2022: «Et år med sult uten sidestykke»

0
Illustrasjon: Dominika Miklar

Verdens matvareprogram advarer om at i 2022 vil 811 millioner gå sultne til sengs hver kveld.

World Food Program skriver:

Mens 811 millioner mennesker legger seg sultne hver kveld, har antallet av dem som står overfor akutt matusikkerhet steget – fra 135 millioner til 345 millioner – siden 2019. Totalt 50 millioner mennesker i 45 land vipper på kanten av hungersnød.

Behovene er skyhøye, men ressursene har nådd bunnen. Verdens matvareprogram (WFP) trenger 22,2 milliarder dollar for å nå 137 millioner mennesker i 2022. Men med den globale økonomien som vakler covid-19-pandemien, er gapet mellom behov og finansiering større enn noen gang før.

Les også: Unprecedented needs threaten a hunger catastrophe

WFP skriver at verdensøkonomien vakler «etter covid-19-pandemien». Det er en uriktig framstilling. Det var ikke virussjukdommen som fikk verdensøkonomien til å vakle, det var de helt meningsløse, uvitenskapelige og katastrofale «koronatiltakene», med lockdowns, sosial isolering, skolestengninger, masketvang, reiseforbud, portforbud osv som ødela verdensøkonomien.

Men ellers er det helt riktig:

Lockdownpolitikken og alt som henger sammen med den har drevet hundrevis av millioner mennesker inn i hungersnød, og titalls millioner står i fare for å dø av sult.

På toppen av dette har de vestlige sanksjonene mot Russland skadet leveringskjedene, energi- og matforsyninga, arbeidsmarkedet og økt skadene i enda større grad.

Vi står overfor en sultkatastrofe av uante dimensjoner, men for å kunne ta opp kampen mot den, er det viktig å være klar over årsakene.

Forrige artikkelNederlandske bønder tok kontroll
Neste artikkelKrigsdagbok del 12, 17. til 21. april 2022