Nortura ute med et nytt tilbud – «Min bonde»

0
Kilde: minbonde.shop

Samvirkebedriften Nortura har nå lansert pilotprosjektet Min Bonde, de startet opp tidlig i desember med noen få utvalgte bønder. Prosjektet drives av vekstlaben i Nortura, som jobber med strategisk innovasjon for samvirkeselskapet. Nå kan du kjøpe ferskt kjøtt rett fra bonden, og få det levert på døra.

Av Romy Rohmann.

Nortura skriver at med pilotprosjektet «Min Bonde» ønsker de å knytte tettere bånd mellom forbruker og produsent. På nettbutikken Min Bonde kan forbrukere nå kjøpe julekasser direkte fra bonden, og få varene levert hjem på døra.

Tanken er at Nortura tar jobben med salg, markedsføring og distribusjon på vegne av bøndene. Dette er oppgaver som oppleves som flaskehalser for de som selger eget kjøtt gjennom Norturas nisjeordning, forteller prosjektleder Britt Signe Granli i Nortura.

Prosjektet er ledet av Vekstlaben, Nortura sin avdeling for strategisk innovasjon. Dette er ei avdeling som har som oppgave å finne og teste ut nye forretningsområder, og finne flere ben å stå på, både for samvirkeselskapet og datterselskapene til Nortura.

I arbeidet med nettbutikken Min Bonde, har de gjort intervjuer og tester for å avdekke behov og flaskehalser i forbindelse med direktesalg av lokalmat. Både for bonden og forbrukeren. 

Tilbakemeldingene vi har fått fra forbrukere er at de setter pris på rettferdig betaling til bonden, at dyrene har hatt det bra og at de kan få tilgang på lokalmat fra en bonde i nærområdet, forteller Granli.

Pilotprosjektet Min Bonde ble sluppet helga 3. og 4. desember og nettsiden var oppe kort tid etter.

https://minbonde.shop/

Dette er et pilotprosjekt og målet på sikt er å inkludere flere bønder og produkter av flere dyreslag. Foreløpig er «Min Bonde» tilgjengelig i Trøndelag.

Det gjenstår fortsatt mye arbeid før man eventuelt kan lansere en slik nettbutikk i full skala. Vår oppgave er å teste gjennomføring og lønnsomhet, før man eventuelt kan sette to streker under svaret. Men som første steg på veien kan vi se for oss å utvide med flere bønder, og regioner i flere piloter, sier Granli.

Prosjektet er støttet av Trøndelag Fylkeskommune og gjøres i samarbeid med T-Lab på Steinkjer, masterstudenter fra NMBU Innovasjon og entreprenørskap og Nortura Steinkjer.

Prosjektet er initiert av Nortura, med direktesalg fra produsenter til forbruker. Målet er å levere på forbrukers ønske om mer lokalmat og bedre betaling til bonden. Mange forbrukere ønsker å få kunnskap om hvor dyrene kommer fra, det får de her og det kan gi forbrukere en større trygghet på at dyrene har hatt det godt, det er også er en viktig del av prosjektet.

Vi har tidligere her på Steigan.no skrevet om Samvirkebedriftene Nortura, TINE og Felleskjøpet Agri som har satset på tettere samarbeid og åpnet sine medlemsbutikker for alle. Det er bra, her selges kvalitetsmat fra den norske bonden.

Det er foreløpig fire produsenter i Trøndelag som er plukket ut til å være med på første del av prosjektet:

  • Elvarheim Gård i Steinkjer
  • Vinje Gård i Inderøy
  • Brede Bacon Gård i Snåsa
  • Skilbrigt Gård i Levanger

Nå selges det julekasser, men over jul planlegges det også å selge produkter med både storfe og småfe, utpå våren kan det for eksempel være aktuelt å tilby en «grillkasse».

Når en bestilling er mottatt vil dyrene bli slaktet og foredlet ved Norturas anlegg i Steinkjer, og her sørges det for at riktig slakt kommer til rett kunde.

https://medlem.nortura.no/nyheter/nortura-tester-pilot-med-nettbutikk-for-lokalmat-article46209-11885.html

https://www.nationen.no/naering/nortura-med-nytt-prosjekt-na-kan-du-kjope-ferskt-kjott-rett-fra-bonden-og-fa-det-levert-pa-dora/

Jula er tida for tradisjonsmat og vi serverer nok mer kjøttmat i denne tida enn ellers i året. For oss som ikke har en bonde å kjøpe direkte fra minner jeg om REKO ringene, som er en omsetningskanal for lokalprodusert mat – direkte til deg fra bonde og mathåndtverker. På hjemmesida deres finnes oppdatert kart om hvor disse finnes.

https://www.rekonorge.no/

Forrige artikkelDokumenter fra Pentagon viser at USA finansierte laboratorier for miltbrannbakterier i Ukraina
Neste artikkelEr krigen i Ukraina på vei inn i sin avgjørende fase?