Douglas Macgregor: «Enten angriper dere Russland nå, ellers kan dere like gjerne kapitulere»

0

Oberst Douglas Macgregor diskuterer krigen i Ukraina med Godfrey Bloom 12. mai 2023.

Wikipedia skriver (i vår oversettelse):

Douglas Abbott Macgregor, f. 1947 er en pensjonert oberst og embetsmann fra den amerikanske hæren, og forfatter, konsulent og TV-kommentator. Han spilte en betydelig rolle på slagmarka i Gulfkrigen og NATOs bombing av Jugoslavia i 1999. Boken hans Breaking the Phalanx fra 1997 etablerte ham som en innflytelsesrik, om enn ukonvensjonell teoretiker for militærstrategi. Tenkningen hans bidro til USAs strategi i invasjonen av Irak i 2003.

Etter at han forlot militæret i 2004, ble han mer politisk aktiv. I 2020 foreslo president Donald Trump Macgregor som ambassadør i Tyskland, men senatet blokkerte nominasjonen. 11. november 2020 kunngjorde en talsperson for Pentagon at Macgregor hadde blitt ansatt for å tjene som seniorrådgiver for den fungerende forsvarsministeren, en stilling han hadde i mindre enn tre måneder.

Dette er altså en amerikansk fagmilitær med omfattende militær erfaring som uttaler seg. Vi tar ikke stilling til hans analyse, men finner det interessant nok til å dele den med lserne.

Forrige artikkelAvdollarisering – ikke hvis, men når
Neste artikkelViktige trekk på sjakkbrettet i Vest-Asia