Senator Lindsey Graham sier at USA må støtte Ukraina for å unngå at Kina overtar Taiwan

0

Latteren satt løst da den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyy satt seg ned med den amerikanske senatoren Lindsey Graham. Graham har investert tungt i å få Ukraina til å ofre seg i forsøkene på å knekke Russland.

«Fri eller død» sier Graham og Zelenskyy til hverandre, i trygg forvisning om at de aldri kommer til å være i nærheten av noen kamper. Zelenskyy har åpenbart ikke noe hastverk med å reise hjem, men turnerer i stedet over store deler av verden for å promotere seg selv og be om mer våpen.

«Og russerne dør. Det er de beste pengene vi noen gang har brukt.»

USA-senator Lindsay Graham
YouTube player

Det påståtte motivet til USA for å lede denne krigen har flyttet seg hit og dit. Nå lanserer altså Graham Ukraina som avgjørende for å «skremme Kina». Han referer til Taiwan som «et naboland», men Taiwan er en del av Kina, noe også USA er inneforstått med. Til tross for dette kom USAs president Biden med oppsiktsvekkende uttalelser i fjor, gjengitt av CNN:

Da president Joe Biden først erklærte at USA hadde en forpliktelse til å beskytte Taiwan dersom Kina skulle gå videre, ble ordene hans avskrevet av noen som en tilfeldig, om enn uheldig, feilkarakterisering av amerikansk politikk.
Den fjerde gangen Biden kom med den samme uttalelsen, var det tydelig at han ikke bare forsnakket seg.

USA støtter ikke ICC internasjonale straffedomstolen, tvertimot har de the Hague Invasion Act, en lov som tillater USA å invadere og frigjøre amerikanske militære som blir tiltalt og anholdt av ICC. Likevel sier Graham:
«Putin har en arrestordre fra Den internasjonale straffedomstolen. Jeg vil gjerne gjøre mer for å hjelpe til med å straffeforfølge russiske krigsforbrytelser.«
og «Det kan ikke være noe tilgivelse og glemsel når det kommer til Putins krigforbrytelser

Så kommer det oppsiktsvekkende «nye» argumentet for å fortsette å sende unge menn i døden, ledsaget av en advarsel til neste amerikanske president:

«Det kan ikke være noe tilbaketrekking av det å hjelpe Ukraina, for hvis vi mislykkes her, der går Taiwan.
Hvis du stiller som president som republikaner eller demokrat, forstår jeg ikke hvordan du kan argumentere for at vi er sterkere mot Kina hvis vi trekker ut kontakten til Ukraina. Det gir null mening.

Det jeg vil at kineserne skal se er at å invadere en nabo er ikke som lett som det ser ut. Den beste måten å beskytte Taiwan og verdensorden på er at Putin taper. Og hvis du ikke får det til, tror jeg du går glipp av mye.

I og med at den ledende kandidaten.. ja. Er han…? F 16 vil ha betydning. Det er ikke et magisk våpen. Men kombinert med andre våpen vil det være avgjørende.

Så mitt budskap til Biden- administrasjonen er, jeg setter pris på det dere har gjort. Dere må gjøre mer. Og jeg er overbevist om at det vil være bipartistøtte å gi flere våpen som kan snu kampen i den kommende motoffensiven. Men jeg forventer i de kommende dagene og ukene for den ukrainske motoffensiven å gi resultater.

Og jeg er her for å fortelle dere at det siste kapittelet i slaget ved Bakhmut er ennå ikke skrevet. Jeg er her for å fortelle deg at det russiske militæret er i ferd med å få hellig helvete sluppet løs over dem.

Lindsey Graham sammen med avdøde senator John McCain og daværende viseutenriksminister Victoria Nuland var på plass i Ukraina i 2016 og lovet «full støtte».

YouTube player

Les også:
Senator Lindsey Graham sier Ukraina-krigen bare vil ta slutt hvis Putin blir «tatt ut»

Forrige artikkelPå overtid begynner noen å skjønne det forferdelige ved WHOs nye traktat
Neste artikkelUkrainakrigen etter Bakhmut