Møt spionene, leiesoldatene og kyllinghaukene som verver seg som NAFO-troll

0

Mens det har samlet inn penger til en notorisk brutal milits i Ukraina og trollet kritikere av stedfortrederkrigen, har medlemslistene til «North Atlantic Fellas Organization» fylt seg opp med NATO-dresser, hønsehauker fra Kongressen, nykonservative operatører, leiesoldater og etterretningsagenter.

Av Alexander Rubinstein, 28. oktober 2022, The Grayzone.

Alexander Rubinstein.

Les del én av Alex Rubinsteins pågående etterforskningsserie om NAFO: «Hvordan det proukrainske NAFO-trollet driver med pengeinnsamling til krigsforbrytere.»:

Hvordan operasjonen til det proukrainske NAFO-trollet samler inn penger til krigsforbrytere

Når han ikke feller krokodilletårer over det amerikanske demokratiets skjebne, eller hånler offentlig over det åpenbare attentatet på iranske militærrepresentanter, har representant Adam Kinzinger (R-IL) forsøkt å definere seg som en ledende motstander av innbilt antisemittisme i Washington DC. Da hans kollega, den demokratiske representanten Ilhan Omar fra Minnesota, mildt kritiserte American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) i 2019, oppfordret Kinzinger kongresslederne til å frata henne oppdrag i toppkomiteer.

«Antisemittisme har ingen plass i denne kongressen eller dette landet,» tordnet Kinzinger i mars 2019, og kombinerte på falskt vis, kritikk av AIPAC, en israelsk lobbygruppe, med antijødiske følelser. «Vi må holde oss til en høyere standard i embetet.»

Likevel har Kinzinger, som har fremstått som en nidkjær støttespiller for NATOs stedfortrederkrig med Russland i Ukraina, tilsynelatende ikke anvendt de samme standardene på sine egne politiske allierte.

Siden Russland lanserte sin spesielle militæroperasjon i Ukraina i februar, har Kinzinger agitert for økt amerikansk støtte til det Kiev-allierte militæret, til tross for utbredt dokumentasjon av åpne nynazister som gjennomsyrer landets militære rekker. Mer avslørende var Kinzingers offentlige godkjenning av trakasseringskampanjen ledet av «NAFO», en pro-NATO digital trollfarm der en av grunnleggerne står bak en hemmelighetsfull Twitterkonto med klare antisemittiske synspunkter.

«NAFO», eller «North Atlantic Fellas Organization», grunnlagt tidlig i 2022, er en nettallianse av sosialmediekontoer, med sikte på å befeste den digitale frontlinja for NATOs stedfortrederkrig i Ukraina. Gruppen har markert seg på Twitter, der NAFO-medlemmer, kjent som «fellas – gutta», bombarderer kritikere av det ukrainske militæret med fornærmelser og memer av tegneseriehunder.

NAFOs trakasseringskampanjer har blitt så allestedsnærværende at nesten alle fremtredende vestlige medier, inkludert  Deutsche WelleThe Washington PostNew York TimesWall Street JournalPoliticoThe EconomistVICE News, har gitt operasjonen svært gunstig dekning. Trollfarmen har også høstet beundring fra antirussiske hauker i Washington DC, blant annet fra sitt mest entusiastiske medlem i Washington: Representant Kinzinger, som offentlig identifiserer seg som en «fella» på sin Twitter-konto, mens han deltar i koordinerte «hundeangrep» mot meningsmotstandere på Twitter.

I del én av denne undersøkende serien avslørte The Grayzone at «NAFO» ikke bare er en digital trollfarm, men faktisk en tynt tilslørt innsamlingskampanje for den georgiske legionen, en divisjon av fremmedkrigere i den ukrainske hæren som står anklaget for en rekke krigsforbrytelser. Grayzone slo også fast at en pensjonert amerikansk marinesoldat ved navn Matthew Moores opprettet NAFO sammen med Kamil Dyszewski, en polsk videospillanmelder som opererer under Twitter-pseudonymet «Kama Kamilia.»

«Jeg snublet meg bare gjennom livet, nå inn i dette,» kommenterte Dyszewski i et intervju i juli 2022 mens han diskuterte sitt streiftog inn i verden av trakasseringskampanjer på nettet.

