I mörknande tiden behövs kunskapen ljus

0

Till vänner och bekanta från ett hus i det inte alltför ”mörka Småland”.

Av Bertil Carlman.

Min dagliga nättidning är steigan.no. För mig är den lika självklar som morgonläsning, precis som VG ännu är för många norrmän, och DN ännu är för flera av oss svenskar. Jag skriver ännu då dessa båda ”drakar” liksom merparten av informationen, åtminstone när det gäller vad som sker utanför Skandinavien, är rent bedrövlig, och det blir alltmer uppenbart. Det gäller inte främst lögnerna, för ljugandet är en ganska svår konst vilken kräver fingertoppskänsla, något som merparten av journalisterna på VG och DN m.fl. inte behärskar, utan det gäller tystnaden. Vi såg tystnaden kring de gula västarna i Frankrike, vi såg den rörande de enorma bonde-och arbetardemonstrationerna i Indien, och vi såg den när det gälle den kanadensiska regeringens djävulska behandling av de kanadensare som deltog i lastbilsdemonstrationen förra året.

Nu fortsätter denna tystnadskultur, nu när vi alla i Skandinavien klart ser att våra regeringar inte har några för undersåtarna acceptabla planer för hur vi skall kunna möta en förväntad svår vinter. Hur har VG och DN skrivit om böndernas traktordemonstrationer i Holland, Tyskland och Polen t.ex.?

På steigan. no har jag idag läst:

Regjeringa i Nederland skader matproduksjonen med vilje for å bidra til «The Great Reset» | steigan.noMånga tror fortfarande att WEF:s planer är konspirationsteorier.

Den nye kalde krigen deler verden i to motstridende økonomiske systemer | steigan.no Ekonomen Michael Hudson analyserar hur vi i det av finanskapitalism styrda Väst med näbbar och klor kämpar mot ett ekonomiskt system som har till mål att trygga tillvaron för de egna ländernas befolkning.

Tyske bedriftsledere frykter at energiprisene kan føre til opprør | steigan.no Regeringar i Väst fruktar de egna befolkningarna.

Tør vi stole på myndighetene når det gjelder matsikkerhet framover | steigan.no Lite om vad svenska MSB och norska motsvarigheten DSB gör, nu när myndigheterna ser krisen komma.

Vi burde takke pilotene | steigan.no Kajsa Ekis Ekmans artikel från Expressen den 15:e juli, om hur nordiska arbetsköpare vill behålla sin makt på de anställdas bekostnad.

Det vi i Skandinavien nu ser tydligt komma, det kräver beredskap. Denna beredskaps viktigaste verktyg är kunskap. Kunskap får vi genom att söka fakta och tänka. Ett exempel: Häromdagen visade SVT en något äldre kvinna som gick omkring i Hongkong med flaggan som symboliserade det gamla engelska imperiet, the Union Jack. Enligt reportern på SVT var hon en del av frihetslängtan i Hongkong. Detta är ett utmärkt exempel på vilka oerhörda lögner som kan väntas serveras oss i Skandinavien, om vi inte har kunskap. Vårt alltmer hårdnande motstånd mot överhetens ”tilltag” kräver kunskap. För mig är ”netavisa”, steigan.no, en viktig kunskapsspridare.

Bertil C.

Forrige artikkelRussland og Kina har ikke engang begynt å stramme til skruene
Neste artikkelEr vi i Norge med på å finansiere pedofili i såkalte opprørskontrollerte områder i Syria?