Mexico ærer Julian Assange  

0
Ordfører i Mexico by, Claudia Sheinbaum, utnevnte Julian Assange til byens æresgjest og ga ham byens nøkler via hans far John Shipton og bror, Gabriel Shipton

Av John Jiggens.

Julian Assanges familie, faren John Shipton og broren Gabriel Shipton, har returnert fra Mexico hvor de ble invitert til å delta på feiringen av Mexicos uavhengighetsdag av den meksikanske presidenten Andreas Manuel Lopez Obrador, som er hengivent kjent som AMLO fra initialene sine.

Claudia Sheinbaum

Ved en offentlig seremoni for å hedre Julian Assange, utnevnte ordføreren i Mexico City, Claudia Sheinbaum, Assange til en fremtredende gjest og leverte nøklene til byen til John og Gabriel på vegne av Julian. Blant de fremstående gjestene ved seremonien var Che Guevaras datter, Aleida Guevara March, barnebarnet til Martin Luther King, og familien til Nelson Mandela, en gjenspeiling av den ekstraordinære respekten som Julian Assange har i Mexico og det globale sør

Mexico City’s mayor gives Julian Assange keys to city

Den tidligere nasjonalforsvarsministeren i Ecuador, Ricardo Patino, deltok også og leverte Gabriel og John den nasjonale journalistikkprisen som ble gitt til WikiLeaks-grunnleggeren av Journalists Club of Mexico i 2018.

Ordfører Sheinbaum erklærte:
«Julian Assange representerer sannheten. Han representerer ytringsfrihet og aldri, noe sted i verden, kan det funderrykkes. I dag, i denne nasjonale måneden, støtter vi uavhengighet, og fordi vi alltid støtter ytringsfriheten, vil Julian Assange bli ønsket velkommen, gjennom familien sin, til Mexico City.»
«Vi overlater nøklene til byen til familien til Julian Assange. For oss representerer Julian sannheten, ytringsfriheten.»


Dagen etter, 16. september, Mexicos nasjonaldag, uavhengighetsdagen, var Shiptons æresgjester og møtte den meksikanske presidenten og hans kone.

«Hengivenheten til Julian i Mexico og Sør-Amerika er enorm,» fortalte John Shipton meg.
«Vi satt ved siden av Che Guevaras datter som er høyt elsket i Sør-Amerika og Evo Morales, eks-presidenten i Bolivia. Det var et fantastisk arrangement.

«Talen til president Obrador var ekstraordinær. Han snakket lenge, og ønsket Gabriel og meg velkommen til feiringen, og talte til støtte for Julian, og også til støtte for fred og en diplomatisk og fredelig løsning i Ukraina-Russland-krigen. En veldig modig mann. De ga oss en minnemedalje av sølv å ta med og gi til Julian og takket oss offentlig for oppmøtet. Strålende. Fantastiske ti dager med konstante intervjuer og interesse fra den meksikanske offentligheten og deres TV og radio.»

Kontrasten mellom støtten til Assange vist av den meksikanske regjering og media og den australske regjeringen og media fant jeg slående, og jeg kommenterte ironisk dette, men John Shipton var mer optimistisk og bemerket at australierne ser ut til å ha begynt å forstå, og bemerket at en online meningsmåling viste at 88 % av australierne støtter Julians retur til Australia.

«Labour-partiet ble valgt inn i regjeringen på en plattform for støtte til Julian, og Teal-uavhengige og De Grønne var ganske gode her også. ABC sendte filmen Ithaka og 550 000 mennesker så den.

«Julian er klar over og glad for den meksikanske støtten. Motet hans har øket betraktelig med mottakelsen og støtten fra den meksikanske presidenten. Det var veldig viktig,» sa John Shipton.

Teal-uavhengige, noen ganger bare referert til som teals, er en løst sammenstilt gruppe uavhengige og mindre partikandidater i australsk politikk. Teal er en lys grønn og blå farge.


Dr John Jiggens er en borgerjournalist. Han var grunnleggende redaktør av The Westender og The Cane Toad Times og jobber for tid i nyhetsrommet på Bay-FM i Byron Bay. Hans doktorgrad var Marijuana Australiana: Cannabisbruk, populærkultur og amerikanisering av narkotikapolitikken i Australia. Han har gitt ut flere bøker om cannabisforbudets historie.


Denne artikkelen ble først publisert her: Mexico honours Julian Assange

Oversatt til norsk for steigan.no av John Mero.

steigan.no er den mediakanalen i Norge som uten sammenlikning har den mest omfattende kontinuerlige dekning av saka til Julian Assange. Han er omtalt i om lag 280 artikler.

Forrige artikkelPål Steigan: – Et samfunn som ikke tåler korreksjon vil råtne
Neste artikkelKrav til alle banker om kontanttjeneste
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.