«Det som gir næring til det for meg er det absolutte hatet og bitterheten jeg har mot russerne,» forklarte han.

Mens han har skrytt av sin antirussiske fiendtlighet, har Dyszewski også tvitret flere antisemittiske memes, inkludert bilder som ser ut til å glorifisere Adolf Hitler og håne jødiske ofre for Holocaust. Mens mainstream media har unnlatt å nevne Dyszewskis kontroversielle meninger i sin dekning av NAFO, har den uavhengige forskeren og bidragsyteren til Grayzone, Moss Robeson, klinisk dokumentert og publisert Dyszewskis mest provoserende innlegg.

Etter hvert som bevis på Dyszewskis hatefulle synspunkter sirkulerte på nettet, doblet imidlertid NAFO-medlemmene sin støtte til lederen sin.

«Spar et vennlig ord eller en snill tanke for lillebroren min fra en annen mor, @Kama_Kamilia,» twitret en NAFO-gutt, identifisert som «Pete» 15. oktober, og merket Dyszewskis pseudonym og Twitter -håndtak (en tilsynelatende referanse til Culture Clubs listetopp fra 1982, «Karma Chameleon»). «Han har tatt en hard vei her, og håndterer den med nåde og integritet.»

Isolert sett var solidaritetsbudskapet for Dyszewski fra en Twitterkonto med færre enn 6000 følgere lite bemerkelsesverdig. Til tross for «Petes» dårlige rekkevidde på Twitter, fanget tweeten hans oppmerksomheten til en av NAFOs mest bemerkelsesverdige gutter.

«Ingen gjør noe stort nummer ut av dette, men de gjentatte Nafo-kommentarene sprer (sic) dette», lød det øverste svaret på «Pete’s» tweet. Den blatante oppfordringen om å ignorere skjermbilder av Dyszewskis antisemittiske innlegg, ble utstedt av ingen ringere enn representanten Kinzinger fra hans personlige, verifiserte konto.

«Så, alt godt,» rådet kongressmannen sin medfella. «Gå videre.»

Uten noen slutt på Ukrainakonflikten i sikte, er Kinzinger ikke den eneste DC-politikeren som har valgt å se den andre veien og fortsette å koordinere eller øke NAFOs digitale trolloperasjon. Faktisk, da NATOs online informasjonskrig ble intensivert sammen med den fysiske slagmarken, har NAFOs bånd til Washingtons elite bare blitt styrket.

Den amerikanske statsfinansierte tenketanken feirer NAFOs suksess med «informasjonskrigføring»

Til tross for at NAFO bokstavelig talt er en trollfarm, har organisasjonen klart å legitimere seg i øynene til Washingtons pro-NATO intelligensia. The Economist innrømmet for eksempel at mens «NAFOs uhøytidelige stil tilslører dens rolle som en bemerkelsesverdig vellykket form for informasjonskrigføring», har gruppa med hell kontret prorussiske kontoer på sosialmedier, samtidig som den har hevet «Ukrainas rolle i populærkulturen».

«Det har vært effektivt å ikke la Russland løpe løpsk over infokrigslandskapet slik de pleide,» Peter W. Singer, en karrierekonsulent for det militærindustrielle komplekset og forfatter av boken, «LikeWar», fortalt til tidsskriftet. Hans kommentarer ble publisert i en 31. augustprofil av NAFO med tittelen «En virtuell hær av uskikkelige tegneseriebisker fører krig mot Russland.»

Dager etter publiseringen av The Economists rapport, den 5. oktober, publiserte den Washington-baserte tankesmia Center for Strategic and International Studies (CSIS) en timelang podcastdiskusjon med tittelen «#NAFO og vinne informasjonskrigen: Lærdommer fra Ukraina». CSIS største statlige giver er USA; tenketanken får støtte fra fem andre NATO-land, EU, samt en rekke amerikanske forsvarskontraktører.

Moderert av CSIS senior, Kathleen McInnis, inkluderte CSIS-panelet på NAFO, to av hennes kolleger: Iuliia Mendel, en Washington Post-bidragsyter og tidligere talsperson for Ukrainas president Volodymyr Zelensky, og medgrunnlegger av NAFO, Matt Moores, en pensjonert tankkommandør fra marinekorpset.

