På vei mot et sosialt kredittsystem?

0

Det likner veldig på et «Social Credit System», i Sunderland, England har de innført noe som likner, det er frivillig – foreløpig.

Av Romy Rohmann.

Kan du huske at folk blei kalt konspirasjonsteoretikere for å antyde at vi også var på var på vei i retning av sosiale kredittscore i vår del av verden? Noe slikt kunne vel aldri skje i frie vestlige demokratiske land. Det de har gjort i Sunderland er vel ikke så langt unna.

I den britiske byen Sunderland lanserte de i mars en app som SPORER reisebevegelsene dine. Innbyggerne vil da kunne bli belønnet med poeng dersom de bruker «bærekraftige» transportformer som å gå, sykle eller bruke offentlig transport.

Innbyggere i Sunderland har kunnet tjene opp poeng dersom de bruker mer aktive og bærekraftige transportformer. Byrådet gikk sammen med BetterPoints, en app som sporer reisebevegelsene dine via GPS ved hjelp av smarttelefonen og belønnet deg med poeng for å foreta mer bærekraftige transportformer som å gå, sykle og bruke offentlig transport. Poengene kunne du deretter veksle inn i rabatter i lokale butikker, gratis kaffe, ulike kuponger eller gi bort til veldedige organisasjoner.

Sunderland utfordringen som folk kunne melde seg på gikk fra mars og ut september 2022, der ble det registrert aktive eller bærekraftige reiser i Sunderland og områdene rundt.

Ei aktiv reise var gange, sykling, løping eller bruk av elsykkel, mens bruk av offentlig transport som buss, metro eller tog blei regna som ei bærekraftig reise.

De skriver at dersom du søker på «Better Points» kan du laste ned en gratis Better Points-app fra play eller Apple store, eller besøk BetterPoints – Sunderland for mer informasjon.

https://www.sunderland.gov.uk/article/20630/BetterPoints-Sunderland

https://sunderland.betterpoints.uk/

BetterPoint.ltd skriver på sin hjemmeside:

Siden 2010 har BetterPoints-teknologien motivert folk til å endre atferd for å redusere luftforurensning, redusere overbelastning og forbedre helse og velvære.

I 2010 hadde Dan Gipple og et lite team av sosiale entreprenører og investorer en visjon om en svært skalerbar, datadrevet plattform som ville motivere og belønne folk for å administrere helsen deres bedre, reise mer ansvarlig, leve mer bærekraftig og bidra til lokalsamfunn..

De skriver videre om sin Spydspissteknologi

BetterPoints-teknologien er utviklet for å drive mangefasetterte, komplekse intervensjoner som akselererer engasjement i kampanjer og motiverer til kontinuerlig deltakelse, hvor som helst og i skala.

Mobilappene våre kombinerer sporing, bevegelsesregistrering og brukerinteraksjon med sofistikerte serversidealgoritmer som verifiserer aktiviteter og egenskaper.

Vi kobler deretter denne informasjonen til ulike typer og nivåer av insentiver som tildeles mennesker når de oppfyller bestemte atferdsmål, for eksempel å trene, fullføre en aktivitet eller prøve noe nytt.

Vi kan kombinere målene og belønningene på utallige måter for å møte kundens mål og budsjett.

De viser også til samarbeid med atferdsforskere på Universitetet i London (UCL) og skriver noe om datainnsamling.

Atferdsendring som fungerer

En BetterPoints-kampanje varer vanligvis i 3 måneder eller mer, og bruker en blanding av mål og belønninger for å nå målene dine.

Innenfor kjerneutfordringen kan det være et hvilket som helst antall miniutfordringer, spill og arrangementer for å opprettholde engasjementet.

Systemet er utviklet sammen med atferdsforskere ved University College London (UCL), og gjennom mer enn et tiår med partnerskap med bedrifter og lokale myndigheter, og er i kontinuerlig utvikling.

Dype, intelligente data

Vi har bygget utrolig sofistikerte algoritmer som samler massevis av data om brukeratferd, som vi kombinerer med spørreundersøkelser og anonymisert demografisk informasjon.

Mer om dette han du lese her:  https://www.betterpoints.ltd/about-us/


Personling karbonkreditt er på vei

Det lanseres nå stadig flere «løsninger» for etablering av et personlig karbonkredittsystem, slik som her:

Carbon Credits and How They Can Offset Your Carbon Footprint

«Karbonkreditter, også kjent som karbonoffsets, er tillatelser som lar eieren slippe ut en viss mengde karbondioksid eller andre klimagasser. En kreditt tillater utslipp av ett tonn karbondioksid eller tilsvarende i andre klimagasser.»

Forbes: How To Be Carbon-Free, With A New App And A Neutrality Certificate

World Economic Forum er svært engasjert i karbonkreditter og personlige karbonkreditter.

De har opprettet et forum som kalles Carbon Market Challenge og det støttes av blant annet Nestlé, Bayer og Rabobank.

Se også: This credit card has a carbon-emission spending limit

Sjekk også: Mastercard and Doconomy Launch the Future of Sustainable Payments

‘My Carbon’: An approach for inclusive and sustainable cities

Forrige artikkelBabyer dør etter å ha drukket morsmelk fra «fullvaksinerte» mødre
Neste artikkelTerror mot Krim-broen tvinger Russland til å slippe løs Shock’n Awe