Hvorfor havnet Sigmund i høyrisikofengsel?

0
Skjermdump fra videoen om Sigmund

Sigmund ble satt i høyrisikofengsel i Danmark for å ha bremsa for hardt – Eller var det brødkniven i baksetet som førte til arrestasjon?

Av Tove Løken, leserinnlegg.

Natt til 15. september 2022 er Sigmund og Siv på vei hjem til Norge. Det er Sigmund som sitter bak rattet på bilen deres, en Tesla Modell X. Bak i bilen har de en brødkniv, smørekniv og en Leatherman. Både bilen og disse redskapene skal spille en viktig rolle i det som snart skal utspille seg. Men enn så lenge aner de fred og ingen fare. De passerer grensa fra Puttgarden i Tyskland til Rødby i Danmark, og kjører inn til passkontrollen. Som vanlig er de spent på hvordan det vi gå. I mange år har de vært medlem av CLC, som betyr commonlawcourt. Det innebærer å være medlem av et annet juridisk system enn det tradisjonelle rettssystemet vi har. I USA er det over millionen som kjører rundt med egne pass og bilskilt. I Norge er ikke miljøet så stort, men det vokser for hver dag som går. Det er stor interesse for å lære hva CLC er.

Jeg ser på CLC som en reaksjon på hvordan rettssystemet opererer i dag. Mange av oss har opplevd overgrep fra staten, og ønsker et mere rettferdig system. Vi er også opptatt av å ivareta den norske grunnlov og menneskerettigheter, men opplever stadig utfordringer med det. Spesielt de siste årene har vi sett hvor lett myndighetene ser bort fra rettigheter til fordel for smittevernregler, og hva godt kommer ut av det? Tilliten til vaksinene faller, bivirkningene øker, og autoritære tiltak brer om seg.

Men tilbake til Sigmund og Siv. De leverer sine CLC pass uten å behøve å svare på spørsmål. Det er mange som ikke forstår hva CLC er, og derfor er det naturlig at de blir skeptiske. Også denne gangen går det lett. De kjører videre inn på motorveien med tre kjørefelt. Det er sent på natt, og de gleder seg til å komme hjem. Etter noen minutter oppdager Sigmund politibiler med blålys i bakruta. Han reduserer farten betydelig og legger seg helt til høyre i veibanen for å slippe dem forbi, gjentar dette, men ingen av bilene passerer han. Snart kommer det også en politibil ved siden av deres bil, og en lastebil foran. Det de ikke vet er at det sitter politier i lastebilen. Sigmund opplever atferden til personene som truende og aggressivt.

Bilen til Sigmund har autonom datastyring (datastyrt oppbremsing) og foretar oppbremsinger ved hindringer. Det er dette som skjer når politiets bil kommer for nær han bak, og som fører til at nedbremsinga blir hardere enn hva Sigmund hadde tenkt. Han stopper bilen helt ved veikanten.

Siv sitter i passasjersetet og kjenner redselen hugge tak i henne, og blir taus. Ute er det mørkt, skarpe lys og vanskelig å se. De snakker lite sammen, hun tenker at politiet vil ta seg tid til å undersøke pass og bilskilt for så å kjøre videre. Etter hvert står flere politier rundt bilen, og en står rett utenfor vinduet til Sigmund som ber om passet hans. Han snakker på engelsk. Sigmund gir han det, og politiet tar bildet av passet hans. I bakgrunnen hører Sigmund at noen i politiet snakker med noen i walkietalkie. Han lurer på hvem de snakker med. Så blir han bedt om å gå ut av bilen. Sigmund opplever han som aggressiv og hissig. Politimannen oppgir ingen grunn til at de skal gå ut. Sigmund nøler. Han spør om papirer, men de viser han ingenting. Sigmund sier at han ikke har gjort noen ting, at han ikke har gjort noe eller noen skade. Mannen overhører Sigmund og gjentar for tredje gang. «Gå ut eller så knuser vi vinduet på bilen din!»  

Sigmund spør igjen om papirer, men istedenfor greier politimannen å ta seg inn i bilen. Før Sigmund blir dratt ut av bilen blir ruta der Siv sitter knust. Sigmund blir knebla på panseret til en politibil, for deretter å bli satt håndjern på bak hans rygg. Han er rolig og gjør ingen motstand. De drar også Siv ut av bilen, på med håndjern, og blir frakta i hver sin bil til stasjonen.

På stasjonen blir de stengt inne på hver sin glattcelle uten å bli forevist noen som helst dokumenter. De forteller ikke hva de gjør med bilen til Sigmund. Han får ingen informasjon om hvor Siv befinner seg. Han prøver gjentatte ganger å få snakke med henne, men selv etter 24 timer på lukka rom nekter de han denne forespørselen. Det er ingen av politiet som vil fortelle hvor hun er, og når de ringer henne, er det ingen som svarer. Politiet tar han med til et nytt lokale med både kvinnelige og mannlige politi. Der får han tolk som han opplever kommanderer han til å si ting han ikke ønsker. Deretter blir han kjørt til Nykøbing Falster Arrest uten å bli forevist et eneste dokument eller avgjørelse. Han vet altså ingenting om hvorfor han egentlig blir fengsla.