Under hele arrangementet roste Mendel NAFO og oppfordret til begrensninger i ytringsfriheten for å «bekjempe desinformasjonen». «Jeg mener denne krigen viser at ytringsfrihetens grenser har fått et nytt rammeverk,» bemerket eks-Zelensky-talskvinnen, «og i denne nye æraen av fremvoksende informasjon og teknologier, må vi svare på om vi er klare til å møte utfordringene. Hvis vi kan ta tøffe politiske beslutninger og tvile på våre egne regler om ytringsfrihet for å bekjempe desinformasjonen, de bevæpnede ordene som kommer fra Russland, og jeg tror denne russiske krigen mot demokrati i Ukraina viser at vi faktisk kan ta veldig vanskelige beslutninger.»

Den de facto amerikanske merkevareambassadøren til Ukrainas president hadde tidligere selv spredt desinformasjon. I mars 2022 gjentok hun falske rapporter om at den libanesiske militsgruppen Hizbollah hadde gått med på å sende 800 krigere for å hjelpe Russlands kamp i Ukraina innen utgangen av måneden. Mens troppeoverføringen ennå ikke har dukket opp var den oppdiktede påstanden om at en av Washingtons mest beryktede utpekte fiender planla å gå inn i Ukrainakonflikten,, En påstand utformet for å hisse opp støtten fra Kiev-allierte militære blant amerikanske hauker.

Til tross for hennes tilsynelatende tåkete oppfatning av virkeligheten, proklamerte Mendel senere: «NAFO står for sannhet, sammen med USA!»

Under CSIS-panelet den 5. oktober utdypet NAFOs medgrunnlegger Matt Moores gruppens taktikk på informasjonskrigføring. Han kastet lys over den nihilistiske mentaliteten til NAFO-troll og forklarte: «Kraften i det vi gjør er – i stedet for å prøve å komme inn og peke på punkt og argumentere for hva som er sant og hva som ikke er – kommer det og og sier se: ‘hei det er dumt.'»

I det øyeblikket noen svarer på en tegneseriehund på nettet, har de tapt, sier han. Moores la til, med henvisning til Shiba Inu, de digitale hundeavatarene NAFO-gutta viser på sine Twitter-kontoer.

Uker etter panelet med Mandel, presenterte CSIS Moores nok en gang, denne gangen i en podcast publisert 13. Oktober. Under diskusjonen forsøkte Moores å karakterisere NAFO som en «organisk» bevegelse, samtidig som han forklarte at det elektroniske «nasjonale sikkerhetssamfunnet» hjalp NAFO til en kunstig grasrotprominens.

«Hvis du ser spesifikt på Twitter-samfunnet for nasjonal sikkerhet, tror jeg du kan se opprinnelsen til dette i lang tid,» sa Moores. «Jeg tror at strukturen som allerede eksisterer, virkelig hjalp [NAFO] til å vokse.»

For andre gang i intervjuer med CSIS, uttrykte Moores stolthet over NAFOs pengeinnsamling til Georgian National Legion. Mellom direkte donasjoner til legionen gjennom NAFO og dens partnerskap med Saint Javelin-butikken for effekter, anslo Moores at de hadde samlet inn mer enn en million dollar til militsen som har en tendens til grusomheter.

Som den forrige delen av denne etterforskningen avslørte, ble NAFO lansert for å samle inn penger til Georgian Legion, en militsgruppe fylt av leiesoldater, der medlemmer har blitt filmet når de begår krigsforbrytelser, som har blitt anklaget for tortur, kidnapping og henrettelser av tidligere medlemmer, og ledes av Mamuka Mamulashvili, en georgisk krigsherre som har skrytt av legionens politikk med å henrette russiske soldater i fangenskap.

Deretter skrøt Moores av NAFOs frekke svar på påstander om at de koordinerer med amerikanske etterretningselementer eller handler med netthat. «En av måtene vi stikker fingeren tilbake i øyet, er at hvis du ser på noen av guttas profil, vil du se hundeavataren, men da vil deres plassering ofte være Langley, Virginia. De sier vi er CIA. Ja, jo, vi er CIA. De sier, du vet, Russiaphobes? Som ja, god morgen Russiaphobes».

