Farmasiindustrien har vært, er og kommer til å være en megagrisk næring

0

Av Terje Sørensen, pensjonert advokat

Nettavisen «steigan.no» har 10.2.2023 en artikkel med overskrift «Vær på vakt: Moderna ruller ut en ny mRNA-«vaksine»» . Den tar i hovedsak for seg ‘Big Pharma’ sin griskhet og manipulering og avsluttes slik:

Den farmasøytiske industrien har festet grepet om menneskeheten, godt hjulpet av mediene og den politiske kasten. Korona var bare forspillet.

Men ‘Korona’ var nok ikke bare ‘forspillet’. Heller ikke i Norge. Farmasiindustrien har vokst seg fra noen få apotek her til lands før århundreskiftet 1800/1900 til 1040+ i dag. Jeg husker vi i sin tid (1950-årene) måtte ta bussen fra drabantbyen Kalbakken i Oslo til byens sentrum for å finne et apotek. Det var et par-tre stykker. I 1998 var det 46, i 2018 hele 125. Hvor mange det er per ‘skrivende stund’, vet jeg ikke. Så har det i tillegg dukket opp ‘apotekkjeder’ og ‘internettapotek’ en masse.

Det er klart det har vært – og i høyeste grad er – store fortjenestemuligheter, ikke bare knyttet til Korona’. I et Facebook-innlegg 11.6.2016 hadde jeg et innlegg om prisen på en leppesalve, ‘Prolip’, mot blant annet herpessår – se også min ledsagende illustrasjon over disse linjene. Der (be)viste jeg at prisen på salven var 45.000 kroner per kilo, mens verdens dyreste krydder – safran – kostet rundt 35.000! Konkurransen i dag er stor, og prisene varierer, men fortsatt er de konkurransedyktige i forhold til safranprisen.

Terje Sørensen

Pensjonert advokat

Les også:

Forrige artikkelNoen små korreksjoner til Seymour Hersh nye Nord Stream avsløringer
Neste artikkelRapport: Nesten hver eneste HIMARS Ukraina skyter ut får koordinatene sine fra USA