ECB-president Christine Lagarde: digital euro kommer i oktober

0

Den stilltiende agendaen for å fremme sentralbankenes digitale valutaer – ellers kjent som CBDC-er – fikk en avgjørende vri da en video med Den europeiske sentralbankens president Christine Lagarde dukket opp i sosiale medier. Der erklærte hun at en digital euro «vil bli avgjort i oktober.»

Lagarde rettferdiggjør overgangen til den digitale euroen ved å si at hun ikke vil at EU er «avhengig av et uvennlig lands valuta» eller «avhengig en valuta som aktiveres av en privat bedrift», og nevner Facebook (Meta Platforms Inc. ) og Google som eksempler. Lagarde sa ikke hvordan den digitale Euro CBDC ville omgå de gamle betalingssystemene som allerede er på plass.

Interessant nok fulgte intervjueren opp uttalelsene hennes ovenfor ved å spørre om den framtidige rollen til Bitcoin, og avslørte at han «kjøpte den (Bitcoin) da den startet – jeg håper at den … også vil fungere.» Ms. Lagarde svarte bare med et skjevt smil.

Da hun ble spurt om ikke en digital euro vil bety mer kontroll over innbyggerne, innrømte hun det, og antydet at man kanskje vil la små beløp på under 300–400 euro gå utenom kontrollen. Så motsa hun dette ved å vise til at det var «veldig små anonyme kredittkort» som finansierte «terrorismen» i Frankrike for ti år siden.

Nylig stemte EU-lovgivere for å innføre ei grense på €1000 på kryptotransaksjoner der kunden ikke kan identifiseres. Dette er på toppen av en grense på € 1000 euro i kontanter for skattebetalere bosatt i Frankrike, som begrenser uttak av minibanker.

Uavhengig av hva som skjer videre, har fortellingen og begrunnelsene blitt avslørt. Nedtellingen mot en digital euro er offisielt i gang.

Digitale sentralbankpenger er sluttspillet

Digitale sentralbankpenger (DSP) vil være slutten på menneskelig frihet, skriver Iain Davis i Off-Guardian.

Ikke la deg lure av forsikringene om sikkerhetstiltak, løftene om anonymitet og databeskyttelse. De er alle bedrag og avledninger for å skjule den ondsinnede hensikten bak den globale utrullingen av DSP.

Digitale sentralbankpenger er den mest omfattende, vidtrekkende, autoritære sosiale kontrollmekanismen som noen gang er utviklet. Dens «interoperabilitet» vil gjøre det mulig for DSP-er utstedt av forskjellige nasjonale sentralbanker og koble dem sammen for å danne et sentralisert globalt DSP-overvåkings- og kontrollsystem.

Skulle vi tillate det å vinne frem, vil DSP overføre den globale styringen av menneskeheten til bankfolkene.

DSP er ulikt noen form for «penger» som vi er kjent med. Den er programmerbar og «smarte kontrakter» kan skrives inn i koden for å kontrollere vilkårene og betingelsene for transaksjonen.

Les også Ernst Wolff: Digitale sentralbankpenger – slutten på alt demokrati

Bankkrise, den digitale valutaen og krigen

Forrige artikkelFiaskoen til USAs krigerske hegemoni
Neste artikkelReitan: – Ofrer vi bøndene får vi 30–40 prosent lavere matpriser