Rapport: Nesten hver eneste HIMARS Ukraina skyter ut får koordinatene sine fra USA

0
Utskyting av HIMARS. Foto: US Army

Ukrainske tjenestemenn sier at de nesten aldri starter HIMARS-runder uten detaljerte koordinater gitt av amerikansk militærpersonell som befinner seg andre steder i Europa. Dette skriver avisa Washington Post:

Ukraine’s rocket campaign reliant on U.S. precision targeting, officials say

WaPo skriver:

Ukrainske tjenestemenn sa at de krever koordinater som blir gitt eller bekreftet av USA og dets allierte for det store flertallet av angrepene ved bruk av dets avanserte amerikanskleverte rakettsystemer. Dette er en praksis som ikke er avslørt tidligere og som avslører en djupere og mer operativt aktiv rolle for Pentagon i krigen.

Avsløringen, som blir bekreftet av tre høytstående ukrainske tjenestemenn og en høytstående amerikansk tjenestemann, kommer etter måneder med at Kievs styrker har angrepet russiske mål – inkludert hovedkvarterer, ammunisjonslagre og brakker – på ukrainsk jord med det amerikanskleverte artillerirakettsystemet med høy mobilitet, eller HIMARS, og andre lignende presisjonsstyrte våpen som M270 flerutskytningsrakettsystem.

En høytstående ukrainsk tjenestemann sa at ukrainske styrker nesten aldri avfyrer de avanserte våpnene uten spesifikke koordinater gitt av amerikansk militærpersonell fra en base andre steder i Europa. Ukrainske tjenestemenn sier at denne prosessen bør bety til at Washington har tilstrekkelig tillit til også å forsyne Kiev med våpen med lengre rekkevidde.

En høytstående amerikansk tjenestemann, som i likhet med andre uttalte seg på betingelse av anonymitet på grunn av hvor følsom denne saka er, erkjente den amerikanske nøkkelrollen i missilkampanjen og sa at målrettingshjelpen tjente til å sikre nøyaktigheten og bevare begrensede ammunisjonslagre for maksimal effektivitet.

Kommentar: Der falt enda en bløff

Avsløringa fra den systemlojale avisa Washington Post bekrefter til fulle at det er USA som styrer denne krigen. Det er USAs krig mot Russland. Uten USAs massive militære støtte, som nå er større enn alt som ble brukt i Afghanistan på 20 år, ville denne krigen ha vært over for lengst. Når det er USA som styrer ildledningssystemet, så er de så tett på krigen som det lar seg gjøre uten å være direkte til stede på slagmarka. USA og NATO vil helst unngå at deres egne soldater skal dø i krig mot Russland. Den oppgaven er overlatt til ukrainerne.

Man må være svært ideologisk forblindet for å benekte at dette er USAs og NATOs krig.Å framstille det som en «Ukrainas forsvarskrig mot det aggressive Russland» har ingenting med virkeligheten å gjøre.

Til og med Washington Post skriver:

Spørsmålet er følsomt for den amerikanske regjeringen, som har uttrykt seg som en ikke-krigsførende venn av regjeringen i Kiev som kjemper for sin suverenitet og overlevelse. Kreml har gjentatte ganger anklaget USA og deres NATO-allierte for å kjempe en proxy-krig i Ukraina.

Når nå denne krigen diskuteres for eksempel i Rødt bør derfor partiets ledelse be sine medlemmer om å svare ja eller nei på spørsmålet: «Bør vi støtte USAs og NATOs krig mot Russland i Ukraina?» Alt annet blir juks.

Forrige artikkelFarmasiindustrien har vært, er og kommer til å være en megagrisk næring
Neste artikkelFHI: – Det har vært usikkert hele veien hvor effektivt det er å be folk bruke munnbind