Nederlandske bønder tok kontroll

0

Store protester i Nederland. Lastebilførere og bønder går i dag sammen om protestene, de sa at vil lamme hele Nederland. Og det gjorde de.

Målet er ifølge meldinger mellom de to på telegram å stenge alle «distribusjonssentre for matforsyninger og alle store forurensere» inntil «regjeringen endrer sine planer.»

Demontrasjonene er en protest mot regjeringas klimapolitikk som tjenestemenn forventer vil gjøre slutt på mange bønders levebrød. På sine nettsider på Telegram sa arrangørene stanse Nederland.

Bøndene hadde planlagt å protestere ved å blokkere motorveier og mange av landets flyplasser og har nevnt spesielt Schiphol og Eindhoven. NLTimes.nl har rapportert at talspersoner for begge flyplassene sier de overvåker situasjonen.

Demonstranter har stengt distribusjonssentre for supermarkeder og blokkert havner.

Long lines at Schiphol, Eindhoven Airport as travelers try to avoid farmers’ protests

Fishing ships join farmers’ protests; Texel ferry service shut down

Tractors on highways, blocking distribution centers in another day of farmers protests

10. juni la den nederlandske Regjeringan ut en nasjonal og områdespesifikk plan for å dempe utslipp av klimagassen nitrogen. Disse utslippene er sterkt drevet av ammoniakk fra husdyrgjødsel.

De ønsker å kutte utslippene med 70-95% i enkelte deler av landet.

FNs generalsekretær Antonio Guterres, generalsekretær i FN advarte mot dette den 24. juni og sa at «det er en reell risiko for at flere land vil oppleve hungersnød i 2022,» og la til at «2023 kan bli enda verre.»

Les også de Volkskrant.

Forrige artikkel«Amerikanske generaler har tatt feil om Ukraina»
Neste artikkel2022: «Et år med sult uten sidestykke»