Kjetil Lund, NVE forteller eventyr

0
Kjetil Lunds eventyr / NRK

Adm.dir. Kjetil Lund ble intervjuet i Dagsnytt 18 23. august 2022. Hører man nøye etter, oppdager man at han snakker og snakker omtrent uten å si en eneste setning det var mulig å forstå noe av. Ufattelig at direktører med millionlønn får lov å servere så mye tåketale. Jeg hørte bare én setning det var mulig å forstå innholdet i, og det var en setning der poenget var det rene sludder.

Av Odd Handegård.

Se programmet her.

Den setningen det var mulig å forstå litt av, tok utgangspunkt i en eventuell norsk reduksjon av krafteksporten til EU. Lund hevdet at vi risikerer at EU ville iverksette «mottiltak som kunne svekke vår forsyningssikkerhet». Altså at EU vil komme til å straffe Norge dersom energieksporten begrenses. Dette sludderet kommenterte jeg i forrige innlegg før helga: EU vil selvfølgelig ikke blokkere eksport av litt strøm til Norge (lagd av norsk gass) – som vi ikke trenger – fordi Norge eksporterer det mangedobbelte med gass/olje. EU trenger norsk energi – situasjonen er desperat på kontinentet. Ufattelig at Lund prøver seg med en slik bløff – trolig er det ingen som tror på ham.

Lund prøvde seg også med en annen bløff – at høy strømpris ikke kan brukes som et argument for eksportrestriksjoner. Heller ikke det stemmer: Det er fullt mulig å argumentere med strømprisen til husholdningene – når det gjelder industrien er situasjonen litt mer komplisert.

I innslaget etter NVE-direktøren, slapp SVs Lars Halsbrekken til med SVs aller dummeste forslag: Elektrifisering av sokkelen. Halsbrekken unnskyldte seg med at partiet ønsker å bruke havvind, men de fleste innser at forslaget er like virkningsløst – uansett hva slags fornybar kraft som brukes.

Forrige artikkelFabler i Fabel? Hvor er faktasjekkerne og hvor er den akademiske stoltheten?
Neste artikkelMedia innrømmer (omsider) at nedstenging er verre enn «covid» … men kvifor?