Det kan se tilforlatelig ut, men USAs «folkehager» kan være ei felle

0

Off Grid – folk i USA advarer mot USDAs (U.S. Department of Agriculture) initiativ om registrering av «Peoples garden».

Av Romy Rohmann.

Noe som tilsynelatende kan se uskyldig og fornuftig ut, Start en folkehage og registrer den på nettsida til People’s Garden, advares det nå mot av folk som lever Off Grid og av preppere i USA.

På nettsida til USDAs People’s Garden står bla:

People’s Gardens gir lokalsamfunn mulighet til å delta i lokal matproduksjon og gir mangfold og motstandskraft til matforsyningskjeden. De lærer også om fordelene med bærekraftig, lokalt landbruk og hvordan hagearbeid kan fremme fellesskapssamarbeid, gi grønne samlingsplasser og gagne miljøet.

People’s Gardens er forskjellige størrelser og typer basert på behovene til samfunnet. Skolehager, samfunnshager, bygårder og småskala landbruksprosjekter i landlige og urbane områder kan anerkjennes som en «Folkets hage».

På siden deles det informasjon i egne faner om andre hageprosjekter, hageråd, jordhelse og viktigheten av pollinatorer.

Preppere advarer mot denne registeringen, da erfaringer viser at dyrking av grønnsaker i hager utfordrer myndighetene i mange delstater. En registrering av slike vil gjøre det lettere for myndighetene å spore opp det de tydeligvis anser som ulovlig virksomhet. 

Hvert år har det blitt avslørt nye historier om urbane gartnere som blir anmeldt for ulovlig å dyrke mat i hagen eller på ledige tomter.

En høyprofilert sak fra 2013 som involverte et par i Miami Shores Village, Florida, som ble fortalt at grønnsakshagen i hagen de hadde dyrket og pleiet i 17 år var forbudt i henhold til en ny sonekode som forbød grønnsaker i hagen. De måtte grave opp plantene sine, som ga halvparten av maten de spiste, og dersom de ikke gjorde det fikk de bøter på 50 dollar per dag.

Grønnsakshagerestriksjoner er ikke de eneste matproduserende aktivitetene huseiere har møtt. De som ønsker å holde høner eller bier kan også møte hindringer. Derom det blir avslørt at du selger noe av det du dyrker kan du også få store vanskeligheter.

Les: Believe it or not, it may be illegal to grow your own food

Advarslene som kommer fra preppere og Off grid-folk viser til at myndighetene vil kontrollere det som kan gjøre folk noe mer uavhengige og selvstendige. Dette har de mange eksempler på og erfaringer med.

De viser også til hvordan det å samle inn regnvann har blitt ulovlig i flere stater, myndighetene krever kontroll og eierskap over vannet.

I stater som Utah, Washington og Colorado, har det lenge vært forbudt for enkeltpersoner å samle regnvann på sine egne eiendommer fordi, ifølge tjenestemenn, det regnet tilhører noen andre.

En mann i Oregon, Gary Harrington ble dømt til 30.dager i fengsel for å ha samlet regnvann og snø til avrenning på eiendommen sin.

Myndighetene viser til studier hvor regnvannsinnsamling påvirker grunnvannsforsyningen. Dette blir tilbakevist av andre studier, og når innsamlet regnvann brukes til vanning av grønnsakshager, handler dette mer om kontroll enn fornuft.

Det som er avgjørende her er sjølsagt at vannforsyningen er privatisert, og at ved bruk av regnvann i stedet for vann fra springen kan man unndra seg enorme regninger fra vanndistributører.  

Se også: Is it Illegal to Collect Rainwater: 2022 Complete State Guide

En annen bonde har fått bot og en ødelagt tønne fordi den stod plassert under en takrenne, sjøl om den var uten vann og hadde vært det i lange tider.

Vannrettighetene er solgt til store selskaper som borrer etter vann. En bonde eller privatperson som samler inn regnvann på egen eiendom, blir da en trussel da han visstnok hindrer tilsig til grunnvannet og dermed ifølge en del stater i USA stjeler vann. Han blir også en litt dårligere kunde da han ikke trenger å kjøpe like mye vann fra den private vanndistributøren.

De fleste bønder ønsker sjølsagt helst å være lovlydige og kjøper derfor tilbake vann fra selskapene som på grunn av forbudet om å samle regnvann har enorm profitt.

Preppere og Off Grid – folk ser nå på dette initiativet om å registrere hager og lokale matdyrkere som en ny og enkel måte å kontrollere, spore opp og eventuelt skattlegge eller bøtelegge de som forsøker å leve noe mer sjølberga. Derfor går de nå ut med advarsel til folk om ikke å registrere grønnsakshagene sine.

Sjøl om det ser tilforlatelig positivt ut med dette initiativet har sjøldyrkerne og vannsamlerne erfaringer som tilsier at dette handler om kontroll og profitt for private vannselskaper.

Les: USDA is tracking community gardens! Red flag

Forrige artikkelRapporter fra det voksende opprøret i Europa
Neste artikkelVestlige medier: Ukrainsk etterretning organiserte angrepet på Krimbrua