Mens Moores offentlig håner påstander om etterretningsbånd og russofobi, har medlemmer av etterretningssamfunnet strømmet til NAFO, og Moores selv har kommet med åpenbare russofobiske kommentarer privat.

Representant Adam Kinzinger holder en Zoom-samtale med den georgiske krigsherren Mamuka Mamulashvili, en toppmottaker av innsamlingsarbeidet til NAFO

Representant Kinzinger fråder over erklært krigsforbryter, oppfordrer venner til å «gå videre» fra NAFO-grunnleggerens antisemittisme

Under de siste turene til Washingtons Capitol Hill, har den georgiske legionens kommandant og erklærte krigsforbryter Mamuka Mamulashvili holdt møter med fem til syv medlemmer av Representantenes hus og to senatorer.

Den 2. august la representanten Adam Kinzinger ut et bilde av seg selv under en Zoom-samtale med Mamulashvili, som han hyllet som en «heroisk kommandant» som «kjemper hardt for frihet».

Kinzinger har også forsøkt å knytte seg til den georgiske legionens virale påvirkningskampanje på sosiale medier, sette «fella» – fyr, i sitt Twitter-visningsnavn og delta i online trakasseringsoppdrag sammen med andre fellas.

I oktober besøkte et medlem av den georgiske legionen personlig Kinzinger på hans kongresskontor i Washington DC.

Da NAFOs medgrunnlegger «Kama Kamilia» senere ble avslørt som forfatter av flere antisemittiske tweets, oppfordret Kinzinger andre «gutter» til å se den andre veien.

«Ingen gjør noe stort nummer ut av dette, men de gjentatte Nafo-kommentarene sprer dette.  Så, alt bra. Gå videre», tvitret kongress-medlemmet.

Kongressmedlemmets avvisende kommentarer står i kontrast til hans tidligere posering i spørsmålet om antisemittisme. Tilbake i 2019, da representant Ilhan Omar kritiserte American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), en mektig israelsk lobbygruppe i Washington, oppfordret Kinzinger kongressens ledelse til å frata henne viktige komitéoppgaver.

«Antisemittisme har ingen plass i denne kongressen eller dette landet. Representanten Omar bør fjernes fra utenrikskomiteen i Representantenes hus. Vi må holde oss til en høyere standard i embetet,» proklamerte Kinzinger.

Siden han ble en fella, har Kinzinger brukt uendelige timer på å tvitre ut dumme memes og håne NAFO-mål, inkludert denne journalisten. Mye av kongress-mannens trolling foregår i arbeidstiden, selv om det ofte fortsetter til sent på kvelden.

NAFO: en lystig gjeng med spioner, leiesoldater og cyberspioner

Paul Massaro, politisk seniorrådgiver ved den amerikanske regjeringens kommisjon for sikkerhet og samarbeid i Europa, som møtte Ukrainas president Zelensky i september, har også vært en uttalt NAFO-tilhenger. I august holdt Massaro samtaler med Mamulashvili og ble til og med utnevnt til æresmedlem av den georgiske legionen. På Twitter viser Massaros profilbilde et bilde av seg selv med både et georgisk legion- og et NAFO merke.

Oleksii Reznikov, Ukrainas forsvarsminister, har på samme måte posert med NAFO-effekter og overrakt president Zelensky en t-skjorte dekorert med logoen til Saint Javelin – nettbutikken oppkalt etter Raytheons Javelin anti-tank missil, som nylig innlemmet NAFO.

Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis møtte sine ukrainske og irske kolleger i Odessa med en NAFO-t-skjorte. Og Kaja Kallas, den voldsomt anti-russiske statsministeren i Estland, skapte sin egen «Fella»-avatar og gratulerte NAFO: «Du gjør en god jobb med å bekjempe dårlige opptak og russisk propaganda, og samle inn penger til Ukrainas forsvar. Jeg hyller deg.» Kallas endret profilbildet sitt til «Fella» for en dag for å invitere «løfter om donasjoner».

