Sulten banker på døra hos fattigfolk i Storbritannia

0

Matvareprisene vil snart gå forbi energiprisene som det nye økonomiske sjokket for fattigfolk i Storbritannia. Også den lavere delen av middelklassen og vanlige arbeidere får det tøft. Men for dem som har lite fra før handler det om at de ikke vil ha råd til å skaffe seg nok mat.

Daily Mirror skriver:

Husholdninger vil snart betale et gjennomsnitt på 1000 pund mer på mat hvert år sammenlignet med før Covid-pandemien, frykter eksperter. Familier med lavere inntekt er verst rammet ettersom de allerede kjøper billigprodukter, så de kan ikke velge billigere alternativer.

Matvareprisene vil snart gå forbi energiregningen ettersom levekostnadskrisen går inn i en «ny fase», advarer en bekymringsfull ny studie i dag.

Husholdninger vil snart betale et gjennomsnitt på 1000 pund mer på mat hvert år sammenlignet med før Covid-pandemien, frykter eksperter – sammenlignet med 900 pund mer på energi.

Matinflasjonen har allerede nådd et nivå den ikke har hatt på femti år, og forskere fra Resolution Foundation-tenketanken sier at den vil bli enda verre i de kommende månedene.

Familier med lavere inntekt vil bli hardest rammet, ettersom de ofte allerede kjøper billigere produkter og dermed vil ha mindre plass til sparing.

En studie publisert i dag fant at folk flest nå bruker 13 % av inntekten sin på mat, sammenlignet med 5 % før Covid.

Den fant at 61 % av de fattigste husholdningene har kuttet ned på mat og andre nødvendigheter, sammenlignet med 35 % blant den rikeste femtedelen av hjemmene.

Resolution Foundation sa: «Fattigere husholdninger, som er mer sannsynlig å allerede kjøpe de billigste produktene, er også mindre i stand til å svare på økende matvarepriser ved å endre hva de kjøper.»

I mars nådde matvareinflasjonen massive 19,1 %, og det antas at denne fortsatt kan fortsette å stige.

Dette kommer fram i rapporten Food for thought.

Prisøkningene rammer underklassene hardere enn på svært lenge:

En million briter skroter bredbåndabonnementet sitt

BBC skriver:

Opptil én million mennesker kansellerte bredbåndet sitt det siste året på grunn av de høye levekostnadene, antyder en undersøkelse fra Citizens Advice.

Ei menneskeskapt krise

Det er ingen naturkatastrofe eller noen ubegripelige økonomiske lover som har ført til den verste økonomiske krisa i manns minne.

Dette er produkt av menneskelige handlinger, nærmere bestemt er det produkt av at finanskapitalen utløste koronakrisa for å føre billioner av dollar over fra statsbudsjettene og vanlige folk til finansinstitusjonene gjennom lockdownpolitikken og den gjeldseksplosjonen den førte til.

I 2019 la BlackRock fram planen for den kommende krisa: – En finansiell operasjon uten sidestykke

Finansinvestoren Edward Dowd, som i ti år jobbet som investeringsmanager i BlackRock, sier i et intervju at:

«De trykker penger som gale under dekke av covid, restriksjonene er der for å hindre opptøyene når kollapsen skjer. Dette er de siste dager.»

Former executive of blackrock Edward Dowd: “They are printing money like crazy under the cover of covid, the restrictions are there to stop the riots when the collapse happens. It’s the end of days.” pic.twitter.com/abBn7xFU4O— Syrian Girl 🇸🇾🎗 (@Partisangirl) February 4, 2022

Edward Dowd sier at vi har hatt tre gigantiske finanssvindler de siste 20 årene; dot-com-bobla i 2001, Enron-skandalen, Leeman Brothers og finanskrisa i 2008 og nå den største finansbobla noensinne, og den under dekke av den såkalte «pandemien».

Dowd sammenlikner Moderna og Pfizer med Enron og sier at de er bobler som vil komme til å sprekke nå som det viser seg at folk dør i hopetall av «vaksinene» deres. Les transkripsjon av intervjuet her.

«Om ti år fra nå vil ikke Vesten være til å kjenne igjen. Ikke en skygge av sitt tidligere jeg.»

Han skrev:

Ren NWO magi

En tryllekunstner gjør noe med venstre hånd, mens han signaliserer publikum til å se på høyre hånd.

