Intet nytt fra panikken på vestfronten

0
Innfelt cartoons by Jonathan Shapiro

World Economic Forum -sirkuset er i gang igjen i Davos.

Av Pepe Escobar – 16. januar 2023

Skygger faller / 
Og jeg har vært her hele dagen / 
Det er for varmt til å sove / 
Og tiden løper / 
Føler at sjelen min / 
har blitt til stål / 
Jeg har fortsatt arrene / 
At solen ikke grodde / 
Det er ikke engang plass nok / 
Å være hvor som helst / 
Herre det er ikke mørkt ennå, / 
men det kommer dit

Bob Dylan, Ennå ikke mørkt

Den kommersielle pressen i det kollektive Vesten, vil i en uke, ustanselig og unisont spinne alle «nyhetene» derfra for å prise nye sider av The Great Reset, omdøpt Det Store Narrativet, nå rammet inn som et godartet tilbud av «interessentkapitalisme». Dette er bærebjelkene i den skyggefulle plattformen til en lyssky NGO registrert i Cologny, en overklasseforstad til Genève.

Listen over Davos-deltakere ble behørig lekket. Dette er kjent som en artig sammenkomst for anglo-amerikanske eksepsjonalistister, komplett med storheter fra etterretningsverdenen som den amerikanske direktøren for Director of National Intelligence, Avril «Madam Torture» Haines; lederen av MI6 Richard Moore; og FBI-direktør Christopher Wray.

Det finnes ikke et leksikon som beskriver Davos-patologien – der en heftig liste over multimilliardærer, statsoverhoder og næringslivstopper (eid av BlackRock, Vanguard, State Street og co.) «engasjerer» seg i å selge demente dystopi-pakker til de intetanende massene.

Men la oss skjære gjennom og fokusere på noen få paneler neste uke – som lett kan forveksles med Rett til Helvete-møter.

Temalisten satt til tirsdag 17. januar engasjerer spesielt. Den har et «avglobalisering eller omglobalisering?» -panel bestående av talere som Ian Bremmer, Adam Tooze, Niall Ferguson, Péter Szijjártó og Ngaire Woods. Tre atlantikere / eksepsjonalister skiller seg ut, spesielt den ultragiftige Ferguson.

Etter «In Defense of Europe,» med en haug av nuller, inkludert polske Andrjez Duda, vil deltakerne bli møtt med et spesiell djevelsk panel med ingen ringere enn Europakommisjon-dominatrix Ursula von der Leyen, kjent av et stort flertall av Tyskere som Ursula von der Leichen (‘Ursula av kadaverne’) i et kamplag med WEF mesterhjerne, ‘Det 3. rike’ -gjenskaper Klaus «Nosferatu» Schwab.

Ryktene er at Lucifer, i sin privilegerte underjordiske bolig, er grønn av misunnelse.

Det er også «Ukraina: What Next?» med nok en haug med nuller, og «War in Europe: Year 2» med Moldovas woke-berta Maia Sandu og den finske festjenta Sanna Marin.

I War Criminal -delen går topplassen til «A Conversation with Henry Kissinger: Historical Perspectives on War,» der Dr. K. vil selge alle varianter av sitt varemerke splitt-og-hersk. Tilsatt svovel vil bli levert av Thucydides-kveleren Graham Allison.

I sin spesielle tale vil kansler Olaf ‘Leverpølse’ Scholz stå side om side med Nosferatu, i håp om at han ikke – bokstavelig talt – blir grillet.

Så, onsdag 18. januar, kommer apoteosen: «Restoring Security and Peace» med foredragsholderne Fareed Zakaria – det amerikanske etablissementets brune kjæledyr; NATOs Jens «Krig er fred» Stoltenberg; Andrzej Duda – igjen; og den kanadiske krigshauken Chrystia Freeland – som vidt ryktes å bli NATOs neste generalsekretær.

Og det blir enda verre: kokain-komikeren som poserer som krigsherre kan bli med via zoom fra Kiev.

Forestillingen om at dette panelet har rett til å avsi dommer om «fred» fortjener intet mindre enn sin egen Nobels fredspris.

Hvordan tjene penger på hele verden

Alle kynikere kan bli unnskyldt for å beklage at Mr. Zircon – for tiden på havpatrulje i hva omfatter Atlanterhavet, Det indiske hav og selvfølgelig «Mare Nostrum» Middelhavet – ikke vil presentere visittkortet sitt i Davos.

Analytiker Peter Koenig har utviklet en overbevisende tese om at WEF, WHO og NATO muligens driver en slags sofistikert dødskult. The Great Reset blander seg lystig med NATOs agenda som provokatør, finansmann og våpenmann av stedfordreder-imperiet vs. Russland-krigen i det svarte hullet Ukraina. NAKO – et akronym for North Atlantic Killing Organization – ville vært mer passende i dette tilfellet.

Som Koenig oppsummerer det, «NATO går inn i ethvert territorium der den ‘konvensjonelle’ medieløgn-maskinen og sosial manipuleringen svikter eller ikke fullfører sine menneskeformende mål raskt nok».

Parallelt er det svært få mennesker som er klar over at i New York den 13. juni 2019 ble det inngått en hemmelig avtale mellom FN, WEF, en rekke oligark-militariserte NGOer – med WHO i frontlinjen – og sist men ikke minst verdens største selskaper, som alle er eid av en sammenkoblet labyrint med Vanguard og BlackRock i sentrum.

Det praktiske resultatet av avtalen er FNs Agenda 2030.