Siv blir løslatt og satt på gata grytidlig neste morgen. Hun finner et slags hotell i nærheten, og får være i spisesalen til hun får et rom. Hjertet hamrer som besatt. Hun tenker på Sigmund og hva de gjør med han, er rådvill og føler seg fryktelig alene. Utpå dagen er det noen som banker på døra. Lettet løper hun og åpner. Tenker at Sigmund er sluppet fri. Men det er ikke han. Det er politiet. Det er noe som brister i henne da hun ser at begge politiene setter foten i døra. «Slapp av!» sier de. «Sigmund skal i retten, og du kan være med. Vi skal vise deg hvor du kan ta transport.»

Siv blir med ut. Hun blir også lova å få ut en eiendel fra teslaen. Ute på gata, rett foran politistasjonen, uten gyldige dokumenter, så fysisk tvinger de tre politiene mobilen hennes ut av hendene. Hun forstår at hun er lurt og blir løyet for. Hun har ikke sjans til å nå rettsmøtet, og i tillegg stjeler de mobilen hennes.

Det skurrer lang vei av alt politiet gjør. Nå har hun ikke muligheter til å ringe Sigmund. Det føles urettferdig, og hun syns politiet oppfører seg rart. Har politiet lov til å lyve på den måten? Kan de ta mobilen hennes når hun ikke er sikta? Bryter politiet lover og egne regler?

Enda mere skeptisk blir hun da de flytter Sigmund til et høyrisikofengsel. Han blir tiltalt for å ha bremsa for hardt og satt en politimann i fare, og i tillegg ha forbrutt seg på knivloven. I tillegg mister hun besøkstillatelsen hun hadde til arresten. Sigmund blir behandla som en høyrisikofange, og hun skjønner ikke hvorfor.

Jeg skjønner reaksjonen til Siv veldig godt. Det var bilens sensorer som reagerte på at politibilen lå for nært bak. Hvis den ene politimannen ikke hadde kjørt så nært bak bilen til Sigmund, så ville ikke sensoren ha gitt utslag. De visste heller ikke om knivene i baksetet. Allikevel så ble Sigmund Straffe-tiltalt for akkurat disse to tingene. Er det noen som har brutt veiloven her, er det vel politiet; Har de glemt at de skal telle til tre og holde god avstand til bilen foran? Eller er det sånn at de lager til en situasjon med vilje, sånn at de kan ta han for noe? For meg lukter det svidd av hele saken. Kan det ligge noe annet bak? Det går nemlig rykter om at norsk politi holder øye med Sigmund, og det kan virke som om det danske politiet samarbeider med det norske.

Er Politiet ute etter de som kritiserer pandemihåndteringa?

Kan dette handle om at Sigmund våren 2021 sendte ut en ansvarserklæring (NoL) til en rekke myndighetspersoner i Norge, hvor det blant annet ble erklært at de er ansvarlige for sine beslutninger og sin håndtering av pandemien? Det var 407 nøkkelpersoner i Norge med ordførere i alle norske kommuner og sentrale politikere for pandemi-håndteringa. Hva det inneholdt kan du lese om her (https://lovoghelse.no/2022/07/11/nar-det-offentlige-og-forvaltningen-blir-menings-og-tankepoliti-del-1/). Politiet kom deretter hjem til han og beslagla/inndro/stjal alle hans lovlige jaktvåpen, fordi de mente han ikke var mentalt frisk pga. nevnte utsending. Senere ble barnevernet kobla inn av politiet. Sigmund har til dags dato ikke fått fullt innsyn i saken politiet anla mot han.

Det politiet gjør er å sende tydelige signaler om at hvis du våger å kritisere myndighetene, så vil de ta deg på en eller annen måte. Enten ved å erklære deg psykisk syk og ta fra deg barna dine, eller å jakte på deg i trafikken og sette deg i høyrisikofengsel. Sigmund risikerer også å miste sin Tesla Modell X, fordi politiet i Danmark har fått en ny lov hvor de kan konfiskere bilene til folk. Har de lite penger i statskassa nå? Er det virkelig greit at politiet oppfører seg som landeveisrøvere og tar bilene våre? Dette minner meg om tendenser vi ser i utgåtte amerikanske Hollywood filmer, hvor selvoppnevnte sheriffer lager lovene kun til fordel for seg selv. Er det sånn det er blitt nå?

Sigmund har vært i fengsel i tre uker. Hvor lenge skal han sitte der? Tirsdag den 11. oktober er det nytt rettsmøte. Hva vil de gjøre da mon tro? Hvis de fortsetter å stenge han inne på ulovlig grunnlag, tør jeg påstå at mulighetene for at Sigmund vil lykkes i å eksponere myndighetene for dem de virkelig er bli større for hver dag som går. Jo lengre de drar det ut, desto lettere vil det bli for andre å se hva som foregår.

Menn som Sigmund vil aldri la seg kneble. Han er en fri fugl med baller uansett hvor han er. Det er ikke noe som er mere kraftfullt enn det. Trusler og tvang vil bare gjøre han enda sterkere. Her har myndighetene alt å tape mens frihetsbevegelsen har alt å vinne.


Signerte leserinnlegg står for forfatterens regning og gjenspeiler ikke nødvendigvis redaksjonens oppfatninger.

Vi har ikke lykkes i å få tak i anklagene fra dansk politi mot Sigmund eller det offisielle grunnlaget for arrestasjonen.

Forrige artikkelMarionettene og deres mestere
Neste artikkelKrigsdagbok del 26, 21. til 27. juli