Kjerstin Braathen i DNB: «Energiomstilling vil skape energiknapphet og smerte, men det er verdt det»

0
Kjerstin Braathen, DNB, på World Economic Forum

På møtet i milliardærklubben World Economic Forum 23. mai 2022 sa toppsjefen i DNB, Kjerstin Braathen, at:

«Vi må akseptere at det vil være noe smerte i prosessen. Tempoet vi trenger vil åpne opp for feiltrinn. Det vil åpne for mangel på energi, det vil skape inflasjonspress. Og kanskje vi må begynne å snakke om det, at smerten faktisk er verdt det, for hvis vi ikke gjør det, er det ingen business case, det er ingen økonomi, det er ingen velferd.»

Dette utsagnet kom for sikkerhets skyld på forumet «Transforming through Trust« – Omstilling gjennom tillit.

Kjerstin Braathen, som i 2020 tjente 13,7 millioner kroner og i 2021 15 millioner, er neppe blant dem som kommer til å føle mest smerte under denne omstillinga, men hun vil gjerne være med å påføre andre denne smerten.

De vil spore «karbonfotavtrykket» ditt

På det samme møtet sa J. Michael Evans, som er toppsjef i Alibaba Group av utviklingen av en «individuell karbonavtrykksporer» for å overvåke hva du kjøper, hva du spiser og hvor/hvordan du reiser.

Dette er det nye globale diktaturet

Den globale finanseliten gidder ikke lenger å skjule sine hensikter. Du behøver ikke grave i hemmelige dokumenter eller være besatt av «konspirasjonsteorier» for å skjønne hva de ikke bare planlegger, men allerede er i ferd med å gjennomføre.

Det holder at du er i stand til å lese de tekstene eller høre på de talene de sjøl publiserer. Men noen evner vel ikke det en gang – før det er for seint.

Det finnes et ord for det de holder på med i det norske språket. Ordet nesten gått ut av bruk, men lær det. Ordet er klassekamp!

Forrige artikkelKraftig advarsel til Europa: – Blir et sjokk for alle
Neste artikkelMartin Andersen Nexøs drøm