Senator Marco Rubio med alvorlig brev til Pfizer-sjef Albert Bourla

0
Marco Rubio pressebilde

Det brenner under føttene på toppsjef Albert Bourla i Pfizer. Den republikanske senatoren Marco Rubio, republikaner fra Florida, har sendt et åpent brev til Pfizer-sjefen som stiller både ham og diverse offentlige tjenestemenn i USA i ei kattepine.

En granskningsrapport antyder at Pfizer driver forskning med det som kalles gain-of-function-forskning. Det betyr at man i så fall forsker på å endre genene til et virus for å gi det andre egenskaper. Selskapet kaller dette «målrettet evolusjon». Dette skal være forskning som tar sikte på å mutere SARS-CoV-2-viruset for å lage flere, mer potente varianter og vaksiner for å bekjempe fremtidige varianter. Denne typen forskning, lik gain-of-function-forskning, har lenge vært kontroversiell, og mange har hevdet at det kan være årsaken til COVID-19-pandemien.

Dette står å lese i ei pressemelding fra kontoret til senator Rubio.

Marcio Rubio skriver blant annet:

«Enten det er gain-of-function-forskning, eller utvalgte strukturmutasjoner gjennom rettet evolusjon, som Mr. Walker hevdet ville skje, er ethvert forsøk på å gjøre et virus mer overførbart og dødeligere uforsiktig og farlig. Videre uttalte Mr. Walker at Pfizer er villig til å engasjere seg i denne farlige forskningen fordi COVID og dens varianter er en «cashcow» (stor inntektskilde, o.a.) for selskapet og reguleringsmyndighetene vil ta lett på granskning fordi en betydelig prosentandel av disse personene har som mål å jobbe for Pfizer og andre biofarmasøytiske selskaper og ønsker ikke å kompromittere sine fremtidige jobbutsikter.»

Les også: Pfizer-direktør: «Vi kan mutere viruset selv slik at vi på forhånd kan lage de nye vaksinene»

YouTube har slettet videoen, men du kan se den på Twitter.

Brevet fra Rubio lyder slik:

Kjære Dr. Bourla!

Jeg skriver som svar på urovekkende rapporter om Pfizers intensjon om å mutere SARS-CoV-2 (COVID)-viruset gjennom gain-of-function, eller «dirigert evolusjon», som beskrevet av Pfizers direktør for forskning og utvikling, Jordan Walker. Som det har blitt bevist gang på gang, er forsøk på å mutere et virus, spesielt et så potent som COVID, farlig. Hvis påstandene som er beskrevet i videoen er sanne, har Pfizer satt sitt ønske om profitt over hensynet til nasjonal og global helse og må holde seg selv ansvarlig.

I en video utgitt av Project Veritas 25. januar 2023, la Mr. Walker ut Pfizers planer om å utvikle nye vaksiner for fremtidige varianter av COVID ved å mutere viruset gjennom rettet evolusjon, en prosess som bruker proteinteknologi for å påtvinge naturlig seleksjon på en levende organisme eller andre biologiske materialer, inkludert virus. Selv om han hevdet at forskningen for øyeblikket er «på utforskningsstadiet», beskrev han hvordan forskningen ville fortsette, for eksempel hvordan forskere ville injisere de muterte virusene i aper og samle serieprøver fra andre aper som er infisert.

Enten det er gevinst av funksjonsforskning, eller utvalgte strukturmutasjoner gjennom rettet evolusjon, som Mr. Walker hevdet ville skje, er ethvert forsøk på å gjøre et virus mer overførbart og dødeligere uforsiktig og farlig. Videre uttalte Mr. Walker at Pfizer er villig til å engasjere seg i denne farlige forskningen fordi COVID og dens varianter er «en kontantku» for selskapet og regulatorer vil gå lett på innsatsen fordi en betydelig prosentandel av myndighetene har som mål å jobbe for Pfizer og andre biofarmasøytiske selskaper og ønsker ikke å kompromittere sine fremtidige jobbutsikter.

Som et selskap som hevder å «drive innovasjon hver dag for å gjøre verden til et sunnere sted», er disse påstandene fra ledelsen din med ansvar for forskning og utvikling alarmerende. Det amerikanske folket fortjener å vite dette, og derfor ber jeg om at du gir oss følgende informasjon:

1. Hvilken innsats driver Pfizer med for tiden, eller planlegger selskapet å engasjere seg i for å mutere SARS-CoV-2-viruset?

2. Har Pfizer til hensikt å fortsette å mutere SARS-CoV-2-viruset gjennom gain-of-function, eller rettet evolusjonsforskning, med det formål å lage nye vaksiner før varianten er tilstede i en større del av befolkningen?

3. Har Pfizer engasjert seg med føderale tjenestemenn angående deres planer om å føre tilsyn med denne forskningen? Vennligst oppgi navn og byråer for disse personene.

4. Hvilke skritt har Pfizer tatt for å sikre at det muterte viruset ikke lekker fra laboratoriet og infiserer den større befolkningen?

5. Har Pfizer engasjert seg med andre biofarmasøytiske selskaper for å samarbeide om denne forskningsinnsatsen? Vennligst oppgi enhetene dere har vært i kontakt med.

6. Vil du forplikte deg til å stanse all fremtidig forskning som muterer SARS-CoV-2-vaksinen ettersom betydelige bevis har indikert at lignende farlig forskning ved Wuhan Institute of Virology med stor sannsynlighet førte til den første fremveksten og global spredning av viruset?

Som en leder innen global folkehelse og utvikling av COVID-vaksinen, med amerikanske skattebetalerdollar i hendene, er det avgjørende at Pfizer er ansvarlig for sine handlinger og er åpen overfor publikum om innholdet i og intensjonen i forskningen deres.

Takk for oppmerksomheten på denne saken.

Jeg ser frem til ditt raske svar.

Marco Rubio

Se også: Rebel News stiller Pfizer-sjefen til veggs

Forrige artikkelVil Tyrkia forlate NATO i år?
Neste artikkelSe lørdagsrevy på steigan.no