New York Times innrømmer nå at historien om Hunter Bidens laptop er autentisk

0

Før valget drev de en intens kampanje om at historien var «russisk desinformasjon»

Dette skriver journalisten Glenn Greenwald. Her følger et utdrag av Greenwalds artikkel:

En av de mest vellykkede desinformasjonskampanjene i moderne amerikansk valghistorie skjedde i ukene før presidentvalget i 2020. 14. oktober 2020 – mindre enn tre uker før amerikanerne skulle stemme – begynte landets eldste avis, The New York Post, å publisere en serie rapporter om forretningsforbindelsene til den demokratiske kandidaten Joe Biden og hans sønn, Hunter, i land der Biden, som visepresident, hadde betydelig innflytelse (inkludert Ukraina og Kina) og der han ville få innflytelse igjen hvis han ble valgt til president.

Tilbakeslaget mot denne rapporteringa var umiddelbar og intens, noe som førte til undertrykkelse av historien fra USAs corporate media og sensur av historien av ledende Silicon Valley-monopoler. Desinformasjonskampanjen mot denne rapporteringa ble ledet av CIAs alt annet enn offisielle talsperson Natasha Bertrand (den gang i Politico, nå i CNN), hvis artikkel 19. oktober dukket opp under denne overskriften: «Hunter Biden-historien er russisk desinfo, sier dusinvis av tidligere etterretningstjenestemenn.»

Disse «tidligere etterretningstjenestemennene» sa faktisk ikke at «Hunter Biden-historien er russisk desinfo.» Faktisk understreket de i brevet det motsatte: nemlig at de ikke hadde noen bevis som tyder på at e-postene var forfalsket eller at Russland hadde noe å gjøre med dem, men i stedet hadde de bare intuisjonert denne «mistanken» basert på deres erfaring:

«Vi vil understreke at vi ikke vet om e-postene, gitt til New York Post av president Trumps personlige advokat Rudy Giuliani, er ekte eller ikke, og at vi ikke har bevis på russisk involvering – bare at vår erfaring gjør oss dypt mistenksomme på at den russiske regjeringen spilte en betydelig rolle i denne saken.»

Men medier som var desperate etter å sikre Trumps nederlag hadde ikke tid til fakta eller irriterende detaljer som hva disse tidligere tjenestemennene faktisk sa eller om det faktisk var sant. De hadde et valg å manipulere. Som et resultat ble at disse e-postene var «russisk desinformasjon» – som betyr at de var falske og at Russland produserte dem – en trosartikkel blant USAs med rette foraktede klasse av medieansatte.

Svært få nevnte det avgjørende forbeholdet som etterretningstjenestemennene selv understreket: nemlig at de ikke hadde noen bevis i det hele tatt for å bekrefte denne påstanden. I stedet, som jeg bemerket i september i fjor, begynte «så godt som alle medier – CNN, NBC News, PBS, Huffington Post, The Intercept og for mange andre til å telle – å fullstendig ignorere innholdet i rapporteringa og i stedet spre løgnen om og om igjen at disse dokumentene var et biprodukt av russisk desinformasjon.» Huffington Post publiserte til og med en kampanjeannonse som må sees for å bli trodd for Joe Biden, utgitt som «rapportering», som spredte denne løgnen om at e-postene var «russisk desinformasjon».

New York Times bekrefter at historien var sann

I dag morges publiserte The New York Times en artikkel om den brede, pågående FBI-kriminaletterforskninga av Hunter Bidens internasjonale virksomhet og skattevirksomhet. Før valget var The Times, det skal sies til deres fordel, en av de få som viste skepsis til CIAs løgn før valget, og bemerket 22. oktober at «ingen konkrete bevis har dukket opp for at den bærbare datamaskinen inneholder russisk desinformasjon». Fordi aktivitetene til Hunter Biden nå er under FBI-etterforskning direkte gjelder e-postene som først ble avslørt av The Post, måtte reporterne stole på den bærbare datamaskinens arkiv for å underbygge sin rapportering. Det krevde på sin side at The New York Times skulle verifisere ektheten til denne bærbare datamaskinen og dens opprinnelse – nøyaktig hva de, ifølge deres journalister, lykkes med:

«Folk som er kjent med etterforskningen sa at påtalemyndigheten hadde undersøkt e-poster mellom Mr. Biden, Mr. Archer og andre om Burisma og annen utenlandsk virksomhet. Disse e-postene ble hentet av The New York Times fra en hurtigbuffer med filer som ser ut til å ha kommet fra en bærbar datamaskin forlatt av Mr. Biden på et Delaware-verksted. E-posten og andre i bufferen ble autentisert av personer som er kjent med dem og med etterforskningen.»

At denne samlinga av e-poster var autentisk var klart fra starten av. Eventuell tvil ble utslettet ved utgivelsen av Schreckingers bok for seks måneder siden. Nå sier The Paper of Record sjøl eksplisitt ikke bare at e-postene «ble bekreftet», men også at den originale historien fra The Post om hvordan de skaffet disse materialene – de «kommer fra en bærbar datamaskin som ble forlatt av Mr. Biden på et Delaware-verksted» – «ser ut» til å være sann. Les: “The Bidens: Inside the First Family’s Fifty-Year Rise to Power.

Det dette betyr er at, i de avgjørende dagene frem til presidentvalget i 2020, spredte de fleste hovedstrømsmediene en absolutt løgn om The New York Posts rapportering for å villede og manipulere de amerikanske velgerne. Det betyr at Big Tech-monopoler, sammen med Twitter, sensurerte denne historien basert på en løgn fra «etterretningssamfunnet». Det betyr at Facebooks løfte fra DNC-agenten om at det ville undertrykke diskusjonen om rapporteringen for å gjennomføre en «faktasjekk» av disse dokumentene var svindel, fordi hvis en ærlig faktasjekk hadde blitt utført, ville det ha bevist at Facebooks sensurdekret var basert på en løgn. Det betyr at millioner av amerikanere ble nektet muligheten til å høre om rapportering om kandidaten som ledet alle meningsmålinger kampen om å bli den neste presidenten, og i stedet ble utsatt for en byge av løgner om opprinnelsen (Russland gjorde det) og autentisiteten (desinformasjon!) av disse dokumentene.

Les også: Now that Joe Biden’s president, the Times finally admits: Hunter’s laptop is real

Psaki dodges New York Times finally confirming Hunter Biden’s laptop is real

Hunter Biden Laptop Claims: 5 Fast Facts You Need to Know

Kommentar

Det er ikke merkelig at de mediene som ville ha Joe Biden som president gikk av hengslene for å benekte og gravlegge innholdet i Hunter Bidens laptop, for epostene hans viste at det pågikk et korrupt samarbeide mellom ham og faren på den ene sida og forretningsinteresser i Ukraina og Kina på den andre sida. Det var Burisma Holdings som betalte Hunter Biden 50.000 dollar i måneden for en sinekyrejobb i styret deres. Og hvem eier Burisma? Jo, ingen andre enn oligarken Ihor Kolomoisky, som også har skapt og finansiert Vladimir Zelenskij.

Det hadde vært helt ødeleggende for Joe Biden om denne informasjonen hadde blitt oppfattet som sann, noe den altså var, før presidentvalget.

Forrige artikkelRussiske styrker satser på å fullføre sin operasjon i Ukraina
Neste artikkelHvem ‘fagfellevurderer/sikrer’ opplysninger fra helsemyndighetene?