Gresshopper i brunsaus

0

Control oil and you control nations; control food and you control the people – Henry Kissinger

Av Glenn Richard Bergstø.

Midlertidig problemstilling

Om insekter vil bli en del av vår daglige diett tror jeg er en midlertidig problemstilling. Den globale “elite” vil vi skal spise insekter, syntetisk kjøtt og drikke resirkulert kloakk, men nå som det er en krig mot bønder, kuer og CO2 vil det ikke være lenge til før også insekter sliter med å overleve. 

Gjennom en massiv propaganda kampanje har den globale “elite” hjernevasket folk til å tro at naturen selv, CO2 og kuer, er problemet, at solen kan reguleres og at vi må ha en avbefolkning (folkemord) for å redde planeten. Vi ruller ut svært miljøskadelig (men lønnsom) grønn teknologi og klapper oss selv på skulderen for å være så flinke. Hva som i dag blir kalt “grønne tiltak” hadde vært morsomt hvis det ikke var så tragisk for naturen. For mens alle er redde for CO2 og global oppvarming og dyd signaliserer på sine giftige digitale dingser blir ekte miljøkriminalitet og forurensing ignorert. 

Kufis er ikke problemet! Det er den massive forurensingen av økosystemet med kjemikaler og metaller som er problemet. Matjord, skog og elver full av giftige unaturlige stoffer og genmanipulerte organismer er problemet, ikke CO2. Forgiftning som sprer seg til planter, bier, insekter, dyr og mennesker. Det ender opp i vannet vi drikker og maten vi spiser. Men for all del, la oss ikke stille spørsmål med karbonskatter eller Parisavtalen. Eller hvem som tjener på dem. 

Entomofagi

Insekter er på samme måte som oss avhengig av sol, varme, CO2 og grønne planter for å overleve. Og hele økosystemet er avhengig av at insektene overlever.

De er mat for utrolig mange dyrearter på jorden, og hverandre. De bryter ned (resirkulerer) døde dyr og planter. De pollinerer planter. Og de “lufter” hard jord, hjelper jord med å holde på vann og tilfører næringsstoffer.

Hvis vi klarer å legge propagandaen til side et øyeblikk vil vi se at det ikke er mer grønt og flere insekter i kalde områder, vi ser dem i varme områder. Det er nedkjøling, ikke oppvarming, som er den store trusselen til mennesker og hele økosystemet. 

Og skal vi spise insekter (entomofagi) burde de i det minste være fri for giftstoffer, bakterier og parasitter som gjør oss syke. For insekter er nemlig noe vi må spise hvis den globale “eliten» klarer å eliminere bonden og få monopol på all dyrkbar jord.

Enkelte land og kulturer har i lang tid spist forskjellige insekter. Og ikke bare i harde tider, men som delikatesser. Men i motsetning til vanlig jordbruk er det ikke utbredt tradisjon for “insektfarmer”. Det finnes i enkelte steder på jorden god kunnskap om insekter, men ikke om å gjøre dem om til husdyr i industriell skala. Noe som blir nødvendig hvis vi skal begynne å erstatte tradisjonell mat med insekter. (Og når jeg sier tradisjonell mat så mener jeg ikke den syntetiske og over-raffinerte maten vi spiser mer og mer av i dag.)

Insekter kan være sunt, men også giftig. Det finnes mange giftige insekt arter, men alle arter kan bli giftige på grunn av hva de spiser. Den ekte miljøkriminaliteten som forgifter naturen forgifter selvsagt også insekter. De som f.eks spiser insekter, som spiser sprøytede planter, kan få opphoping av sprøytemidler i seg

Parasitter, parasitter, parasitter

Men hva skjer når vi ikke plukker friske insekter som spiser frisk natur men dyrker dem i industriell gårdsbruk? I motsetting til tradisjonelt gårdsbruk har vi ikke tusenvis av år med erfaring med insektfarmer, noe en ny studie viser; 

“En parasitologisk evaluering av spiselige insekter og deres rolle i overføring av parasittiske sykdommer til mennesker og dyr”. 

Målet med denne studien var å identifisere og evaluere utviklingsformene til parasitter som koloniserer spiselige insekter i gårder og dyrebutikker i Sentral-Europa og å bestemme den potensielle risikoen for parasittiske infeksjoner for mennesker og dyr. Og det er ikke hyggelig lesing.

