Nyttårsforsett – få orden på beredskapslageret og planlegg for sjølberging

0

Jeg har flytta og har ikke eget vann og avløp lenger, noe som betyr at jeg må tenke på oppbevaring av vann.

Av Romy Rohmann.

Jeg har heldigvis vedfyring og tilgang til ved og har også bestemt meg for å investere i vedkomfyr til kjøkkenet, noe jeg har hatt tidligere og vært veldig fornøyd med.

(privat foto)

I min nye kjeller er det gode kjellerrom så tørrvarer og mye annet er enkelt å oppbevare og nå må jeg også få orden på vannbeholdere. Maten i fryseren må enkelt kunne legges i salt, så jeg må ha godt med salt og kar tilgjengelig dersom strømmen går. Salting og tørking og bearbeiding av kjøtt må læres.

Vi får råd fra myndighetene for egenberedskap og beredskap som vi kan finne på nett, og rådene fra Direktorat for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) er basert på at husholdninger skal klare seg selv i minst tre døgn. Dersom en krise inntreffer, vil et matlager på tre døgn holde, skriver de på sine nettsider Tenker du at myndighetene kan være klare for å organisere hjelp og matutdeling på så kort tid. Vi har verken beredskapslagre for korn eller matvarer på lager for lang tid, og Norge har en sjølbergingsprosent som det på tross av lovnader fra regjeringshold å få opp er helt katastrofal lav.

https://www.sikkerhverdag.no/din-beredskap/hendelser-og-kriser/beredskap-i-hjemmet/

Vi har tidligere skrevet om dette her på Steigan.no i flere artikler i juli 2022

To strategier som kan styrke den individuelle og lokale motstandskraften mot påkjenningene vi står overfor, er etableringen av lokale sjølbergingssystemer og styrking av fellesskapsnettverk.

Ved å bygge et sterkt lokalt sjølbergingssystem reduserer du matusikkerheten, og ved å bygge et fellesskapsnettverk av spesialister reduserer du effektene av et smuldrende finanssystem ettersom du ganske enkelt kan bytte varer og tjenester.

Sosialt samhold gir også mange psykologiske fordeler.  Lokale sjølbergingssystemer og fellesskapsnettverk reduserer også enkeltpersoners avhengighet av statlige utdelinger, og i forlengelsen er det mindre sannsynlig at de blir tvunget inn i disse nye Great Reset-slavesystemene.

Hvordan etablerer man lokale sjølbergingssystemer og fellesskapsnettverk?

Da må vi lytte til og lære av bønder, fiskere, jegere, preppere og småbrukere og de som er sjølforsynt i eget og i andre land og de eldre vi har rundt oss som har erfaring med dette. Vi må dyrke overalt hvor det er mulig, anskaffe husdyr, lære oss å høste i naturen, lære oss hvordan preservere mat og skaffe oss alternative energikilder. Vi må også øke kompetansen vår på mange områder som har gått i glemmeboka for mange. Det fine er at det fortsatt er mange som kan og det er mange som vil lære bort.

I og med jeg har flyttet må jeg sjølsagt starte med hagen til våren. Jeg fikk planta noen bærbusker seint i høst som jeg fikk i innflyttingsgave av gode venner og jeg har et stort flott epletre, men jeg skal gå i gang med å opparbeide det meste av hagen slik at jeg kan sette poteter, dyrke ulike rotvekster og bygge meg et drivhus.

Jeg har skogen rett ved og der kan jeg høste mye jeg også trenger, på sikt kan jeg ha kjøttkaniner og høner. Plen som må klippes er helt unødvendig for meg.

Noe som også er viktig er å skaffe seg lager av medisiner, og kompetanse på førstehjelp, sjøl i disse dager ser vi jo at helsevesenet kneler av det minste. Livsviktige medisiner har vi heller ikke noe lager av i landet og folk som er avhengig av slikt må sikre seg.

Vi har også skrevet om dette på Steigan.no  https://steigan.no/2022/07/beredskap-og-helse/

Det har ikke vært gjort noe fra våre myndigheters side som fører til økning i den faste bemanninga i helsevesenet eller stilt krav om at helseforetakene skulle sikret seg med egne faste vikarer i situasjoner som sykdom og annet fravær. Seinest i dag 30.12 var det et innslag på Dagsrevyen om at flere sykehus måtte heve beredskapen. Vi går inn i et nytt år og sjukehusene melder om at de må kutte i beredskapen.

Når vi nå ser at et overbelasta helsevesen må planlegge reduksjoner sjøl i ei tid med dagens drift, så kan en jo spørre seg hva som vil skje dersom vi opplever ei samfunnskrise.

Som aktiv tillitsvalgt i NBS ser jeg det som viktig å kjempe for landbruket og levende bygder i hele Norge. Og for de av oss som ikke er aktive i landbruket lenger eller aldri har vært det, støtt bønder og småbrukere gjør dine innkjøp gjerne direkte fra produsenter og planlegg beredskapslagre, dyrk det du kan på verandaer, på tak og i hager. Godt nytt år 😊

Noen nettsider som kan være interessante og lærerike finner du her;

https://www.norskprepper.no/

https://www.datsja.no/home

Forrige artikkelKrigen mot de uvaksinerte er tapt
Neste artikkelStrøm og utflagging