Ikke overraskende har NAFO også blitt veldig populær blant amerikanske militær-cybersamfunn. Maggie Smith, en Army Cyber Institute-forsker og assisterende professor ved West Points institutt for samfunnsvitenskap, har støttet gruppen, og det samme har den offisielle Twittersiden til den 780. militære etterretningsbrigaden, som regner seg som «Hærens eneste offensive operasjonsbrigade i cyberspace».

Militærkommentatoren Jack McCain, sønn av den avdøde senatoren og krigsentusiasten John McCain, CNN lei-en-general og tidligere hæroffiser Hertling, og generalmajor Patrick Donahue i den amerikanske hæren, har alle offentlig støttet NAFO. I november vil Modern War Institute på West Point være vert for et panel om NAFO, med tittelen «Cyber Operations in Modern Warfare: Ukraine and Beyond.»

John Sipher, en tidligere CIA-feltoperatør som ble Twitterkommentator og opinionsdanner, har også en Shiba Inu-avatar på sin Twitterside. Sipher «var medlem av CIAs Senior Intelligence Service, lederteamet som styrer CIA-aktiviteter globalt,» ifølge tenketanken  Atlantic Council, som er finansiert av NATO, våpenindustrien og Gulfen og for tiden vert for den tidligere spionen som en tilknyttet senior.

Private militære grupper har også hoppet på NAFO-toget. Da denne reporteren opprettet en NAFO-stilisert Twitter-konto og begynte å følge andre NAFO-kontoer, fikk den snart en følger fra Mathew VanDyke, karriereleiesoldat. VanDyke er en beryktet amerikansk leiemorder som for tiden leder leiesoldatgruppen Sons of Liberty International, som har gitt støtte til jihadistgrupper som forsøker å styrte regjeringene til Muammar Gaddafi og Bashar al-Assad.

Matthew VanDyke (i midten) sammen med James Foley (til venstre) i jihadist-okkuperte Aleppo i 2012. Foley ble senere kidnappet og henrettet av ISIS.

Tilbake i 2013, infiltrerte en hackergruppe som kalte seg den syriske elektroniske hæren, VanDykes Facebook-chatter og ga ut en sjokkerende mengde utvekslinger som dekker alt fra leiesoldatens omgang med jihadistiske elementer i Aleppo, Syria – til hans perverse seksuelle tilbøyeligheter.

I en utveksling med Eliot Higgins fra den amerikanske og britiske statsfinansierte «open source»-kanalen Bellingcat, bemerket VanDyke at «opprørere har en liten mengde kjemiske våpen». Higgins sverget å holde avsløringen «off the record», selv da han angrep journalister som insisterte på at de såkalte opprørerne utførte kjemiske angrep under falskt flagg og skyldte dem på den syriske regjeringen.

«Opprørerne ville sannsynligvis skyte på sitt eget folk og vite at deres død ville være verdt det hvis det førte til amerikansk intervensjon,» avslørte VanDyke i lekkasjen.

VanDyke er nå i Ukraina der han sier han «trener ukrainske styrker for å bekjempe Russland».

I et intervju med begge medstifterne av NAFO – Matt Moores og Kamil Dyszewski – forklarte den neokonservative operatøren Michael Weiss «denne [NAFO] tingen har spredt seg til folk som, du vet, mener jeg egentlig enten aktive eller tidligere militære tjenestemenn, høytstående, kabelnyhets-kommentatorer. Jeg er en fella, min kone er en fella, og min 7 år gamle datter er en fella..

Nykonservativ operatør, Michael Weiss

Michael Weiss, den nykonservative NAFO pappaen

Som The Grayzones Max Blumenthal har rapportert, fremsto Weiss først som en sentrum-høyre-aktivist og mislykket republikansk kongresskandidat som var vert for en «ytringsfrihets»-demonstrasjon sammen med islamofobe aktivister, inkludert Pamela Geller. Han omskapte seg senere til ekspert på Russland, til tross for at han aldri hadde besøkt landet og uten å snakke russisk.

Ved det nykonservative Henry Jackson Society lanserte Weiss et Russia Studies Center som hans daværende sjef kalte en «Potemkin-lignende kulisse» operasjon «som beskriver seg selv som en ‘forsknings- og interesseorganisasjon’, men som egentlig bare er et nettsted der Weiss blogger om Russland.»