Parasitter ble påvist i 244 (81,33 %) av 300 (100 %) undersøkte insektfarmer. I 206 (68,67 %) av tilfellene var de identifiserte parasittene bare patogene for insekter; i 106 (35,33 %) tilfeller var parasitter potensielt parasittiske for dyr; og i 91 (30,33 %) tilfeller var parasitter potensielt patogene for mennesker. Spiselige insekter er et undervurdert reservoar av menneske- og dyreparasitter. Vår forskning indikerer den viktige rollen til disse insektene i epidemiologien til parasitter som er patogene for virveldyr. Utførte parasitologiske undersøkelser tyder på at spiselige insekter kan være den viktigste parasittvektoren for insektetende husdyr. I følge våre studier bør fremtidig forskning fokusere på behovet for konstant overvåking av studerte insektfarmer for patogener, og dermed øke mat og dyrefor sikkerhetenDisse patogenene utgjør også en indirekte trussel for mennesker, husdyr og eksotiske dyr….Insekter kan også være en bakteriell vektor/reservoar, men foreløpig er det ingen data tilgjengelig for bakteriologiske tester på avlsinsekter. Det er bevist at insekter kan være en viktig epidemiologisk faktor ved overføring av bakterielle sykdommer”.

Studien påpeker også at dette er en ny industri og bærer preget av det. På verdensbasis finnes det altfor lite kunnskaper om sikkerhet og kvalitetssikring. Og denne kunnskapen blir mindre i land som ikke praktiserer entomofagi. Så hvis vi i EU skal begynne å spise insekter må vi gjøre en betydelig jobb først.

Og det er ikke slik at tradisjonelt gårdsbruk og dyrehold er fri fra parasitter, bakterier, eller miljøgifter. Jeg bare sier at insekter ikke nødvendigvis er bedre eller sunnere, og at vi ikke nødvendigvis ville visst forskjellen. Hvordan tilbereder man insekter? Hvordan oppbevarer man dem? Og hvor lenge? Hva er tegn på sykdom?

God mat, god helse, godt liv

Men er det nødvendig? Trenger vi insekter i dietten vår? Selvsagt ikke. Vi trenger det like lite som vi trenger krigen mot bøndene. Det vi trenger er å legge tilrette for økologisk jordbruk og human matindustri. Og vi oppnår ikke dette ved skatte bøndene ut av eksistens. 

Vi ser at det finnes hundrevis av milliarder kroner til vaksiner. Men av en eller annen grunn finnes det ikke noen få milliarder til rent vann, sult, malariamedisiner eller til å reformere landbruket i samarbeid med bøndene. 

Kanskje noen av disse magiske pengene som ble oppdaget samtidig med covid-19 kan brukes til å redde landbruket og vår matforsyning. Istedenfor å bare gjøre noen svært få utrolig rike mennesker ufattelig mye rikere.

Hva vi trenger

Vi trenger ikke flere symptomlindrende piller eller vaksiner. Vi trenger ikke laboratorie dyrket syntetisk mat eller genmodifiserte vaksine-tomater. Vi trenger ikke gresshopper i brunsaus. Vi trenger å stoppe agenda 2030 og the Great Reset. Vi trenger å stoppe Klaus Schwab og den kriminelle Davos mafiaen. Vi trenger å beskytte bøndene og den uerstattelige kunnskapen de besitter. Vi trenger å høre på bøndene og folket, og sikre god helse gjennom god mat. Vi trenger ren luft, rent vann og mat som styrker kroppens funksjoner. Vi trenger skoler som lærer oss om spiselige planter og sopper, hvordan vi sår og høster, om norske dyr og insekter, om hvordan vi renser vann. Vi trenger fag som lærer oss å leve i den naturen hvor vi er født og hvordan vi tar vare på den.

Istedenfor å lære om analsex, digitalisering og hvordan bli en lydig borger som har mistet all interesse for kunnskap til fordel for uendelig mengder porno og underholding.  

Penger, makt og kontroll

Det finnes utrolig mange løsninger på både sprøytemidler og et bedre liv for dyrene vi spiser. Det finnes ekte grønne løsninger som renser jord, luft og vann. “Noen” vil si at disse løsningene er for “dyre” eller kompliserte. Hva de egentlig mener er at de er altfor vanskelige å sentralisere, kontrollere eller få et monopol over. Hvis det er billig vil de ikke tjene nok penger. Hvis det er enkelt og noe vanlig folk kan gjøre så er vi ikke lengre avhengig av dem og deres system, deres monopoler.

Og jeg snakker om løsninger som ikke trenger giftige batterier eller solpaneler. Løsninger som ikke trenger barne-slavearbeid i Afrikanske gruver, umenneskelige arbeidsforhold i Kina eller å utrydde alle fugler. 

Vi trenger ikke sende ned strøm til Europa slik at de kan dyrke mat til oss i drivhus. Vi trenger ikke sende produkter tre ganger rundt jorden for å få et ferdig produkt. Norsk fisk trenger ikke turen innom Kina før den havnet på bordet. Og grisen trenger ikke en Norgesturne hvis det er naboen til gården som skal spise den. Sentralisering er hverken effektivt eller miljøvennlig, men det er ekstremt lønnsomt for noen veldig få. Norge og verden er styrt av inkompetente grådige mennesker som bryr seg null om klima eller miljø. 

