NRK statskanalen har blod på henda

0
Bildet er en skjermdump fra NRKs program.

Mennesket som utgiftspost og problem: mordet på Siv Tove Pedersen

Av Ola Bog, leserinnlegg.

Statskanalen kjører stadig vekk repriser. Det gjør vi også. Når det er nødvendig, ikke for å fylle sendeflater billigst mulig. Nødvendig reprise 2017 – 2022:

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter at NRK overfalt oss med den menneskefiendtlige «Debatten» i beste sendetid torsdag 28. september 2017. Vi slutta oss til kritikerne.

Journalist Ingunn Solheims introduksjon hørtes slik ut: 

«Eldrebølga er her om tre år. Har vi skjønt hva det kostar og krev? Vi veit at talet på skrøpelege over 80 år aukar, medan talet på varme hender synk. Og ikkje minst; Norge blir fattigare.»

Partiet med det misvisende navn «Fremskritt» har allerede lenge arbeidet med en endlösung når det gjelder «eldrespørsmålet». 

Navnet er aktiv dødshjelp. I nyere tid har de også fått NRK med på laget. Jf Brennpunkt-programmet om Siv Tove Pedersen som fikk sponsa reise til en klinikk i Sveits. («Den siste reisen», 3. mars 2015)

Siv Tove Pedersen var forøvrig en venn av meg. En lungetransplantasjon kunne redda livet hennes men hun ble som tidligere stoffmisbruker ikke funnet verdig til dén omkostningen. 

Strategien til Frp og de blåbrune økonomene er å bygge et samfunnsklima som etter hvert vil gjøre at eldre mennesker, sjuke, og andre minusvarianter som bare er røde tall i bedriftsregnskapet, vil spørre om å få dødssprøyta «helt av seg selv … frivillig». 

Bergens Tidende, lørdag 16. mars 2013.

Man vil jo ikke ligge fellesskapet til last, som man kommer til å føle at man gjør. Det vi er vitne til for tida er 30-åra om igjen. Med Sylvi & Co som sturmabteilung.

Men ikke bare Sylvi, i fjor flagga deler av landsstyret i SV (!) interesse for å ta årene fatt på samme galeien. (Eirik Faret Sakariassen, Grete Wold, Heming Olaussen, Anne Lise Fredlund, Bjørn Jacobsen, Erlend Ø. Kåsereff, Line Karlsvik – opprop i Klassekampen 20. mars 2021)

For sådan er kapitalismen. Det vi trenger er en isme og en praksis som ikke er menneskefiendtlig men sosial. 

Ola Bog 

Siv Tove Pedersen (19/9-1973 – 22/1-2015), et av de første ofra for Norges nye og ennå uoffisielle eutanasiprogram. De begynner med sjuke og handikappa, akkurat som sist. Foto: Hans Erik Lindbom/NRK


Signerte leserinnlegg står for forfatterens regning og gjenspeiler ikke nødvendigvis redaksjonens oppfatninger.

Forrige artikkelChris Hedges i samtale med rocklegenden Roger Waters om musikk og politikk
Neste artikkelNederlandske Max var deprimert og isolert. Så fant han en svensk stue.