Med startkapital fra den eksilerte russiske oligarken Mikhail Khodorkovsky, omdøpte Weiss nettstedet til The Interpreter og plasserte det under beskyttelse av Radio Free Europe / Radio Liberty, en PR-arm av den amerikanske regjeringen som oppsto fra det CIA beskrev som «en av de lengste og vellykkede hemmelige aksjonskampanjene noensinne mønstret av USA». Flyttingen gjorde Weiss til en de facto amerikansk statsansatt.

Samtidig utropte Weiss seg selv som Syria-ekspert for å drive lobbyvirksomhet for en regimeendringskrig mot landet. I 2012 besøkte den tidligere antimuslimske agitatoren Aleppo, Syria under oppsyn av hardbarkede islamistiske gjenger som Jabhat al-Nusra, den syriske grenen av Al Qaida. Fikseren som gjetet Weiss til den opprørsokkuperte byen var Mahmoud Sheik Elzour, en syrisk aktivist fra Det muslimske brorskap som laget uniformer for opprørere, inkludert medlemmer av ISIS.

Topp: Michael Weiss sammen med Pamela Geller under en demonstrasjon for «ytringsfrihet» i 2007, som han organiserte

Nederst: Weiss i Aleppo sammen med sin fikser (venstre) Mahmoud Sheik Elzour og Yousef Ajan Al-Hadid, en syrisk islamistisk opprører.

I dag deler Weiss sin tid mellom sin redaksjonelle rolle i det spioninfiserte Newlines Magazine og hans plikter som NAFO-fyr.

«Jeg har gjort det til et poeng bare for å følge hver eneste [NAFO-konto] som jeg har sett følge meg,» sa Weiss. «For folk som meg selv, gir du en slags sikkerhetskopi og støtte. Så hvis jeg plutselig blir trollet, er dette motbatteriet av gutter, så det hjelper oss med å gjøre jobben vår.»

I likhet med Weiss har NAFO-fyren Oz Katerji, integrert med CIA-støttede jihadistgrupper i Syria.

Til venstre: Den britiske serie-trakkasøren og deltidsjournalisten Oz Katerji i Libanon. Til høyre: Katerji på stedet for en russisk konvoi, ødelagt av den georgiske legionen 2.

Katerji er en serietrakassør på internett og aktivist for regimeendring, han har ekstrajobb som konfliktjournalist. Katerji er kjent for å true journalister via Whatsapp for å ha publisert ubeleilige fakta om amerikanske regimeendrings-operasjoner, og ble sparket av tabloidavisen Daily Mail, hvor han jobbet på lavt nivå som annonseskribent, for offentlig å angripe kolleger som var imot regimeendring i Syria.

«Lol, jeg får betalt for å gjøre dette,» har Katerji sagt om sin praksis med å trakassere ideologiske motstandere.

I Ukraina dukket han opp på åstedet for en tilsynelatende grusomhet, bare timer etter at medlemmer av den georgiske legionen henrettet en russisk fange foran kamera. Til tross for bemerkningen om at drapet var «en krigsforbrytelse i henhold til folkeretten», bruke Katerji i dag et skreddersydd Shiba Inu-bilde som sin Twitter-avatar – en eksplisitt godkjenning av trolloperasjonen som ble lansert for å skaffe penger til gjerningsmennene bak felthenrettelsen.

NAFO-NATO-aksen

Med henvisning til sine forbindelser innen vestlige sikkerhetsstater, bemerket Michael Weiss: «Ryktet er at NAFO faktisk er ganske populært innen NATO. Igjen, folk sender meg meldinger og sier ‘dette er fantastisk, hvor kom det fra, og tenker at det er en regjeringsorkestrert konspirasjon.’