De har holdt på siden slutten av september (2019, o.a.). Husker du den «riksrettssaken»? Alle bare lurte på: ‘hva handler det om?’ Vel, det handlet om å distrahere folk fra den økonomiske implosjonen som hadde begynt.

Soleimani? Han ble myrdet den dagen da Federal Reserve rapporterte at de allerede hadde delt ut $6 TRILLIONER kortsiktige lån på repomarkedet. De har holdt på siden den gang, og det ville vært interessant å vite hva de allerede har gitt ut. Med denne hastigheten må de være godt inne på 12, 15 billioner territorium, som er 2008 igjen, med Fed som deler ut 16 TRILLIONER i lån til sine Bankster-kompiser, 9 billioner dollar som de innrømmet at de ikke kan gjøre rede for.

2008 om igjen? Vel, dette er bare begynnelsen, 2008 var bare et forspill, en tur i parken. Det tjente stort sett til å få alle større stater og sentralbanker til å bruke all ammunisjonen sin. Rentene er allerede på 0 %. Statsgjeld overalt, inkludert USA, er 100 % pluss. De har veldig lite de kan gjøre denne gangen, annet enn å trykke, trykke, trykke.

Finanskapitalen har veltet krisa over på folk over hele verden

Finanskrisa i 2008 ble aldri løst, krisa ble bare skjøvet framover. Gjennom «kvantitative lettelser», det vil si ved å «trykke penger» har sentralbankene sørget for å pumpe kapital inn i systemet for å holde det gående. Dermed er det bygd opp et gjeldsberg uten sidestykke. Samtidig har renta falt til null. Men når finansrenta faller til null, hva skjer da? Tollef Hovig forklarer det her:

«En betingelse for å kunne øke penge- og kredittforsyningen er at de kan benyttes til «forsvarlige transaksjoner». Dvs. utlån til prosjekter som gir gjennomsnittlig fortjeneste og har en troverdig tilbakebetalingsprofil. Hvert utlån går til en spesifikk «forsvarlig transaksjon», banken skaper en kreditt som settes direkte inn på låntagerens konto, øremerket for transaksjonen låntageren har lånt penger til. Dette er forutsetningen for å unngå inflasjon. Når situasjonen oppstår, som før koronakrisen, at økningen i penge- og kredittforsyningen stanser opp (fordi renten har nådd bunnen) og det er få eller ingen forsvarlige transaksjoner å låne penger til, oppstår et problem. Pyramidespillet i produksjons- og formueskapitalen er, som alle andre pyramidespill, avhengig av å få stadig ny tilførsel av finanskapital. Hvis tilførselen stanser opp vil den stadige etterspørselsøkningen, som fører til stadig økende verdier, avta. Da står man overfor en kapitalkrise, som vil ramme alle kapitalformer på samme tid, eller man kan finne snedigere måter å skape mer finanskapital, som tilføres de andre kapitalformene, så pyramidespillet kan fortsette enda en stund.»

Siden 2007 har The Fed i USA økt pengemengden til ni ganger så mye, Den europeiske sentralbanken har økt pengemengden sju ganger, Bank of England ni ganger og Bank of Canada seks ganger. Selv den konservative sveitsiske sentralbanken har økt pengemengden åtte ganger siden 2007.

Som alle andre pryramidespill måtte også dette spillet kræsje. Situasjonen var overmoden i 2019, spørsmålet var bare hvordan det skulle kræsje slik at finanskapitalen skulle gå skadefri.

Etter koronasvindelen fikk vi Ukrainakrigen og den skapte konsensus i Vesten for å plyndre statskassene for hundretall milliarder dollar og pøse dem over i våpenindustrien. Den tidligere venstresida i Skandinavia var blant de ivrigste etter å tømme statskassene for penger og gi dem til det militær-industrielle komplekset. Folk var dermed forsvarsløse.

Er det fortsatt noen som lurer på hvorfor folk blir fattigere enn noen gang siden annen verdenskrig og hvorfor sulten igjen banker på døra til fattigfolk i Storbritannia? Og her må vi si som Karl Marx advarte da han skrev om kapitalismen nettopp i Storbritannia: «Det er deg dette handler om!» Det kommer hit også, og det kommer fortere enn vi liker å tro.

Forrige artikkel«Hvordan COVID gjorde folk til fascister»
Neste artikkelKriminelle er velkommen i USAs «spesialstyrker» i utlandet