Fox News sparker Tucker Carlson – han ble for brysom

0

«Fox News Media og Tucker Carlson har bestemt seg for å gå hver sin vei,» het det i ei svært kort pressemelding fra Fox News. Det må leses som om de regelrett har sparket ham ut til tross for at han var den mest populære programlederen i kabelnettverkenes historie med et gjennomsnitt på over 4,3 millioner seere.

Fordømte stedfortrederkrigen i Ukraina og etterretningstjenestene

Journalisten Glenn Greenwald oppsummerer Carlsons betydning slik:

Tucker var den kabelverten som mest:

  • Motsatte seg amerikansk proxy-krig i Ukraina.
  • Fordømte CIA, FBI og DHS for deres systemiske løgner og korrupsjon.
  • Viet seg til en benådning for Julian Assange.
  • Protesterte mot regimeendringstiltak på Cuba.
  • Kritiserte Trump admins militarisme.

Greenwald skriver videre:

En stor ironi er at Tuckers separasjon fra Fox kan være det beste som kan skje ham når det gjelder hans oppslutning og innflytelse. Den mediesektoren som vokser mest eksplosivt er uavhengige plattformer. Joe Rogan er langt mer innflytelsesrik enn alle MSNBC- og CNN-verter.

Uansett hvor fri du tror du er når du er knyttet til et medieselskap, er det subtile, men kraftige måter det begrenser og begrenser deg på. Det folk mest har mistillit til er medieselskaper, og det de lengter mest etter er autentiske stemmer som bare kommer med uavhengighet.

Ikke glem: i går gikk AOC* på showet til Bidens eks White House-pressesekretær og krevde at myndighetene forbød Tucker å på TV. Dems** er som AOC fullstendig autoritære og ønsker statlig sensur. Uavhengige plattformer er immune mot det.

*) AOC = Alexandria Ocasio-Cortez, **) Dems = Demokratene

284.000 seere så Glenn Greenwalds program på nettet om Tucker Carlsons avgang:

Nekrolog over det frie ord i USA?

Mange kommentatorer mener at det at Tucker Carlson er ute av Fox vil bety svært stor innskrenkning av ytringsfriheten i USA. Det at en autoritativ stemme taler Washington midt imot i beste sendetid har skapt et frirom for andre stemmer og folk har også fått innsikter de ellers ikke ville ha hatt.

Nå vil nettverkene kunne kjøre enda mer samordnet propaganda og vil kunne juge mer hemningsløst.

Presidentkandidat Robert G. Kennedy jr. skriver i en tweet:

Fox sparker @TuckerCarlson fem dager etter at han krysser den røde linjen ved å erkjenne at TV-nettverkene presset på en dødelig og ineffektiv vaksine for å glede sine Pharma-annonsører. Carlsons oppsiktsvekkende modige monolog fra 19. april brøt TVs to største regler: Tucker fortalte sannheten om hvordan grådige Pharma-annonsører kontrollerte TV-nyhetsinnhold, og han angrep useriøse nyhetsopplesere for å promotere sprøytestikk de visste var dødelige og verdiløse.

Caitlin Johnstone på sin side var ikke så begeistret:

Sjølkritikk for holdninga til Irakkrigen

Gonzalo Lira: Nederlag for det frie ordet

Fra sitt tilholdssted i Ukraina sier Gonzalo Lira at sparkinga av Tucker Carlson vil bety kraftig innskrenkning av ytringsfrihet:

Forrige artikkelNorsk Bonde og Småbrukarlag forlot aldri forhandlingsbordet
Neste artikkelUkraina vedtar to nye lover som krever at offentlige steder avrussifiseres