Lockdown ødela britisk økonomi mer enn noen annen krise på 300 år

0
Dette var budskapet under den første lockdown i Storbritannia våren 2020. Shutterstock

Regnskapet for den meningsløse og ytterst skadelige lockdownpolitikken begynner å komme på bordet, og hadde noen bedriftsleder lagt fram slik tall, måtte han nok ha gått på dagen.

Det britiske Office for National Statistics rapporterer at bruttonasjonalproduktet i Storbritannia falt med 11 prosent i 2020. Det er det verste fallet som er sett der på 300 år og verst av alle G7-landa, skriver Financial Times.

Dette er verdier som er tapt for alltid og det betyr naturligvis at eventuell vekst i 2021 og 2022 vil starte på et lavere nivå, og at det vil ta tid å komme tilbake dit man var før politikerne bestemte seg for å stenge samfunnet. Prisen for dette kommer vanlige britiske borgere til å måtte betale, og det gjelder jo først og fremst de fattige, arbeiderklassen og lavere middelklasse. De rike vil klare seg fint – som alltid.

Som man ser av grafen fra FT førte lockdownpolitikken til en mer enn dobbelt så stor nedgang som finanskrisa.

De andre G7-landene har BNP-tap mellom 3,4 og 5,2 prosent. I de reviderte tallene fra ONS går det fram at britisk BNP falt med hele 21 prosent i andre kvartal 2020, altså i den verste lockdown-perioden.

Og husk: Lockdownpolitikken hadde ikke, og har aldri hatt noe vitenskapelig grunnlag. Det er en politikk som på diktatorisk vis ble tredd nedover hodene på verdens land og folk av internasjonale helsebyråkrater og andre mektige krefter. Men det er politikerne i hvert enkelt land, i Storbritannia, som i Noreg, som står ansvarlige for å ha påført sine land så enorme økonomiske, sosiale og helsemessige skader.

Forrige artikkelVil bøndene få kompensasjon for kostnadsøkninga med årets jordbruksoppgjør?
Neste artikkelFeige politikere og ensrettede medier la veien åpen for maktarrogante helsebyråkrater