Stoltenberg: «Ukraina må vinne krigen for å bli med i NATO»

0

NATOs generalsekretær har sagt at han forventer at alliansen blir enige om et «flerårig program» for å hjelpe Ukraina med å forberede seg på og oppnå ønsket om å bli med i organisasjonen. Dette skriver den regimetro avisa Kyiv Post.

NATOs generalsekretær har sagt at Ukraina må seire i krigen mot Russland før det kan bli ytterligere diskusjoner om å gi medlemskap i alliansen.

Jens Stoltenberg sa at den «mest presserende oppgaven nå» er å «sikre at Ukraina seier» og at «President Putin ikke vinner denne krigen».

Han la til: «Fordi det er bare hvis Ukraina seirer som en suveren uavhengig nasjon i Europa, at det er noen mening med å diskutere når og hvordan Ukraina kan bli medlem av alliansen.»

Stoltenberg understreket at når NATO møtes i juli vil det «sende en veldig klar melding om støtte til Ukraina, og dette vil manifesteres på mange forskjellige måter.»

Han la til: «Når det gjelder medlemskap. Jeg forventer at NATO-allierte vil si at Ukraina vil bli medlem av alliansen. Dette har blitt sagt flere ganger.»

Kommentar: Stoltenberg forlanger at enda flere ukrainere må dø

Det er ingenting som tilsier at Ukraina har den minste mulighet til å «vinne» denne krigen. Hvis man trenger en forklaring om dette bør man høre oberst Douglas Macgregors analyse:

En annen amerikansk fagmilitær, oberstløytnant Daniel Davies skriver mye av det samme i artikkelen Ukraine’s Long-Expected Offensive: Why It Won’t Beat Putin.

Hør også denne av oberst Macgregor: Douglas Macgregor: A Huge Offensive Destroy The Lines Of Defence.

USA og NATO bruker Ukraina i et forsøk på å ødelegge Russland. Dette har ført til at kanskje så mange som 300.000 soldater har dødd til nå og hvor mange hundretusen som har fått alvorlige skader er det knapt noen oversikt over. Mange millioner innbyggere har forlatt landet og kommer neppe tilbake. Landets infrastruktur blir malt i stykker.

Og så forlanger NATO at Ukraina skal fortsette å blø.

Dette er så kynisk og så grusomt at det nesten måtte komme fra en person som gjerne hadde bombet Libya igjen, hvis han hadde fått en sjanse.

Dessuten er det en bløff. Ukraina har svært små utsikter til å kunne bli med i NATO. Se New York Times: NATO Won’t Let Ukraine Join Soon. Here’s Why. Eller: Ukraine’s Bid for NATO Membership Divides Alliance – Foreign Policy

Det vet Stoltenberg, men han holder medlemskapet opp som en gulrot for å motivere Ukraina til å blø enda mer.

NATOs våpendepoter utslettes før våpnene når fronten

14. mai angrep Russland et av NATOs våpendepoter i Vest-Ukraina nær byen Khmelnytskyi. Samme skjebne møter mange av de nye våpensendingene som hele det norske Stortinget er med på å finansiere og som Stoltenberg reklamerer for.

Det regimet i Ukraina og vestmaktene burde ha gjort hvis de hadde ukrainernes interesser i sikte hadde vært å si ja takk til Kinas tilbud om å mekle fram en fredsløsning. Men Stoltenberg og krigshisserne i Washington vil ikke ha fred. De er marionetter for en krigsindustri som casher inn milliarder av dollar på denne krigen.

As the war rages on and military spending booms, the US arms industry is a big winner in Ukraine

Forrige artikkelAftenposten leverer falsk helseartikkel igjen
Neste artikkelVåtmarked eller lab-lekkasje?