Klaus Schwab: – Framtida bygges av oss, den mektige forsamlinga i dette rommet

0
Klaus Schwab under åpningstalen i Davos 23. mai 2022

Da milliardærklubben World Economic Forum var samlet i Davos 22. – 26. mai 2022 demonstrerte Klaus Schwab med få ord hvordan han og de ultrarike ser på seg sjøl og sin rolle i verden. I åpningstalen sa Schwab:

«Framtida skjer ikke bare. Framtida bygges av oss, av det mektige fellesskapet her i dette rommet. Vi har midler til å forbedre verdens tilstand. Men to forhold er nødvendig. Den første er at vi alle opptrer som stakeholders i større samfunn, at vi tjener ikke bare egeninteresser, men at vi tjener fellesskapet. Det er det vi kaller stakeholder responsibility (interessentansvar). Og for det andre, at vi samarbeider.»

Dette megalomane sjølbildet hadde ikke vært noe problem dersom disse menneskene bare var noen perifere personer og World Economic Forum bare deres sosiale klubb. Det som gjør uttalelsen direkte urovekkende er at milliardærklubben består av de aller rikeste og mektigste korporasjonene i verden og de politikerne de har kjøpt og betalt for å gjennomføre en gigantisk agenda som tjener deres interesser.

Partnere: De rikeste og mektigste selskapene i verden

lista over partnerne til WEF finner vi blant annet:

ABB, Volvo Group, Accenture, Alibaba Group, Google, Amazon, AstraZeneca, Bill & Melinda Gates Foundation, BlackRock, The Coca-Cola Company, Goldman Sachs, Huawei Technologies, Johnson & Johnson, Microsoft, PayPal, PepsiCo, Pfizer, Saudi Aramco, Visa, Yara International.

Den totale lista over medlemmer og partnere i EF er her: All our partners.

Så utsagnet til Schwab er ikke bare uttrykk for stormannsgalskap. Problemet med utsagnet er at det langt på vei er sant! Disse mektige globale kapitalistiske selskapene har virkelig makt til å forandre verden i sitt bilde – og det er akkurat det de holder på med.

I år var for eksempel Jens Stoltenberg en av talerne, så den militære makta i form av NATO er også på plass. Og presidenten i WEF, Børge Brende, holdt naturligvis også en tale.

Handlingsparole for den globale eliten

Schwabs ord er en oppfordring til den globale eliten, som for en stor del var samlet under ett tak i Davos, om å gå til handling for å gjennomføre en total forandring av verden. De utnevner seg sjøl til representanter for globale interesser – uten valg, uten ansvarlighet overfor noen – og skaper deretter mekanismer for nasjonal og internasjonal orden for å kontrollere borgere som de hevder å presidere over. Schwab har selv dekodet favorittbegrepet sitt, stakeholder capitalism, «interessentkapitalisme».

Les: Kjerstin Braathen i DNB: «Energiomstilling vil skape energiknapphet og smerte, men det er verdt det»

Program for en dystopisk verden

Det kan være fornuftig å se på de ulike sektorene i WEFs handlingsplaner, for dette blir snart politiske agendaer for partier, organisasjoner og medier, også i Norge. Her er årets prioriterte saker:

Andre temaer:

Les: På World Economic Forum: – Vi må «rekalibrere» menneskerettighetene

Julie Inman, Australia, på åpningsmøtet i World Economic Forum 23. mai 2022. Skjermdump fra video.

«Den fjerde industrielle revolusjonen»

Et yndlingstema for WEF er den såkalte fjerde industrielle revolusjonen. I denne «revolusjonen» skal de multinasjonale selskapene og de regjeringene de har kjøpt og betalt omdanne verden til et teknologisk mareritt der de kontrollerer alt og alle digitalt. Ta en titt på emnekartet: Fourth Industrial Revolution: Frontier Technologies: (Her kan man klikke seg litt rundt og se hva slags områder de prioriterer.)

Digital ID

Eller se på hvordan de vil presse gjennom digital ID for alle mennesker på jorda, slik at vi kan bli kontrollert ned til det minste millisekund av hva vi gjør, hvor vi gjør det og med hvem: Digital Identity: Digital Inclusion and Opportunity

Dette er klassekamp fra de rikeste av de rike mot oss

Dette er ikke bare de stormaktsgale visjonene til en fyr som ser ut som og høres ut som en superskurk i en James Bond-film. Dette er dagens virkelighet. Dette er den klassekampen de ultrarike fører for å plyndre det store flertallet av oss til skinnet og gjøre oss til deres slaver.

Tror dere at framtidas Norge avgjøres av stemmesedler og partiprogrammer? Glem det. Framtida avgjøres av hvordan denne klassekampen går og om det undertrykte flertallet våkner i tide til i første rekke kaste så mange tresko ned i maskineriet deres at de mislykkes, for så i neste omgang ta fra dem makta. (Sabotasje kommer av det franske ordet sabot som betyr tresko; arbeiderne kastet treskoene sine i maskinene for å stoppe dem.)

Les på steigan.no om World Economic Forum.

Forrige artikkelWHO-traktaten er knyttet til et globalt digitalt pass og ID-system
Neste artikkelEn artikkelserie om natur, økonomisk vekst og kapitalisme
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).