Men NATO har ikke lagt skjul på sin støtte til NAFO. Den 7. oktober tvitret Baiba Braže, NATOs assisterende generalsekretær for offentlig diplomati, en tilpasset Shiba Inu-avatar skapt for henne av en NAFO-diskordadministrator, og skrev: «Kjære gutta, takk for alt det harde arbeidet til støtte for Ukraina og for å motvirke Russlands desinformasjon! Elsker avataren og glad for å bli inkludert i fellesskapet. NAFO-utvidelse er ikke gjenstand for forhandlinger»

En uke senere ble Braže intervjuet av det ukrainske forsvarsdepartementets nyhetskanal. På spørsmål om hva hun synes om «NAFO-fenomenet», hyllet Braže trolloperasjonen som «et stort grasrotinitiativ».

«Jeg har blitt overrasket over arbeidet de gjør,» sa Braže. «Jeg tror det er akkurat det arbeidet vi trenger for å bringe bevissthet i våre samfunn.»

Journalister gir private råd til NAFO

Kristaps Andrejsons, en latvisk journalist som er aktiv på Discord og lovet der at NAFO ville bli nevnt i hans neste artikkel for magasinet Foreign Policy bemerket at «de fleste tjenestemenn er veldig forskjellige mennesker utenfor den offisielle protokollen og bryr seg om opptredener. Og å være en fella er ‘kult’ nå.»

Andrejsons fortsatte: «Hvis noen her bestemmer seg for at de har noe de faktisk vil si til/spørre en eller annen politisk institusjon eller politiker, ja, da kan det gjøres. Trenger bare å finne ut en offisiellklingende grunn, egentlig. Jeg mener, jeg er i ferd med å gå til vår statsminister, når den nye blir bekreftet, og åpenlyst spørre ham hvorfor Kallas har en og han ikke. Når Krimfesten skjer, sverger jeg til gud, jeg får Zelensky til å henge med oss.»

NAFO-grunnlegger Matt Moores benyttet anledningen til å be Andrejsons om å nevne gruppens Twitterkonto i sin artikkel, da den vil «bidra til å få den verifisert.» Journalisten forsikret Moores om at han ville gjøre som forespurt og «nevne den offisielle Twitterkontoen».

Andre fremtredende figurer fra maktens sentrum, som har støttet NAFO, inkluderer Joe Cirincione, tidligere utenrikspolitiske rådgiver for Bernie Sanders, som nylig trakk seg fra tenketanken Quincy Institute og anklaget institusjonen for å «unnskylde Russlands militære trusler og handlinger fordi de mener at de har blitt fremprovosert av amerikansk politikk».

https://twitter.com/Cirincione/status/1578810698964295680

Leo Zhadanovsky, sjefsteknolog ved Amazon Web Services og tidligere ansatt i Democratic National Committee, har også støttet NAFO.

Mens NAFO kan forsøke å avfeie sine forbindelser på høyt nivå som bare indisier, eller til og med bare som bevis på suksessen, er medstifter Matt Moores en veteran fra politiske nettverk dedikert til å piske opp støtte for kriger med regimeendring som mål. Spurt i NAFO Discord-serveren hvordan intervjuet hans med CSIS ble til, svarte Moores at «en av CSIS-stipendiatene og jeg har vært gjensidige tilhengere i flere år». For sin del sa Michael Weiss at han også har «kjent» Moores «i årevis.»

Bak memene med tegneseriehunder, skoleguttsjargong og glødende presse om NAFOs organiske bidrag til informasjonskrigene, ligger den samme materien av makt som har styrt USAs katastrofale intervensjoner i flere tiår. Medlemmene kan kalle seg fellas – gutta, men mange er tilfeldigvis også spioner, leiesoldater, dystre NATO-dresser og personer ansatt i tenketanker.


Originalen: Meet the spooks, mercs and chickenhawk politicos enlisting as NAFO trolls

Alexander Rubinstein.

Alexander Rubinstein er en uavhengig reporter på Substack. Du kan abonnere for å få gratis artikler fra ham levert til innboksen din her. Hvis du vil støtte journalistikken hans, som aldri blir satt bak en betalingsmur, kan du gi en engangsdonasjon til ham gjennom PayPal her eller opprettholde rapporteringen hans gjennom Patreon her.

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDe eier bankene, våpenindustrien, merkevarene, mediene og teknogigantene
Neste artikkelKrigsdagbok del 30, 29. august til 8. september 2022
Alex Rubinstein er en uavhengig reporter på Substack.