Bondebevegelsen gjorde et brakvalg i Nederland

0

Etter et langvarig bondeopprør i Nederland, som er en forsvarskamp mot regjeringas program for å legge ned store deler av landbruket, har bevegelsen også fått en parlamentarisk form. Bevegelsen BoerBurgerBeweging (BBB) fikk 19,4 prosent av stemmene og er dermed et av landets største partier.

Bevegelsens leder Caroline van der Plas beskriver partiet som høyrepopulistisk, og nederlandske bønder er ikke kjent for å være spesielt venstreorienterte, så det kan godt stemme. Men også i Nederland er høyre og venstre blitt et fullstendig kaos. Det skal altså være «venstre» å legge ned landbruket og drive folk inn i gigantiske byer med totalovervåking, mens det skal være høyre å forsvare matproduksjonen?

I utenrikspolitikken plasserer BBB seg klart på høyresida gjennom sin støtte til NATO og krigen mot Russland i Ukraina. Men det gjør regjeringspartiene også, så det er ikke det BBB har fått sitt brakvalg på.

Det handler først og sist om bondeopprøret, som vi har behandlet i mange artikler på steigan.no.

Vi kommer tilbake til det politiske opprøret mot statsminister Rutte og hans politikk, som er som snytt ut av World Economic Forum og deres Agenda for en tyrannisk ny verden.

I en tale vi har gjengitt i en annen artikkel ble det mobilisert på Nederlands radikale demokratiske tradisjoner i frigjøringskampen mot Spania, eller Åttiårskrigen som den også kalles. Denne revolusjonen skapte da også en av de frieste og mest demokratiske statene i datidas Europa.

Her er et par nederlandske lenker:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5371896/bbb-liveblog-caroline-van-der-plas-onteigenen-provinciale-staten

https://boerburgerbeweging.nl/

Forrige artikkelWEF: «Du skal ikke eie noenting og være lykkelig»
Neste artikkelWall Street satser 30 milliarder dollar for å redde First Republic Bank