La dem kjøre Tesla

0
Marie-Antoinette, av Elisabeth-Louise Vigee Le Brun, 1783, fransk maleri, olje på lerret. Hun kunne ikke forstå hvorfor bøndene ble så rasende fordi de ikke hadde råd til brød, og anekdoten sier at hun skal ha sagt: Hvorfor kan de ikke spise brioche? (eller kake)

Den harde tonen i Facebook-opprøret mot strømpriser bekymrer både Rødt og MDG.

Dagbladet omtalte tirsdag det voksende raseriet mot strømpriser i store grupper på Facebook. Hundretusener av nordmenn uttrykker sin frustrasjon over den historisk høye strømprisveksten.

Gruppa «Vi som krever billigere strøm» samler hele 616 000 nordmenn. 32 000 Facebook-brukere er med i «Kraftropet», og «Strømopprøret» har 11 000 medlemmer.

Beskyldningene om at regjeringen er landssvikere sitter løst i gruppene, og det mobiliseres til folkeopprør. PST er bekymret for misnøyen mot strøm på nett og ber folk varsle om de ser oppfordringer til vold og tegn til radikalisering.

Dette skriver Børsen Dagbladet, som har innhentet kommentarer fra Rødt og MDG.

Det er et raseri som ikke kan ignoreres, mener Rødt.

– Det er viktig for Rødt ikke å støtte den typen aksjonsformer PST advarer mot og understreke at de er uakseptable, sier Marhaug. Hun sitter i Stortingets energikomité for Rødt.

Partier og organisasjoner bør bidra til fredelig organisering mot de høye prisene, mener Rødt-politikeren.

– Det forteller at mange er bekymret for høye priser og helt sikkert redde for hvordan det vil bli til vinteren. Men det rettferdiggjør på ingen måte voldelige handlinger, sier Marhaug.

Les: PST slår strøm-alarm

Dagbladet skriver:

… tror vi må ut i gatene og vise vårt syn …

… det er bare en løsning på dette og det er å blir folkeopprør …

… revolusjon må jo snart få grobunn her å …

Disse kommentarene er publisert den siste uka i store folkegrupper på Facebook.

Hundretusener av nordmenn uttrykker raseri for de økte strømprisene. Gruppa «Vi som krever billigere strøm» samler hele 616 000 nordmenn. 32 000 Facebook-brukere er med i «Kraftropet», og «Strømopprøret» har 11 000 medlemmer.

Dette blir for sterkt for Rødt

I Rødts prinsipprogram heter det (side 19):

Reform og revolusjon

En reformistisk strategi vil aldri kunne føre til et sosialistisk samfunn. Kjerna i reformismen er ideen om
at kapitalismen kan omdannes til sosialisme gjennom gradvise reformer ved å oppnå regjeringsmakt i et kapitalistisk samfunn. Denne regjeringsstrategien er også kalt ministersosialisme. Som et revolusjonært sosialistisk parti er det ikke Rødts oppgave å administrere kapitalismen i regjeringsposisjon. Tvert om er mobilisering av folkelige krefter og bygging av motmakt nedafra en nødvendig forutsetning både for anti- kapitalistiske reformer i dagens situasjon og for å avskaffe kapitalismen og erstatte dette systemet med et sosialistisk folkestyre.

Revolusjonen er ikke noe teselskap

I en artikkel med tittelen Rapport fra en undersøkelse av bondebevegelsen i Hunan skrev en til da ukjent ung kommunist ved navn Mao Zedong:

Revolusjonen er ikke noe teselskap, eller som å skrive et essay, male et bilde eller brodere – revolusjonen kan ikke være så forfinet.

Han skulle bare ha visst. Det revolusjonære partiet Rødt har funnet fram til en revolusjon som er like forfinet som å male et bilde eller brodere, og de vil ha seg frabedt folk som skriver i kommentarfeltene at det «må bli folkeopprør» eller oppfordrer til «revolusjon».

Hvorfor dette udannede sinnet og raseriet over å bli fratatt levebrødet?

De kunne jo bare kjørt Tesla.

Forrige artikkelLondon faller: Storbritannias militære tilbakegang avslører NATOs kollaps i troverdighet og kapasitet
Neste artikkelØkte matvarepriser- bøndene får skylda