Forslag til handelsavtale på den ideologiske front

0

Av Trond Andresen.

Mange hjertesaker strider om plass i det offentlige rom. Her er et forslag til fordeling av tid og oppmerksomhet.

  • Juni forblir Pride-måned.
  • Mai blir Klassekamp-måned. Det flagges med røde flagg på offentlige bygninger, inkludert Storting. I tillegg til 1. mai blir det nå en serie andre arrangementer gjennom måneden. Konserner endrer logoen sin til helrødt gjennom denne måneden.
  • Mars blir kvinnekamp-måned. Det flagges med knyttet neve inne i kvinne-symbolet på offentlige bygninger, inkludert Storting. I tillegg til 8.mars blir det nå en serie andre arrangementer gjennom måneden. Konserner endrer logoen sin til å inneholde kvinnesymbolet gjennom hele denne måneden.

Dette vil sjølsagt forplikte store medier som blant annet VG og Aftenposten og de regionale Schibsted-aviser til hyppig å kommentere og rapportere velvillig om arbeiderklassens kamp gjennom hele mai. Videre vil Klassekampens forside i hele denne måneden gjenoppta den gamle røde faneborgen fra 70-tallet. Jeg ser fram til det!

Jeg har også mottatt andre gode forslag; dette fra Torstein Viddal:
Februar som Greta-måned! Grønt flagg på alle skoler, gater og offentlige bygninger. Stenging av alle bensinstasjoner, veier og oljeinstallasjoner hele måneden. Åpen kveld med MdG i hver dag på TV. Hjemme hos-reportasje hos Espen Barth Eide. Regjeringa lanserer forslag om å utvide Straffelovens §185 til også gjøre klima-fornekting straffbart (altså å argumentere offentlig mot hypotesen om menneskeskapte klimaendringer). Her er samfunnet allerede på god vei. En slik lovendring vil da gjøre at slikt betraktes som hatprat, på linje med alle de andre formene for sånt som §185 forbyr.

Nå har det i debatt om dette med en måned for hver gode sak kommet noen motforestillinger om at det er bare 12 måneder i et år, og da er det ikke plass til alle de forskjellige hjertesakene. Så man kunne kanskje driste seg til å antyde at ei uke kan være tilstrekkelig?

– Ok, jeg innser at Ramadan-folket neppe vil godta dette, siden deres tradisjon er religiøs, urgammel og innarbeida. Men kan Pride-folket godta ei uke? Det vil garantert redusere irritasjonen hos mange egentlige allierte – meg sjøl inkludert – som synes homser og lesber skal ha samme rettigheter som andre. Men Pride gjennom hele juni er overkill.

Husk: det er andre gode (og større) saker som bare får en eneste dag – som 1.mai og 8.mars. Ei uke til Pride er derfor et generøst forslag.

PS Jeg håper at dette mitt forhandlingsutspill ikke bli politianmeldt som hatprat! 😉

Forrige artikkelRussofobisk rulett
Neste artikkelFull eksport tross vannmangel – fare for strømrasjonering