Fiaskoen til USAs krigerske hegemoni

0

I en kommentar til de nye avtalene mellom Folkerepublikken Kina og Kongeriket Saudi-Arabia skriver Robert F. Kennedy Jr. at dette er et symbol på «den uhyggelige fiaskoen» til den krigerske neocon-strategien om å opprettholde USAs globale hegemoni. Kennedy er sønn av Robert F. Kennedy og nevø av president John F. Kennedy. Han har nå bestemt seg for å stille som uavhengig kandidat ved det kommende presidentvalget i USA.

Av Robert F. Kennedy Jr.

Robert F. Kennedy Jr.

Sammenbruddet til den amerikanske innflytelsen over Saudi-Arabia og kongerikets nye allianser med Kina og Iran er smertefulle symboler på den uhyggelige fiaskoen til Neocon-strategien om å opprettholde USAs globale hegemoni med aggressive projeksjoner av militær makt.

Kina har fortrengt det amerikanske imperiet ved i stedet å behendig projisere økonomisk makt.

I løpet av det siste tiåret har landet vårt brukt billioner på å bombe veier, havner, broer og flyplasser. Kina brukte tilsvarende på å bygge det samme i mange utviklingsland.

Ukraina-krigen er den endelige kollapsen til Neocons kortvarige «amerikanske århundre». Neocon-prosjektene i Irak og Ukraina har kostet 8,1 billioner dollar, uthulet middelklassen vår, gjort amerikansk militærmakt og moralske autoritet til latter, presset Kina og Russland inn i en uovervinnelig allianse, ødelagt dollaren som global valuta, kostet millioner av liv og ikke gjort noe for å fremme demokratiet eller vinne vennskap eller innflytelse.


Kennedy har uttalt seg svært klart om Julian Assange:


Man kan følge Robert F. Kennedy Jr på Twitter.

Forrige artikkel«Amerikanske soldater bør forlate Tyskland og ta med seg atomvåpnene»
Neste artikkelECB-president Christine Lagarde: digital euro kommer i oktober
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.