– Den ubehagelige sannheten om Ursula von der Leyen

4
Ursula von der Leyen tar over etter Jean-Claude Juncker som president for EU-kommisjonen. Foto: Shutterstock

EU-kommisjonen har fått sin første kvinnelige president. Norske medier har stått i stram giv akt og hyllet denne sjubarnsmoren Ursula von der Leyen som tar over etter Jean-Claude Juncker. Men det kommer ikke fram i de samme mediene at applausen fra hennes hjemland Tyskland ikke er like kraftig.

Tidligere sjef for EU-parlamentet, sosialdemokraten Martin Schulz la ikke fingrene mellom da han tvitret: «Von der Leyen er vår svakeste minister, det er tydeligvis nok til å bli president for EU-kommisjonen.» Også i hennes eget parti CDU er det mye kritikk av den nye EU-presidenten. Hun var forsvarsminister og etterlater seg et Bundeswehr som ifølge hennes partifelle Rupert Scholz er «i en katastrofal forfatning».

Tittelen på denne kommentaren har vi lånt fra Politico, som har en kommentar som er mindre enn begeistret, for å si det forsiktig. En meningsmåling gjort for det tyske magasinet Bild viser at hun er den nest minst populære ministeren i Merkels regjering. Bare en tredel av tyskerne synes at von der Leyen er en god kandidat til jobben som sjef for EU-kommisjonen. 56 prosent synes hun er en dårlig kandidat.

Men vi kunne også gått til Sahra Wagenknecht fra Die Linke. Hun skriver på Facebook:

Von der leyen sto ikke på noen stemmeseddel ved valget til EU-parlamentet, men som forsvarsminister kastet hun bort hundrevis av millioner av skattepenger da hun tildelte oppdrag til eksterne konsulenter som McKinsey, KPMG og Accenture.

Ofte uten å sjekke om egne ansatte kunne ha gjort dette arbeidet eller å gjøre noen kost-nytte analyser, hvor kontrakter ofte endte opp hos gudbarn, venner og pårørende av høye generaler. Hun har brukt korrupte metoder, som for tiden fortsatt er under undersøkelse
Eller skoleskipet “Gorch Fock”. Det skulle koste 10 millioner euro. Under hennes ledelse har de eksplodert til 135 millioner euro.

Kaos og «alvorlig vanstyre» sa en rapport fra en kommisjon nedsatt av hennes eget departement. Avsløringen av nazi-nettverk i det militære førte bare til en mild kritikk fra ministeren. 

Skandalene henger over den nye kommisjonspresidenten, og de vil ikke gå bort bare fordi hun flytter til Brussel.

Ny formand for EU-kommissionen har militære ambitioner

Jens Berger i NachDenkSeiten skraper litt på det glatte reklamebildet av Ursula von der Leyen og peker på følgende:

Ursula von der Leyen vokste opp i ordnede storborgerlige forhold. Hun er datter av tidligere delstatsminister Ernst Albrecht, og tilhører et dynasti som allerede hadde sentrale posisjoner i staten under kongehuset Welf i middelalderen. Standsmessig giftet hun seg inn i dynastiet av «silkebaronene» von der Leyen, som har tilhørt det tyske eliten siden det 18. århundre. Den som vil besøke Ursula von der Leyen hjemme, kjører først lenge gjennom store enger eid av familien, før de kjører gjennom en smijernsport inn i familiens palasslignende hus. Det er ingen tvil om at Ursula von der Leyen er selve personifikasjonen av overklassen, en våt drøm for enhver forfatter av kiosklitteratur. Lenger unna den «vanlige borgeren» kan du knapt komme.

Ursula von der Leyen satser på en europeisk føderalstat og EU-hær

Von der Leyen er en sterk tilhenger av prosjektet med å gjøre EU til Europas forente stater, men hun ble valgt inn med støtte fra EU-land som ønsker det motsatte, nemlig Lov og orden-partiet i Polen og Fidesz i Ungarn. De advarer von der Leyen med at «uten oss vil det bli kaos». De er helt sikkert klare til å kaste en skiftenøkkel eller to inn i maskineriet dersom de misliker von der Leyens regime.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Avatar for SHO SHO says:

    Ursula von der Leyen er vel gal nok og korrupt nok til å kunne sette hele EU på hodet og gjøre om EU til å bli Europas forente stater. Til et slikt arbeid trengs det visse kvalifikasjoner hvor endringer skal bli gjennomført med tvang til tross for sterk motstand fra store folkegrupper og fra flere andre EU-land. Hun kan sikkert også bli en god samarbeidspartner for både Jern-Erna og Støre i deres arbeid med å omskape Norge.

  2. ‘‘Agenda 21’’ (30) går framover med ‘‘incremental steps’’ (som jøden Zbigniew postulerte - @05:20, Rosa Koire foredrar i dette intervjuet [ https://www.youtube.com/watch?v=3PrY7nFbwAY ] om planene som millom andre Landsmorder Brunt land forfektet, forsåvidt en naturlig følge at Landsmorderens tidligere ‘veskebærer’ hele veien har befunnet seg i samme sporet, Gærna lider av megalomania, og digger å spise kirsebær med (de som styrer marionettene) m/fløte, ekte fløte, masse ekte fløte!!! ) . . . . .

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

4 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.