Hvorfor rører USA i den eksplosive gryta på Balkan?

0
28. juli 1914. Er det ikke mulig å lære av historien?

Tidligere CIA-spesialist: Står vi på randen av 3. verdenskrig? Larry C. Johnson er en veteran fra CIA og utenriksdepartementets kontor for bekjempelse av terrorisme. Han er grunnlegger og administrerende partner av BERG Associates, som ble etablert i 1998. Johnson drev opplæring for USAs spesialstyrker i 24 år. Han har blitt utskjelt av både høyre og venstre.

Av Larry Johnson

Larry Johnson

De største pådriverne, USA og Storbritannia, som ikke lenger er fornøyd med å provosere Russland til å invadere Ukraina, rører nå i den serbiske gryta og oppmuntrer Kosovo til å åpne en ny front i håp om å avlede Moskva fra å fullføre sin spesielle militæroperasjon i Ukraina. Dette er ikke første gang Balkan spiller en rollen med å tenne lunten som detonerer en brann i Europa. 

Da Gavrilo Princip myrdet erkehertugen av Østerrike-Ungarn 28. juni 1914, utløste det den påfølgende «verdenskrigen» som satte England, Frankrike og Russland opp mot Tyskland, Italia og Østerrike-Ungarn.

Historien gjentar seg ikke nøyaktig. Det nåværende oppsettet setter Russland mot det meste av Europa (unntatt Serbia og Ungarn) og USA. Hvis spenningen langs grensen til Serbia og Kosovo bryter ut i en åpen krig, vil det forsterke Moskvas tro på at Vesten er helvetes opptatt av å ødelegge Russland og vil gjøre forhandlinger om fred umulig.

Les også: Serbia setter hæren i kampberedskap på grunn av konflikten med Kosovo

Jeg ble intervjuet forrige uke av Alex Pavic, en serber, og utvekslingen vår har blitt sendt på to separate programmer i Serbia. Her er den første (den starter ved 1:26:49-merket):

Her er resten av intervjuet, som ble sendt 25. desember i Serbia. Det starter på 2:35:53-merket.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg våkner hver dag med vondt i magen. Det kan ikke være voksne som leder de vestlige regjeringene siden de arbeider under villfarelsen om at de har klemt Russland inn i et hjørne og at de nå reduserer landet til en svekling. 

Jeg tror vi er vitne til slutten av Pax Americana. USA-borgerne er ganske nærsynte og ser absolutt ikke på seg selv som en imperialistisk makt som har til hensikt å styre verden. Men den politiske klassen som infiserer Washington DC, mener absolutt at den har enerett til å påtvinge verden sin vilje. Oppvåkningen som vil komme med sammenbruddet av Pax Americana vil ryste USA til dets kjerne og en ny verdensorden vil dukke opp. Jeg håper den ikke reiser seg fra en massiv seng av ulmende (radioaktive, red.) glør.


Originalen:

On The Precipice of World War III?

Oversatt av Derimot.no.

Se også:

Forrige artikkelNår skal vi sette ned foten og si stopp?
Neste artikkelProtestbevegelsen mot SDF og USAs okkupasjon i Syria utvides
Larry Johnson
Larry C. Johnson er en veteran fra CIA og utenriksdepartementets kontor for bekjempelse av terrorisme. Han er grunnlegger og administrerende partner av BERG Associates, som ble etablert i 1998. Larry drev opplæring for USAs spesialstyrker i 24 år. Han har blitt utskjelt av både høyre og venstre.