Når skal vi sette ned foten og si stopp?

0
"Opprørets time er kommet". Foto: Shutterstock.

Vi har ei regjering som har sviktet sin egen regjeringsplattform og de som har valgt dem, noe som sjølsagt slår ut på alle målinger.

Av Romy Rohmann.

I Hurdalsplattformen kan vi lese formuleringer som: «Tilgang på rikelig med ren og rimelig kraft har i årtier vært den norske industriens fremste konkurransefortrinn. Regjeringen vil at dette også i fremtiden skal være fortrinnet for norsk industri og bidra til verdiskaping og sysselsetting i hele landet.»

Vi kan videre lese at Ap/Sp-regjeringa forplikter seg til at: «Fornybar kraft skal være et konkurransefortrinn for norsk industri.»

Vi har ei regjering som gir små almisser til folk av den rikdommen som tilhører folket. Vi har ei regjering som lever og befinner seg så fjernt fra den virkeligheten som svært mange i landet lever i, at det blir helt absurd.

Fra nettsidene til Arbeiderpartiet.

Om økte strøm-, matvare –, drivstoffpriser og økte renter fortsatt ikke direkte har rammet deg vil jeg tro du kjenner noen, har noen i nær familie, ei gammel bestemor som fryser, noen du kjenner som sparer på maten eller må stå i matkø og du er ikke aleine. Antakelig er det bare en håndfull i dette landet som fortsatt kan leve i sin boble hvor illusjonen om Norge som det beste landet å bo i, fortsatt eksisterer.

Jeg har vært tillitsvalgt i over 20 år, jeg har vært politisk engasjert og organisert hele mitt voksne liv og det jeg spør meg om i disse dager er; hvor er motstanden mot dette, hvor er motstanden som burde vært organisert fra folk i fagbevegelsen og partier som burde stått på vanlige folks side. De gangene folk gjør aktiv motstand, tar til gatene eller aksjonerer både i de landene vi «vanligvis sammenlikner oss med» og i Norge, er det nå ofte helt stille – eller det kan til og med komme motytringer mot å aksjonere fra fagbevegelsen og den såkalte «venstresida».

Det er noen lyspunkter og Steigan.no er en av disse – men Steigan.no er ei nettavis ikke en politisk bevegelse eller et parti.

Vi har tidligere skrevet om Norges svar på den Britiske kampanjen Don’t Pay som i Norge er protestkampanjen Jeg Betaler Ikke.

Vi skrev om denne protestaksjonen her på Steigan.no 11. august

De skriver sjøl på sin FB-side: Dette er en protest spesielt mot de økte strømprisene, men også de generelt økende prisene på mat, drivstoff og materialer, samt de økende rentene.

Vi fokuserer, hvertfall i første omgang, på en protest mot strømprisene. Det gjør vi ved å nekte å betale mer enn maks 50 øre/kWh og en fast lav nettleie. Vi holder igjen betaling for alt over dette, eventuelt til vi får en oppdatert faktura med korrekt pris per kWh.

Nettselskapene har leveringsplikt, og kan derfor ikke stenge strømmen på grunn av manglende betaling. Vi nekter selvsagt å betale påslag og andre gebyrer fra nettselskapet også.

Dersom vi ikke gjør noe nå, så risikerer tusenvis av mennesker i «Verdens Beste Land» til å både fryse og sulte i vinter. Det er på tide at vi krever vårt rett!

Kraften er vårt arvesølv og vi krever norsk strøm til norske priser!

På sine sider reklamerer de nå for arrangementer i Bergen, Haugesund og Oslo og et Nettarrangement, alle skal foregå på nyåret.

Gå inn på deres nettsider, del arrangementene og møt opp. Det er viktig at dere også bidrar med å dele dette i sosiale medier. «Jeg betaler ikke» har sjølsagt fått begrensinger på sin delefunksjon, slik er det i «demokratiet» i vi lever i.

Administrator for Protestaksjonen Jeg betaler ikke har nå sjøl vært i Forliksrådet etter å ha nektet å betale mer enn maks 50øre/kWh. Han skriver om dette her:

Den 20. desember oppdaterer Sascha Libertè på FB:

Jeg har nå vært i Forliksrådet – nesten et helt år etter at jeg gav strømselskapet beskjed om at jeg nektet å betale mer enn maks 50 øre/kWh.

Min ære og samvittighet tillot meg ikke å bare smile og betale, for ved å betale blodprisen de krever legitimerer man svindelen. Det vi utsettes for er intet annet enn ren svindel!

Det hele gikk rolig og sivilisert for seg i Forliksrådet, men strømselskapet står selvsagt på kravet sitt og gav beskjed om at de ikke var interessert i mekling.

Jeg hører først fra Forliksrådet på nyåret, for de gav beskjed om at de vanligvis brukte omkring fire uker på å behandle saker og få sendt ut brev. Oppdatering følger.

Jeg har selvsagt audioopptak av hele seansen, primært for personlig dokumentasjon. Det kan bli aktuelt å publisere hele eller deler av møtet i fremtiden.

Nå kommer en meget viktig detalj, så følg godt med:

Jeg har på dette stadiet, altså etter nesten et helt år uten å betale, ingen betalingsanmerkninger.

Jeg ser det er mange som tror man får betalingsanmerkning om en regning går til inkasso. Dette medfører IKKE riktighet. Man får ikke betalingsanmerkning før kravet har gått til rettslig inndrivelse og man fortsatt unnlater å betale.

Helt frem til kravet har gått så langt har man mulighet til å betale og være helt fri for konsekvenser. Hvis man attpåtil har vært flink å bestride kravet hos inkassobyrået har man heller ikke masse gebyrer og annet rask på regningen heller.

Jeg vil anbefale ALLE å bestride kravet de får fra strøm- eller nettselskapet, uavhengig av hvorvidt man akter å holde tilbake betaling eller ei. Det er ekstremt viktig å sende et kraftig signal om at man vurderer å holde tilbake betaling, for det vil legge press på selskapene – som igjen vil presse dem til å legge press på myndighetene!

Bytt for eksempel ut “og at jeg akter å holde tilbake betaling for alt overskytende.” med “og at jeg nå seriøst vurderer å holde tilbake betaling for alt overskytende.” i det opprinnelige forslaget å sende til strøm- eller nettselskapet. Man finner forslaget her:

https://www.facebook.com/…/permalink/2247016122123403

Noen gjør noe, og det betyr at det fortsatt er håp for det nye året.

Forrige artikkelRussland og Iran åpner en handelsrute som varsler en blokkdannelse
Neste artikkelHvorfor rører USA i den eksplosive gryta på Balkan?