Oslo Peace Days

0

Under Oslo Peace Days inviterer vi alle til å diskutere og lære mer om temaer knyttet til fred, demokrati og menneskerettigheter.

Av Eva Thomassen.

Oslo Peace Days er en arena hvor hele befolkningen kan lære om og diskutere noen av vår tids viktigste temaer, sier rektor ved Universitetet i Oslo (UiO), Svein Stølen.

Årets program i regi av UiO samler verdenskjente politikere, aktivister, forskere og skolebarn, skriver UiO i en pressemelding.

— Oslo er en fredsby

Med utdelingen av Nobels fredspris som ramme, tar årets Oslo Peace Days for seg spørsmål knyttet til blant annet forskningens frihet, demokratiets vilkår og sivilsamfunnets betydning.

— Oslo er en fredsby, og gjennom disse dagene setter vi Oslo på kartet som akkurat det.

Hillary Clinton og Jens Stoltenberg kommer til Oslo Peace Days

Jens Stoltenberg sa til NRK at han ville ha bombet Libya igjen hvis det var aktuelt.

USAs tidligere utenriksminister, senator og presidentkandidat Hillary Clinton er klar for Oslo Peace Days, som arrangeres av Universitetet i Oslo en uke i begynnelsen av desember. Også NATO-sjef Jens Stoltenberg har takket ja til å komme.

Samtaler om sivilsamfunnets betydning

Under årets Nobel Peace Prize Forum zoomes det inn på sivilsamfunnets rettigheter i Afghanistan. Et drøyt år etter de internasjonale styrkene trakk seg ut av landet, blir forholdene for det afghanske folket, spesielt kvinner, stadig verre. Filippo Grandi, Hilary Clinton og Anniken Huitfeldt er blant de som stiller i Universitetets aula for å diskutere hvordan vi kan bidra til å finne en bedre vei videre for det afghanske folket. 

I anledning Civitafrokosten i Universitetets aula den 8. desember, vil Jens Stoltenberg snakke om Russland, Ukraina og NATOs sikkerhetspolitiske utfordringer. 

https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/velkommen-til-oslo-peace-days?publisherId=89491&releaseId=17948437

Advarsel!

https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/stmeld-nr-15-2008-2009-/id548673/?q=Frivillige%20organisasjoner%20setter%20den%20globale%20politiske%20dagsorden&ch=3#match_0

Man må være på vakt når ordet «sivilsamfunn» dukker opp. Det høres fint ut, men er det farligste våpenet som brukes i en krig. Det kan anvendes før, under og etter en krig. Målet er det samme. Okkupasjon av et land. Bistandsorganisasjoner etc. omtales som «sivilsamfunn». For å føre krig må man ha folk på bakken. Man må selge inn kriger til oss som sitter i sofaen. Sivilsamfunn er propaganda-verktøy. I Stortingsmelding 15 (2008/2009) omtales frivillige organisasjoner som «påvirkningsagenter» for norsk utenrikspolitikk. Det er bare å høre på hvordan politikerne skryter av de 13 milliarder kroner de har «donert» til Ukraina i år. Det er et vedheng til pengene. Norge er en av de største bidragsyterne, både når det gjelder våpen, penger, humanitær hjelp.

Suzanne Nossels reklamekampanje for NATO da hun var sjef for Amnesty.

Afghanistan og softpower

Hillary Clinton og vår egen Anniken Huitfeldt skal snakke om å finne en bedre vei videre for det afghanske folket. Altså en innføring i softpower. USA og Norge stakk med halen mellom beina i 2021 da Taliban kom ruslende i sandaler og inntok presidentpalasset i Kabul etter at NATO hadde forsøkt å bekjempe dem i 20 år. Som en standard straff for dette innførte USA sanksjoner mot det nye styret i Kabul. De konfiskerte blant annet sentralbankens pengebeholdning som hadde vært frosset i amerikanske banker. Biden mente deler av pengene skulle brukes på etterlatte etter amerikanske soldater drept i Afghanistan. Resten skulle Taliban få, men først etter de hadde vært på en tur til Soria Moria i Oslo hvor de lovet å gjøre som vesten befalte. De måtte love å bruke penger på jenter og kvinners rett til å gå på skolen osv. Det ble satt betingelser for at Afghanistan skulle få sine egne penger. Nå har ikke Taliban etterkommet kravene til god oppførsel. Men, på Nobel Peace Prize Forum skal vi bli kjent med dem som tapte krigen, representert ved Huitfeldt og Clinton.