Og den mest undertrykte løsningen av dem alle er noe så enkelt som en grønn plante. En plante som vokser nesten overalt, vokser fort, er hardfør og kan brukes til nesten alt. Jeg snakker selvsagt om hamp. 

Men det er en god grunn til at ingen høyprofilerte såkalte miljøforkjempere snakker om hamp. Det er en god grunn til at FNs klimapanel ikke snakker om hamp.

Det er fordi det vil desentralisere og gi makten tilbake til folket. Det er fordi hamp er en direkte trussel for de forskjellige monopolene i legemiddelindustrien, petroleum industrien og matindustrien. Det er en direkte trussel for elitens kontroll over folket. Totalt monopol og avhengighet av deres systemer er målet. Bønder er selvstendige og det er ingenting den globale “elite” hater mer enn selvstendighet. Og gjennom hamp vil antall bønder eksplodere.

Det har aldri handlet om vår helse eller miljøet. Det har alltid handlet om penger, makt og kontroll.

Hamp

Hamp kan erstatte både papir og plast, oljer og drivstoff, tekstiler og klær, og bygge materialer og en million andre ting. Hamp kan på noen få år løse de fleste ekte miljøproblemene vi har i dag. Og gjøre en hær av dommedagsprofeter arbeidsledige. Vi trenger ikke engang å finne opp hjulet på nytt. Hamp er en av våre eldste kultiverte planter, og dyrking av hamp var utbredt over nesten hele verden. Vi brukte det blant annet til å lage medisin, mat, papir, klær og tau. Men hva moderne teknologi kan gjøre med denne gamle planten er det kun fantasien som setter grenser for. (Det er så mange fantastiske fordeler og grønne løsninger med hamp at jeg burde lage en lang serie artikler om det.)

Bare tenk dere at vi kan erstatte all plast, alt papir og kartong med en plante som spiser CO2, produserer oksygen og vokser 6 ganger fortere en et tre. Planten er også svært næringsrik. Den er rik på proteiner, vitaminer, fiber og omega syrer, kan løse mange matutfordringer på en grønn og sunn måte. 

En enkel grønn plante vil kunne utgjevne enorme forskjeller mellom landene, og gi mindre flyktinger, nød og krig. Tenk å kunne dyrke sitt eget drivstoff og gjøre slutt på mange av jordens kriger. Det har blitt kjempet flere kriger over gass og olje, og resulterer i grusomheter. Hamp biodiesel og ethanol vil desentralisere og erstatte petroleum industrien og gi nesten null forurensing. Men hvis alle kan dyrke drivstoff vil oljeindustrien selvsagt aldri tillate det. Og skulle det virke sannsynlig vil de starte en massiv propaganda kampanje om hvor farlig, skadelig eller ineffektiv hamp biodiesel er. Og tusenvis av vanlige mennesker vil se det som sin oppgave å faktasjekke alle som sier noe annet enn hva petroleum industrien sier er fakta. Akkurat slik vi ser i dag med legemiddelindustrien. 

Penger, makt og kontroll!

Davos

Om vi trenger å spise insekter, om bøndene forsvinner, om vår helse blir dårligere eller bedre og om miljøet vil bli friskt igjen er opp til oss, ikke “eliten» i Davos. Vi trenger ikke gå med på deres ekstreme planer om insekter, syntetisk genmodifisert mat, transhumanisme, total digitalisering, universale digitale ID, piller, vaksiner og uendelig meningsløs underholding. 

Vi kan velge et godt og meningsfullt liv i harmoni med naturen. Vi kan spise mat som gjør oss sunne, friske og raske, og som styrker immunforsvaret vårt. Vi kan bli mindre avhengig av monopoler og autoritære systemer som overvåker, kontroller og undertrykker oss. For å ikke snakke om å skatte oss ihjel. 

Dette kan vi gjøre ved å opplyse oss selv om hvem som kontrollerer livene våre, hvilke planer de har, og hva vi kan gjøre med det.

Vi kan trekke vårt samtykke, slå av tvn og engasjere oss i våre egne liv.

Det er umulig å unnslippe inntrykket av at folk ofte bruker falske målestandarder – at de søker makt, suksess og rikdom for seg selv og beundrer dem i andre, og at de undervurderer hva som er av sann verdi i livet – Sigmund Freud

Denne artikkel er mitt kamprop.

Glenn Richard Bergstø

Forrige artikkelSnakk om det – Wenche forteller om hvordan vaksinen skadet henne
Neste artikkelJames Corbett snakker med Frode Burdal Klevstul: ‘Bill Goats and the Forest’