverktøy som kan lokalisere hvem som helst.

US Army Protective Services Battalion, Pentagons lite kjente Secret Service-ekvivalent, har i oppgave å beskytte toppmilitære. Enheten beskytter nåværende så vel som tidligere høytstående militæroffiserer fra «drap, kidnapping, skade eller forlegenhet», ifølge hærens dokumenter.

Protective Services mandat er utvidet til å omfatte overvåking av sosiale medier for «direkte, indirekte og tilslørte» trusler og identifisering av «negative følelser» angående avdelingene, ifølge et anskaffelsesdokument fra hæren datert 1. september 2022, og gjennomgått av The Intercept. Utvidelsen av beskyttelsestjenestebataljonens område er ikke tidligere rapportert.

Landets nasjonale sikkerhetsmaskineri har blitt stadig mer fokusert på sosiale medier – spesielt når det gjelder desinformasjon. Ulike nasjonale sikkerhetsbyråer har brukt de siste årene på å opprette kontorer i hele det føderale regjeringsapparatet for å motvirke den påståtte trusselen.

Hærens nye verktøysett går langt utover sosiale medier-overvåking av typen som tilbys av private entreprenører som Dataminr , som hjelper politi og militære byråer med å oppdage trusler ved å tråle sosiale mediers tidslinjer og chatterom for ulike søkeord. I stedet vil etterforskere fra Army Protective Services Bataljon tilsynelatende kombinere sosiale mediedata med et bredt utvalg av offentlig og ikke-offentlig informasjon, alt tilgjengelig gjennom en «universell søkevelger.» 

Disse informasjonskildene inkluderer «signalrike diskusjoner fra illegale trusselaktørmiljøer og tilgang til samtaler døgnet rundt innenfor trusselaktørkanaler,» offentlig forskning, CCTV-strømmer, radiostasjoner, nyhetskanaler, personlige poster, hacket informasjon, webkameraer og – kanskje mest invaderende – mobilposisjonsdata. 

Dokumentet nevner også bruken av «geo-inngjerdede» data, en kontroversiell praksis der en etterforsker tegner en form på et digitalt kart for å fokusere sin overvåking av et spesifikt område. Selv om app-basert smarttelefonsporing er en potent overvåkingsteknikk, er det fortsatt uklart hvor nøyaktig disse dataene faktisk kan brukes til å avsløre truende innlegg på sosiale medier, eller hvilken relevans andre datakategorier som radiostasjoner eller akademisk forskning kan ha, skriver The Intercept.

Ikke fortell dette til Ekstremismekommisjonen og PST, de ville forelske seg i slike muligheter ved første blikk.

Ekstremismekommisjonen og PST asfalterer veien mot det totalitære samfunnet

Forrige artikkelIrland vil «begrense friheten for det felles beste»
Neste artikkelLitt om Sveriges NATO-provoserte holdning til Russland: