Ukrainas forsvarsminister: – Vi fører NATOs krig – vårt blod, NATOs våpen

0
Skjermdump fra videointervju

I et intervju med den ukrainske TV-kanalen LB.ua kom Ukrainas forsvarsminister Oleksiy Reznikov med ytterst klare uttalelser som bekrefter det vi lenge har pekt på:

«Vi fører NATOs krig i dag,» sa han, «De slipper å yte blod. Vi yter blod og de gir oss våpen.»

https://twitter.com/SirSiron/status/1611475780881764352/video/1

Han sa også:

«I Madrid, på toppmøtet, etter å ha godkjent NATO-strategien i 10 år, ble den russiske føderasjonen anerkjent som hovedtrusselen. I dag er Ukraina det viktigste NATO-landet som ødelegger den russiske hæren.»

Reznikov hevdet også at hans NATO-kolleger har sagt til ham, både i samtaler og via tekstmeldinger, at Ukraina er «sivilisasjonens skjold» og «forsvarer hele den siviliserte verden, hele Vesten».

Dette er fortellingen til de ukrainske fascistene og det forente Vesten: Russland er barbarene i øst som trur det siviliesrte Vesten. Og Ukraina er deres spydspiss i kampen for å tvinge Russland i kne.

Ukrainske tjenestemenn, fra president Vladimir Zelensky og ned, appellerer rutinemessig om å få flere forsyninger av stridsvogner, missiler, artilleri og ammunisjon. Den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu fortalte generalstaben i desember at Moskva de facto kjempet mot det kollektive Vesten. Etter hans anslag har regjeringen i Kiev mottatt nesten 100 milliarder dollar i våpen, ammunisjon og andre forsyninger bare i 2022.

Les: Reznikov: Ukraine Serves As The Main NATO Country Today

Dette er totalt avslørende for dem som hevder at:

«Ukrainere slåss for sin nasjonale sjølråderett i en forsvarskrig som er rettferdig og legitimert av FN-pakta», som trioen Lars Borgersrud, Terje Kolbotn, Boye Ullmann skrev i Klassekampen 6. januar 2023.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.