Vær på vakt: Moderna ruller ut en ny mRNA-«vaksine»

0
Foto: Shutterstock

Et nytt mRNA-skudd er på vei nedover rullebanen og kan være tilgjengelig så snart som høsten 2023. Denne gangen er det ikke for å sikte mot SARS-CoV-2, men snarere mot respiratorisk syncytialvirus (RSV), et patogen som vanligvis forårsaker mild forkjølelse. Dette skriver Joseph Mercola.

Pfizer og Moderna kjemper om å bringe RSV-skuddene sine først til markedet, og Moderna har akkurat kommet et skritt nærmere med mRNA-1345. U.S. Food and Drug Administration (FDA) ga den eksperimentelle «vaksinen» hurtiggodkjenning i august 2021. Nå har Modernas mRNA RSV-sprøyte blitt gitt Breakthrough Therapy-betegnelse, som muliggjør raskere utvikling og en fremskyndet evalueringsperiode.

WEF advarer mot «trippeldemi»

Og sjølsagt er milliardærklubben World Economic Forum på banen for å skape mest mulig global frykt og et tilsvarende gunstig investeringsklima for sine medlemmer.

Noen har kanskje sett RSV skape overskrifter oftere enn vanlig denne vinteren – i takt med mRNA-skuddene som snart blir utgitt for å redde oss alle fra det. I november 2022 advarte World Economic Forum (WEF) at RSV kunne forårsake en «trippeldemi» sammen med COVID-19 og influensa.

De rapporterte at antall tilfeller av RSV økte i USA og Canada, fordi barn ikke ble utsatt for denne og andre vanlige infeksjoner under COVID-19-lockdown. De amerikanske sentrene for sykdomskontroll og forebygging advarte også:

«CDC-overvåking har vist en økning i RSV-forekomster og RSV-assosierte akuttmottaksbesøk og sykehusinnleggelser i flere amerikanske regioner, med noen regioner som nærmer seg sesongmessige toppnivåer. Klinikere og helsepersonell bør være oppmerksomme på økningen i luftveisvirus, inkludert RSV.»

Likevel er RSV vanligvis ikke alvorlig; de fleste blir friske av seg selv i løpet av en uke eller to. Selv om det kan føre til alvorlig sykdom, inkludert bronkitt og lungebetennelse, hos spedbarn yngre enn 1 år og eldre voksne, har nesten alle barn hatt en RSV-infeksjon innen toårsdagen – og de fleste kommer seg helt fint fra det.

Vi så fra Operation Warp Speed hvordan farmasøytiske selskaper og myndigheter har skrytt av hvor raskt de kan få godkjent nye skudd. Og RSV-skuddet er ikke annerledes. På dette tidspunktet virker den obligatoriske RSV-propagandaen perfekt timet til å øke med den kommende lanseringa av et nytt RSV-stikk.

FDA ga Modernas mRNA-1345 Breakthrough Therapy-betegnelse basert på en fase 3-studie som involverte 37 000 voksne i alderen 60 år og eldre. mRNA RSV-skuddet hadde en rapportert effekt på 83,7 % mot RSV-assosiert sykdom i nedre luftveier. Moderna planlegger å søke om FDA-godkjenning av mRNA-1345 i første halvdel av 2023.

Sprøyten skulle i utgangspunktet være beregnet på voksne i alderen 60 år og over, men Moderna tester også sitt mRNA RSV-skudd hos barn via en pågående fase 1-studie. «Med denne betegnelsen ser vi frem til produktive samtaler med FDA i håp om at bringer vår RSV-vaksinekandidat for eldre voksne til markedet trygt og raskt,» sa Moderna-sjef Stéphane Bancel.

Modernas RSV-skudd bruker samme lipid-nanopartikkel som COVID-19-injeksjonen. Den primære forskjellen mellom de to skuddene er kodingen av mRNA. I RSV-skuddet koder mRNA for et prefusjon F-glykoprotein. Prefusion F-protein er et protein som hjelper RSV-virusets inn i cellene dine og er kjent for å fremkalle en nøytraliserende motreaksjon.

Under normale omstendigheter er det vanskelig å forestille seg at en RSV-vaksine bygget på en ny mRNA-plattform blir raskt utviklet, men vi er ikke lenger i normale tider. Utrullingen av mRNA COVID-19-skudd har, som forutsagt, banet vei for et hvilket som helst antall nye mRNA-baserte injeksjoner som går rett til menneskelige forsøk. RSV er bare begynnelsen.

Moderna har 48 mRNA-skuddprogrammer på gang På WEFs Davos Agenda 2022, på en økt med tittelen «COVID-19: Hva er det neste?» var Bancel åpen om Modernas planer om å kombinere flere skudd, for eksempel et COVID-19-skudd, et influensasprøyte og RSV-sprøyte i én injeksjon. Den skal komme i 2023. Han sa:

«Den andre saka vi jobber med i 2023 er hvordan vi skal gjøre det mulig fra et samfunnsmessig ståsted at folk vil ønske å bli vaksinert?

Og vi skal gjøre dette ved å utarbeide kombinasjoner, vi jobber med influensavaksine, vi jobber med en RSV-vaksine, og målet vårt er å kunne ha en enkelt årlig booster, slik at vi ikke får problemer med at folk ikke ønsker å få to til tre sprøyter om vinteren, men de får én dose, hvor de får en booster for korona, og en booster for influensa og RSV, for å sikre at folk får vaksinen sin. «

Den farmasøytiske industrien har festet grepet om menneskeheten, godt hjulpet av mediene og den politiske kasten. Korona var bare forspillet.

Forrige artikkelHvordan et nettverk av nazipropagandister bidro til å legge grunnlaget for krigen i Ukraina
Neste artikkelNytt parti på venstresida?