Kriminelle er velkommen i USAs «spesialstyrker» i utlandet

0
Arkivfoto US Army

Det amerikanske militæret trener og bevæpner fremmedkrigere som «stedfortredere» for å føre «irregulær krigføring» mot motstandere, og Pentagon kontrollerer dem ikke for å se om de har begått grusomheter, ifølge dokumenter innhentet av New York Times.

Disse «surrogat»-krigerne er bevæpnet og trent av Pentagons spesialoperasjonskommando.

De er nøkkelspillere i et økende antall hemmelighetsfulle «skyggekriger» som Washington fører over hele planeten.

Amerikanske spesialoperasjonskommandoer er blitt utplassert til 154 land, eller omtrent 80 % av nasjonene på jorden.

«U.S. Special Operations styrker er ikke pålagt å sjekke for tidligere menneskerettighetsbrudd blant de utenlandske troppene de bevæpner og trener opp som surrogater», rapporterte New York Times 14. mai.

«Amerikanske kommandosoldater betaler, trener og utruster utenlandske partnerstyrker og sender dem deretter til drepe-eller-fangst-operasjoner», bemerket avisa.

The Times avslørte to Pentagon-programmer der «surrogat»-styrker brukes: Seksjon 127e, kjent som «127 Echo», som får 100 millioner dollar per år for å trene opp «bekjempelse av terrorisme»; og seksjon 1202, som er tildelt 15 millioner dollar per år for å rekruttere fullmektiger for å føre «irregulær krigføring».

Denne ukonvensjonelle krigføringen er «rettet mot å forstyrre nasjonalstatsrivaler via operasjoner som ikke er full væpnet konflikt – inkludert sabotasje, hacking og informasjonskampanjer som propaganda», skrev avisa.

Zach Dorfman i NYT er veldig vennligstilt overfor amerikanske spionbyråer. Hos Yahoo News har han avslørt lignende irregulære krigføringsoperasjoner rettet mot Russland, men drevet av Central Intelligence Agency.

«CIA fører tilsyn med et hemmelig intensivt treningsprogram i USA for ukrainske elitestyrker og annet etterretningspersonell», avslørte han i en rapport publisert i januar 2022 – en måned før Russland invaderte Ukraina.

Dette CIA-programmet som trener ukrainske paramilitære i det sørlige USA ble igangsatt i 2015, avslørte Dorfman.

I mars 2022, en måned etter at Moskva invaderte, avslørte Yahoo News at CIA hadde et annet program for å trene ukrainske elitestyrker i landet deres. Det CIA-initiativet begynte i 2014.

Les: Criminals welcome as US recruits foreign proxies to wage ‘irregular war’ on adversaries

Forrige artikkelSulten banker på døra hos fattigfolk i Storbritannia
Neste artikkelPutin med egne ord