Upresist mot-publiseringsforsøk fra NRK

0

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat.

Om man er i stand til å lese eller se/høre audiovisuelle nyheter, har det siden den amerikanske gravejournalisten Seymour Hersh i september i fjor publiserte sin beretning om hvordan US-amerikanske interesser av ulik art, sågar til dels med norsk deltakelse, besørget ødeleggelsen av det russiske Nord Sea-gassrørledningssystemet i Østersjøen, ville det ikke vært mulig ikke å få dette med seg.

Publiseringen avstedkom den sedvanlige hovedstrømsmediebaserte mot-publiseringen av en rekke bortforklaringer fra ulikt hold, herunder blant annet fantasifortellingen om at en ‘pro-ukrainsk-gruppe’ hadde leid en middelsstor, tysk seilbåt og fra den utført rørledningssprengningen.

Andre mot-publiseringer har fulgt etter.

I dag, 28.4.2023, prøver etter min mening NRK å skape sin mot-publisering ved å servere en sak på nett med overskrift «Russisk spesialfartøy ved Nord Stream fire dagar før eksplosjonane» – https://www.nrk.no/urix/russisk-spesialfartoy-ved-nord-stream-fire-dagar-for-eksplosjonane-1.16390956. Artikkelen viser til opplysninger fra den danske avisen Information – med overskriften «Forsvaret bekræfter: Rusland havde specialfartøj nær Nord Streams sprængningspunkt». Er du interessert i flere opplysninger om den russiske dåden, anbefaler jeg at du følger URL-en – https://www.information.dk/indland/2023/04/forsvaret-bekraefter-rusland-specialfartoej-naer-nord-streams-spraengningspunkt?lst_frnt og leser. Den er grundigere enn NRKs korte oppsummering.

Men mitt hovedanliggende i dag er ikke den russiske innsatsen fordi den på ingen måte var enestående. «Information» kan nemlig – som medfølgende skjermdump viser – fortelle at så vel danske som «flere land» sine fly og flåtefartøyer befant seg i det samme farvannet på samme tidspunkt som de russiske enhetene.

Hadde NRK vært en institusjon opptatt av å formidle objektiv og ikke-hovedstrømsmediespyttslikkende myndighetsunderdanighet, burde kringkasteren ha fortalt at også andre lands enheter åpenbart og i det samme tidsrommet, hadde vært på det aktuelle sprengningsstedet. Dette gjelder især når NRKs kilde – Information – inneholder opplysninger om nettopp dét!

Terje Sørensen

Pensjonert advokat

Forrige artikkelEn BRICS-valuta kan ryste dollarens dominans
Neste artikkelSeymour Hersh: – Utrolig sørgelig det som har skjedd med USAs nyhetsmedier