Gladsak: NAV snudde i saken med Marian Jenssen

0
Marian Jenssen. Foto: hemali

Av Terje, Foreningen Lov og Helse.

I juni publiserte vi en sak hvor vi kunne lese om at Marian Jenssen fikk såkalt utsatt ventetid på dagpenger fra NAV, med begrunnelse i blant annet at hun ikke hadde vaksinert seg mot Covid-19. I og med at dette må sies å være en “spesiell” avgjørelse av NAV, og antakeligvis ikke lovlig heller, valgte vi i Lov og Helse å sende NAV noen spørsmål angående deres vurderinger. Hele historien kan du lese her.

I august informerte Marian oss om at hun hadde fått svar fra NAV, hvor den gledelige beskjeden kom om at NAV hadde tatt klagen fra Marian til følge og omgjort sitt opprinnelige vedtak. Her er første del av teksten i brevet fra NAV:

Vi har per 19.09.22 ikke fått noe svar fra NAV. Det er litt synd, fordi det hadde vært veldig interessant å sett NAVs betraktninger i disse spørsmålene vi stilte. Uansett – det skal komme dem til gode at de revurderte sin beslutning i saken med Marian, noe som naturligvis er det viktigste i denne saken.

Som uvaksinert mistet Marian jobben

Uvaksinert, oppsagt og dagpenger fra NAV

Forrige artikkelMyten om lockdown-sosialisme
Neste artikkelForskning på kvinnehelse, fortsatt lavt prioritert
Foreningen lov og helse
Foreningen er initiert og dannet av personer hovedsakelig fra justis- og helsesektoren som er kritisk til helsepolitikken (eller deler av den) samt lovverket som ble innført som en respons på at det ble erklært en koronapandemi i starten av 2020. Foreningen er primært åpen for medlemmer i eller med bakgrunn fra justis- og politi, helsesektoren (privat eller offentlig), forsvaret, jurister og skole/utdanning. Dette er yrkesgrupper innenfor de systemene som i betydelig grad har vært involvert i den offisielle håndteringen av pandemien.