Van der Leyen blir konfrontert med dobbeltmoralen i utenrikspolitikken til EU

0

Tyske Ursula Gertrud von der Leyen har fungert som president for EU-kommisjonen siden 2019. Hun hadde flere stillinger i den tyske føderale regjeringen mellom 2005 og 2019, sist som forsvarsminister i Angela Merkels kabinett. Von der Leyens hær var så underutstyrt at den brukte kosteskaft i stedet for våpen under øvelser.

Forrige uke ble hun konfrontert av irske Richard Boyd Barrett fra People Before Profit / Solidarity-politiker som har vært Teachta Dála for Dún Laoghaire-valgkretsen siden parlamentsvalget i 2011. Boyd Barrett er styreleder for Den Irske Antikrigsbevegelsen.

YouTube player

– Den ubehagelige sannheten om Ursula von der Leyen

Da EU-kommisjonen fikk sin første kvinnelige president i 2019 sto norske medier i stram giv akt og hyllet denne sjubarnsmoren Ursula von der Leyen som tok over etter Jean-Claude Juncker. Men det kom ikke fram i de samme mediene at applausen fra hennes hjemland Tyskland ikke var like kraftig.

Tidligere sjef for EU-parlamentet, sosialdemokraten Martin Schulz la ikke fingrene mellom da han tvitret«Von der Leyen er vår svakeste minister, det er tydeligvis nok til å bli president for EU-kommisjonen.» Også i hennes eget parti CDU er det mye kritikk av den nye EU-presidenten. Hun var forsvarsminister og etterlater seg et Bundeswehr som ifølge hennes partifelle Rupert Scholz er «i en katastrofal forfatning».

Tittelen på denne kommentaren har vi lånt fra Politico, som har en kommentar som er mindre enn begeistret, for å si det forsiktig. En meningsmåling gjort for det tyske magasinet Bild viser at hun er den nest minst populære ministeren i Merkels regjering. Bare en tredel av tyskerne synes at von der Leyen er en god kandidat til jobben som sjef for EU-kommisjonen. 56 prosent synes hun er en dårlig kandidat.

Men vi kunne også gått til Sahra Wagenknecht fra Die Linke. Hun skriver på Facebook:

Von der leyen sto ikke på noen stemmeseddel ved valget til EU-parlamentet, men som forsvarsminister kastet hun bort hundrevis av millioner av skattepenger da hun tildelte oppdrag til eksterne konsulenter som McKinsey, KPMG og Accenture.

Ofte uten å sjekke om egne ansatte kunne ha gjort dette arbeidet eller å gjøre noen kost-nytte analyser, hvor kontrakter ofte endte opp hos gudbarn, venner og pårørende av høye generaler. Hun har brukt korrupte metoder, som for tiden fortsatt er under undersøkelse
Eller skoleskipet “Gorch Fock”. Det skulle koste 10 millioner euro. Under hennes ledelse har de eksplodert til 135 millioner euro.

Kaos og «alvorlig vanstyre» sa en rapport fra en kommisjon nedsatt av hennes eget departement. Avsløringen av nazi-nettverk i det militære førte bare til en mild kritikk fra ministeren. 

Skandalene hang over den nye kommisjonspresidenten, og de gikk ikke bort bort bare fordi hun flyttet til Brussel.

Ny formand for EU-kommissionen har militære ambitioner

Jens Berger i NachDenkSeiten skraper litt på det glatte reklamebildet av Ursula von der Leyen og peker på følgende:

Ursula von der Leyen vokste opp i ordnede storborgerlige forhold. Hun er datter av tidligere delstatsminister Ernst Albrecht, og tilhører et dynasti som allerede hadde sentrale posisjoner i staten under kongehuset Welf i middelalderen. Standsmessig giftet hun seg inn i dynastiet av «silkebaronene» von der Leyen, som har tilhørt det tyske eliten siden det 18. århundre. Den som vil besøke Ursula von der Leyen hjemme, kjører først lenge gjennom store enger eid av familien, før de kjører gjennom en smijernsport inn i familiens palasslignende hus. Det er ingen tvil om at Ursula von der Leyen er selve personifikasjonen av overklassen, en våt drøm for enhver forfatter av kiosklitteratur. Lenger unna den «vanlige borgeren» kan du knapt komme.

Ursula von der Leyen satser på en europeisk føderalstat og EU-hær

Von der Leyen er en sterk tilhenger av prosjektet med å gjøre EU til Europas forente stater, men hun ble valgt inn med støtte fra EU-land som ønsker det motsatte, nemlig Lov og orden-partiet i Polen og Fidesz i Ungarn. De advarer von der Leyen med at «uten oss vil det bli kaos». De er helt sikkert klare til å kaste en skiftenøkkel eller to inn i maskineriet dersom de misliker von der Leyens regime.

Les også: Ursula von der Leyen: Gigantavtale med Pfizer, men nekter å utlevere sms-ene sine

EU-kommisjonen «kan ikke finne» von der Leyens meldinger til Pfizers toppsjef

Ursula von der Leyen vil ha vaksineplikt i EU

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelAMS-målerne og helseplager: Anke levert til høyesterett
Neste artikkelFNs agenda 2030 er en krig mot bønder over hele verden