Helsemagasinet ber om din hjelp

0

Helsemagasinet vitenskap og fornuft publiserer bladet og nettmagasinet Helsemagasinet. Det utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. De skriver om sitt verdigrunnlag at de vil:

… bidra til at flere mennesker får tilgang til tverrfaglig kunnskap av betydning for egen helse og folkehelsa generelt, og for enkeltindividets behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen vil støtte seg på natur- og samfunnsvitenskapelig forskning og se disse fagområdene i sammenheng med erfaringsbasert kunnskap hos befolkninger i ulike deler av verden og med kunnskap om menneskets evolusjonære tilpasning til miljø og tilgjengelig mat.

Mennesket, helse og politikk

I magasinets artikkeloversikt ser vi at de tar opp helse og ernæring i et samfunnsmessig perspektiv og på områder som også vil være kjent for våre lesere, slik som for eksempel:

Den konstruerte matkrisa

–Nye, nordiske ernæringsråd har vesentlige mangler om karbohydrater

Medarbeidere

Ansvarlig redaktør er Dag Viljen Poleszynski. Fagredaktør er Iver Mysterud. Journalistene er Kenn Hallstensen, Julia Schreiner Benito, Johnny Laupsa-Borge og Anita Breivold. Design og webutvikling: Therese Ødegård.

Magasinet i akutt krise, ber om hjelp

Vi har hatt en samtale med redaktør Dag Viljen Poleszynski, og han sier til steigan.no at magasinet er i alvorlige økonomiske problemer og ber derfor om at alle som ønsker at Norge skal beholde det eneste helsemagasinet av dette slaget tar et abonnement eller gir støtte til magasinet.

Samtale mellom Pål Steigan og Dag Viljen Poleszynski

I denne samtalen kom vi inn på de misforståelsene om helse og ernæring som matvareindustrien, agrobusiness og deres medløpere i politiske maktposisjoner sprer. Det pågår blant annet en verdensomspennende kampanje mot forbruk av kjøtt, og det til tross for at mennesket er utviklet gjennom evolusjon i to millioner år på en diett der kjøtt har spilt en sentral rolle. Både industri, politikere og medier ser bort fra evolusjonen og at våre kropper, hjerner og fordøyelsessystemer er evolvert med og formet av dette kostholdet.

Vi videreformidler mer enn gjerne Helsemagasinets appell om støtte. Våre lesere har også flere ganger hatt glede av artikler som tidligere er publisert der.

Hele samtalen mellom redaktørene Steigan og Poleszynski kan du høre på vår podcast:

Forrige artikkel«Jeg betaler ikke!»
Neste artikkelKrigsdagbok del 50 – 20. til 27. februar 2023