Clinton – Afghanistan – Sovjetunionen 

Et av Hillary Clintons glansnummer når det gjelder Afghanistan og Sovjetunionen er når hun under høring i kongressen lekende lett sier at USA skapte Al-Qaida for å få Sovjetunionen ut av Sørøst Asia og belønningen kom i form av oppløsningen av Sovjetunionen. Grunnen til at de lyktes skyldtes motiverte terrorister / wahabister hentet fra Saudi- Arabia og våpen fra USA. Afghanistan ble en hengemyr for Sovjetunionen. Hun sier imidlertid at man ble ikke kvitt Al-Qaida igjen. Som man sår høster mann. Men, vi forlot Afghanistan, innførte sanksjoner, lot våpnene flyte og sliter med Al-Qaida den dag i dag. «Sliter» er vel et malplassert ord.

Al-Qaida var ingen dårlig investering for USA. Det er kryr av islamister særlig i land USA ønsker regimeskifte i.

https://www.youtube.com/watch?v=uPyzf9x2YlQ

YouTube player

Clinton-Ukraina-Russland

Hillary Clinton Wants USA To Use Ukrainians In Afghanistan-Style Quagmire Against Putin

Clinton har uttalt seg en rekke ganger om krigen i Ukraina. I motsetning til Afghanistan der terrorister var modige og veldig motiverte, er det i Ukraina hæren og folket som er motiverte. Hun ønsker regimeskifte i Moskva. Der også. Hun også. Hun ser for seg veien dit fylt med våpen og døde ukrainere. Hun håper å gjøre Ukraina til en hengemyr for Russland på samme måte som Afghanistan ble en hengemyr for Sovjetunionen.

Hun opererer med en tretrinnsrakett: Våpen, sanksjoner og indre uro i Russland.

YouTube player
YouTube player
YouTube player

Jens Stoltenberg – Ukraina

“For as long as it takes”

På programmet ser det ut som det er Jens Stoltenberg som skal snakke om Russland.  Clinton og Stoltenberg kjenner hverandre godt. Mest kjent for oss er vel krigen i Libya og deres krigsforbrytelser mot det libyske folket. De var enige om at de hadde med alle bombelastene gitt startskuddet for det libyske folkets higen etter demokrati, menneskerettigheter og frihet. Nå stod og falt det på det libyske folket å gjøre resten.

Stoltenberg og Clinton har samme mål og oppskrift når det gjelder krigen i Ukraina. Russland må ikke vinne denne krigen.  Bevæpning, bevæpning og mer bevæpning er tilbudet de gir det ukrainske folket i deres «frigjøringskrig». De kjemper for «våre demokratiske verdier». «Våre demokratiske verdier» har hittil kostet over 100 000 unge ukrainske gutter livet. Stoltenberg forteller oss at NATO har trent og bevæpnet den ukrainske hæren siden 2014 – hvorfor? Til krig mot Russland. Den krigen pågår i 2022. På ukrainsk jord. Med ukrainere som slaktofre.

Hillary Rodham Clinton Award

Clinton har sin egen award som deles ut til trengende for å styrke selvfølelsen og for at ofrene skal føle seg som en av oss.  I år har Ukrainas førstedame Olena Zelenska fått prisen. Hun fikk den for eksepsjonelt lederskap og betydningen av kvinners rolle i å skape en mer fredfylt og trygg verden.

Det som ikke ble nevnt er at førstedamen ble spurt i et intervju forleden om hvordan det må være for befolkningen nå uten strøm og vann. Hun svarte at de holder nok ut i to eller tre år bare vi blir medlem av «den europeiske familien». 

First Lady of Ukraine Olena Zelenska received the Hillary Rodham Clinton Award, which is presented annually by the Georgetown Institute for Women, Peace and Security for exceptional leadership in recognizing the important role of women in creating a more peaceful and secure world.

https://www.president.gov.ua/en/news/olena-zelenska-otrimala-vidznaku-hillary-rodham-clinton-awar-79661

Støre og Clinton

Blir det tid til en fiskemiddag hos Støre i år? Den siste var på Den internasjonale kvinnedagen 2019. Som vi ser sitter Huitfeldt og Clinton rundt samme bord. Det vil de jo også gjøre under Oslo Peace Days. Gamle kjente. Clinton kan være helt avslappet i selskap med Huitfeldt og resten av selskapet. Arbeiderpartiet er USA og NATOs trofaste venn. Som Huitfeldt sa etter Afghanistan. «Vi gikk inn i Afghanistan med våre allierte og vi går ut av Afghanistan med våre allierte».

Foto: Fra Støres facebookside

Europa For en tragedie

Vi er statister i vår egen undergang. Europas ledere senker Europa sakte, men sikkert ned på havets bunn. Der blir vi liggende sammen med Nord Steam I og II.

Forrige artikkelEt usynlig fengsel er bygget for deg
Neste artikkelNy miljøavgift vil ta knekken på produksjon av dansk melk og kjøtt