Sam Bankman-Fried arrestert i Bahamas tiltalt for svindel

0
Collage: Scotland Today Online

Riksadvokat Ryan Pinder i Bahamas sier at landets politistyrker har arrestert den tidligere FTX-sjefen og satt ham i varetekt etter at USA har tatt ut tiltale mot ham for flere økonomiske forbrytelser. Dette skriver Financial Times.

For Bankman-Fried blir dette noe nær det romerske ordtaket om at det «ikke er langt fra Capitol til den tarpeiske klippe». Det er ikke mange dagene siden den tidligere jetsettspekulanten var æresgjest på finansgallaen til The New York Times, og nå sitter han i ei celle i Bahamas, tiltalt av sine gamle venner.

FTX-medgründer Sam Bankman-Fried kjørte selskapet sitt konkurs i det Bloomberg kalte «et av historiens største tap av formuer noensinne». Ned i sluket går også milliarder av dollar som selskapets kunder har satset i dette som er den største finansskandalen i USA siden Lehman Brothers.

Bankman-Fried har innrømt at han har løyet og ført medier og investorer bak lyset.

Vox-reporteren Kelsey Piper spurte ham ut på Twitter og skrev:

«You were really good at talking about ethics for someone who kind of saw it all as a game with winners and losers.»

Og Bankman-Fried svarte:

«Ya, hehe. I had to be, it’s what reputations are made of, to some extent. I feel bad for those who get f***ed by it. By this dumb game we woke westerners play where we say all the right shiboleths [sic] so everyone likes us.»

Bankman-Frieds finansielle verdi var naturligvis en bløff. Han var plassert der av finansinteresser som trengte en frontfigur for en heller lyssky finanspyramide. Det ser man av det selskapet han er plassert i. Akkurat som Zelensky er en skuespiller som er plukket ut til å spille rollen som Ukrainas president og backet opp med milliarder av dollar fra dem som ønsker å stjele Ukrainas ressurser, har Bankman-Fried spilt rollen som den uskyldige og ungdommelig utseende, uformelle typen blant alle blådressene, spesielt designet til å lure amatørinvestorer og småsparere.

I USA antydes det at den tidligere FTX-sjefen kan se fram til å tilbringe resten av livet i fengsel.

Vi får nå se. Fanden har en egen evne til å passe på sine.

Bankman-Fried trodde kanskje at han kjøpte seg immunitet da han ga 40 millioner dollar til Det demokratiske partiet.

Og Elon Musk skriver at dette bare var «det offisielle beløpet». Hans virkelige bidrag til Demokratene skal ha vært på over en milliard dollar. Og Musk stiller det vesentlige spørsmålet: «Hvor ble det av de pengene?»

Les også: FTX, finanssvindel, hvitvasking, Ukraina og Det demokratiske partiet

FTX-partnerskap med Ukraina er siste kapittel i lyssky vestlig bistandssaga

Kollapset kryptovalutabørs FTX hadde bånd til ukrainske myndigheter, WEF og ledende Biden-rådgiver

Forrige artikkelEr Amerika fortsatt Europas allierte?
Neste artikkelHva slags stat er Kina?