Så og si hver regjering i NATOstan-området og den «vestlige halvkule» (som definert av USAs etablissement) har blitt kapret av Agenda 2030 – som i hovedsak går ut på å hamstre, privatisere og gjeldsette alle jordens ressurser, under påskudd av å «beskytte» dem.

Oversettelse: Markedsgjøring og inntektsgenerering av hele den naturlige verden (se for eksempel her, her og her).

Davos ledende løpegutter som f.eks. den uutholdelige Niall Ferguson er bare godt belønnede vasaller: vestlige intellektuelle fra Harvard-, Yale- og Princeton-formen som aldri ville våget å bite hånden som mater dem.

Ferguson skrev nettopp en spalte i Bloomberg med tittelen «All is Not Quiet on the Eastern Front» – i bunn og grunn for å unngå risikoen for WWIII, på vegne av sine mestere, og beskyldte selvfølgelig «Kina som autokratiets arsenal».

Blant rekken av arrogante idiotier skiller denne seg ut. Ferguson skriver, «Det er to åpenbare problemer med USAs strategi (…) Det første er at hvis algoritmiske våpensystemer er ekvivalent med taktiske atomvåpen, kan Putin til slutt bli drevet til å bruke sistnevnte, ettersom han tydeligvis mangler førstnevnte.»

Uvitenhet her er en eufemisme. Ferguson har tydeligvis ingen anelse om hva «algoritmiske våpen» betyr; hvis han sikter til elektronisk krigføring, kan USA ha vært i stand til å opprettholde overlegenhet en stund i Ukraina, men det er over.

Dette er typisk Ferguson – som skrev en hel Rothschild-hagiografi på akkurat samme måte som spalten hans, og  refererte til Rothschild-arkivene som virket være så utvannet ettersom han nesten ikke vet noe meningsfullt om historien deres.

Ferguson har «utledet» at Russland er svakt og Kina er sterkt. Tull. Begge er sterke – og Russland er mer avansert teknologisk enn Kina i sin avanserte offensive og defensive rakettutvikling, og kan slå USA i en atomkrig ettersom russisk luftrom er forseglet av lagdelte forsvar med S-400 hele veien opp til den allerede utprøvde S-500s og påbegynte S-600s.

Når det gjelder halvlederbrikker, er fordelen som Taiwan har masseproduksjon av de mest avanserte brikkene. Kina og Russland kan lage brikkene som er nødvendige for militær bruk, men ikke engasjere seg i kommersiell masseproduksjon. USA har en viktig fordel her kommersielt med Taiwan, men det er ikke en militær fordel.

Ferguson avslører spillet sitt når han harper om behovet for å «avskrekke en begynnende akse-lignende kombinasjon av Russland, Iran og Kina fra å risikere samtidig konflikt i tre teatre: Øst-Europa, Midtøsten og Fjernøsten».

Her har vi varemerke atlantisk demonisering av de tre vektorene for Eurasia-integrasjon, blandet med en giftig cocktail av uvitenhet og arroganse: det er NATO som fyrer opp «konflikt» i Øst-Europa; og det er imperiet som blir utvist fra «Fjernøsten» (åh, det er så kolonialt) og snart fra Midtøsten (faktisk Vest-Asia).

En AMGOT-historie

Ingen med IQ over romtemperatur vil forvente at Davos vil diskutere noen aspekter av den eksistensielle krigen mellom NATO og Eurasia på alvor – for ikke å snakke om å foreslå diplomati. Så jeg vil gi deg nok en typisk tarvelig historie om hvordan imperiet – som hersker over Davos – i praksis behandler sine vasaller.

Mens jeg var på Sicilia tidligere i år, fikk jeg vite at et Pentagon-objekt av høy rang hadde landet i Roma i all hast som en del av et uplanlagt besøk. Noen dager senere ble årsaken til besøket trykt i La Repubblica, en av avisene til den giftige Agnelli-klanen.

Det var en mafia-svindel: et ansikt til ansikt «forslag» til Meloni-regjeringen om å forsyne Kiev, så snart som mulig, med det kostbare anti-Samp-T -missilsystemet, utviklet av et europeisk konsortium, Eurosam, som forener MBDA Italia, MBDA Frankrike og Thales.

Italia har kun 5 batterier av dette systemet, ikke akkurat fantastisk mot ballistiske missiler, men effektivt mot kryssermissiler.

Nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan hadde allerede ringt Palazzo Chigi for å kunngjøre «tilbudet du ikke kan avslå.» Det var visstnok ikke nok, dermed den forhastede utsendingsturen. Roma måtte føye seg, ellers. Tross alt, glem aldri terminologien brukt av amerikanske generaler for å betegne Sicilia og Italia som helhet: AMGOT.

American government occupied territory (amerikansk regjering okkupert territorium)

Ha det gøy med sirkus Davos.


Denne artikkelen ble publisert på The Saker:

All Quiet (Panic) on the Western Front

Oversatt til norsk for steigan.no av Runar B.

Forrige artikkelRebel News stiller Pfizer-sjefen til veggs
Neste artikkelChomsky: – Mer våpen til Ukraina vil bare forlenge krigen og lidelsen
Pepe Escobar er spaltist i The Cradle, redaktør i Asia Times og en uavhengig geopolitisk analytiker med fokus på Eurasia. Siden midten av 1980-tallet har han bodd og jobbet som utenrikskorrespondent i London, Paris, Milano, Los Angeles, Singapore og Bangkok. Han er forfatter av utallige bøker; hans siste er Raging Twenties.