Hvorfor sitter Sigmund i høyrisikofengsel i Danmark?

0
Storstrøm Fængsel, foto: Kriminalforsorgen

I dette leserinnlegget tar Siv Karin opp saka til norske Sigmund som sitter fengslet i Danmark. Hun argumenterer for at det er blitt begått mange lovbrudd mot Sigmund. Hun skriver at Sigmund er utsatt for fysisk maktmisbruk i det danske fengselet.

Av Siv Karin, leserinnlegg.

Kvinnheringen skriver 17.11.22 om en mann som er dømt til fengsel (fra 15.09.22) og innreiseforbod. Alt som står der er påstander. Det ble ikke fremlagt bevis på noen av forholdene under hovedforhandlingen den 15.11.22. Ellers fikk Kvinnheringen informasjon om hva han er dømt for, mange dager før han selv. Pr.dags dato 28.11.22 har ikke den oppnevnte advokaten Torben Groth Madsen bekreftet at Sigmund har fått opplest dommen, trass flere henvendelser.

Kvinnheringen skriver:

Dømt til fengsel og innreiseforbod

Ein mann frå Kvinnherad er i dansk rett dømt til fire månadar fengsel utan vilkår, og har fått innreiseforbod til Danmark i seks år, samt forbod mot å køyra bil ut året.

Hva har egentlig skjedd? 

Vi ser nå i media at vaksinene har medført en mengde bivirkninger og lidelse blant folk. Det var dette Sigmund var bekymret for, og det var på grunn av dette han skrev brev til alle ordførere i landet vårt. Derfor sitter han i fengsel nå. 

Hvorfor har opplysning, ytringsfrihet og fengsling en sammenheng?

Det hele startet med at han og flere andre skrev 17. mai 2021 til alle ordførere i landet og opplyste om forskning som ikke kom frem i vanlig media under pandemien. Etter dette kom det lokale politiet og hentet hans jaktvåpen den 14. juli 2021 da han var på reise.

Politibetjenten som var i huset bekrefter på telefon å ikke inneha ransakingsordre til dette. Lovbrudd. Politiet brøt også loven om inhabilitet, da en nær relasjon til Sigmund som jobber på det lokale politikontoret, ble kontaktet for utlevering av nøkkel til våpenskapet. Lovbrudd. Det ble lagt igjen et papirark i skapet hvor det stod Forhåndsvarsel, og at han skulle levere jaktvåpen inn, fordi de hadde fått inn en bekymringsmelding på hans mentale helse. Praksis er at de blir hentet samtidig, sa politisjefen i Odda. Lovbrudd.

Det står på dokumentet at parten hadde rett på alle sakens dokumenter. Mange brev ble sendt, telefoner ble tatt og besøk på det lokale politikontoret ble foretatt.

Sigmund har aldri fått utlevert sakens dokumenter; ikke hvem som var bekymret for hans mentale helse eller andre dokumenter. Lovbrudd.

Siden denne hendelsen har politiet vært etter han, ved utallige brev forsøkt forkynt, utallige politibesøk på døra, og jaktet også på han der kjæresten hans bodde på den tiden. De troppet opp 5 ganger på en uke og terroriserte et helt nabolag høsten-21 i Stavanger. Alle trodde det var en alvorlig kriminell politiet jaktet på, og ble redde og frykt ble skapt.

Et fjerde politidistrikt; Bjørnafjorden ble også involvert. Den 1.sept.2021 troppet de mannsterke opp utenfor Sigmunds private hjem med 4 politibetjenter og to biler etter flere timers reise fra Bjørnafjorden. Etter en lengre periode så anmeldte Bjørnafjorden politi Sigmund til barnevernet, selv om det var de selv som ringte på og hamret hardt på flere dører flere ganger noen dager senere, mens barna til Sigmund var hjemme i huset.

Hva var det de 4 politidistriktene jaktet på høsten-21? Hva var så kriminelt? 
De ville alle ha han til å skrive under på at han godtok at han var tiltalt for å utvise hensynsløs adferd fordi han har sendt brev til politiansatte. De ville også fortelle at han hadde brev- og besøksforbud.

Hva står det i disse brevene? 

Høflighetsmelding, intensjon om fred, alle er ansvarlig for sine handlinger, etterspør hvorfor avsender er med på å spre et rykte om at han er mental ustabil på grunn av brevet som ble sendt ordføreren, og han ønsker tilbaketrekking av brevet og en offentlig unnskyldning. Om han ikke får en offentlig unnskyldning, ser han seg nødt til å offentliggjøre forholdene han hadde blitt utsatt for.
Invitasjon til Dialog var et annet brev som ble sendt da politiet ikke svarte på noen av hans andre brev eller henvendelser. Selv med signatur fra politisjefen om at alle sakens dokumenter skulle blir utlevert og kvittering for at politiet hadde tatt jaktvåpena, uteble. Den samme erfaringen hadde organisasjonen Lov og Helse som skreiv to artikler om jaktvåpenhendelsen; det var helt taust fra politiet. Ikke en eneste svar eller tilbakemelding å få.

Hva skjedde få timer etter arresten i Danmark?

Da ble han forelagt og påtvunget dokumenter fra hjemkommunen Kvinnherad Lennsmannskontor som skulle underskrives. Dette ble gjentatt 3 ulike dager. Etter det ble han momentant, der politi med våpen og skuddsikre vester hentet han ut med hard makt og overført til Høyrisikofengselet Storstrøms der Rune Vahl-Madsen er enhetsleder, den 21.09.22. Her ble han utsatt for slag, holding, alle klærne av, holdt på hodet og 6 politimenn rundt benken, uten mat og drikke i 24 timer og isolasjon i flere dager. Den psykiske og fysiske torturen har vedvart når Sigmund ivaretar FN sine menneskerettigheter, som både norske og danske myndigheter har ratifisert. Ratifisert betyr at de plikter å følge dem. 

Den siste fysisk og psykisk tortur skjedde 15.11.22 da hovedforhandling skjedde i Nykøping Falster retten med ansvarlig dommer Anne Bundgaard. 

Vi som folk kan nå reise oss, stå opp og stå sammen mot en slik grov urett og grove lovbrudd, når verken folkevalgte eller andre myndigheter gjør det. 

Er det ikke vårt ansvar som etiske, moralske og kjærlige kvinner og menn? 

Siv Karin

Les også: Hvorfor havnet Sigmund i høyrisikofengsel?

Hvorfor sitter Sigmund i høyrisikofengsel i Danmark, når han er etterlyst i Norge?

Forrige artikkelEt nytt EU-direktiv vil hindre oss i å stille krav om å kjøpe norsk mat
Neste artikkelUrsula von der Leyens avsløring om krigen i Ukraina ble raskt sensurert