Rapporter fra det voksende opprøret i Europa

0
Skjermdump fra video / RadioGenova

Det folkelige opprøret mot energipriser, dyrtid, militarisering og krigspolitikk vokser og brer om seg. Det når nesten aldri fram til de systemlojale medienes forsider og sendeflater, men de kan fortsatt følges i sosiale medier, så lenge det varer. Her er et knippe rapporter fra de siste dagenes demonstrasjoner i Europa:

Sanksjoner mot Russland har ødelagt europeiske bedrifter og familier. Tyskerne har forstått dette og protesterer hver dag mot «Ursula von der Leyen og EU, våre virkelige fiender som for sju måneder siden sa: «Om ti dager går Russland konkurs!» Til slutt gikk vi europeere konkurs.»

Med noen få hederlige unntak har europeisk venstreside stort sett forrådt det arbeidende folket og valgt side med kapitaleierne, rustningsindustrien og krigshisserne. Det gjør at det folkelige opprøret er svakere enn det kunne ha vært. Men den ekstreme økonomiske og politiske situasjonen tvinger folk til å ta til gatene, uansett hva salongradikalere måtte mene. Dette er den formen klassekampen tar i Europa akkurat nå.

Forrige artikkelUSA innrømmer at våpen levert til Kiev kan nå russisk territorium
Neste artikkelDet kan se tilforlatelig ut, men USAs «folkehager» kan være ei felle