På World Economic Forum: – Vi må «rekalibrere» menneskerettighetene

0
Julie Inman, Australia, på åpningsmøtet i World Economic Forum 23. mai 2022. Skjermdump fra video.

Den australske eSafety-kommissæren Julie Inman ba om en «rekalibrering» av ytringsfriheten og en hel rekke menneskerettigheter da hun talte i et panel under åpningsdagen til World Economic Forum, 23. mai 2022.

Inman diskuterte utsiktene til å se for seg hva ytringsfrihet betyr, mens hun talte i åpningspanelet for det årlige møtet i World Economic Forums (WEF) i Davos med fokus på å «Innvarsle en tryggere digital framtid».

Inman, som også har vært direktør for offentlig politikk for Twitter i Australia og Sørøst-Asia, forklarte hvordan «vi må tenke på en rekalibrering av en hel rekke menneskerettigheter»:

«Vi befinner oss på et sted hvor vi har økende polarisering overalt, og alt føles binært når det ikke trenger å være det – så jeg tror vi må tenke på en rekalibrering av en hel rekke menneskerettigheter som utspiller seg på nett – fra ytringsfrihet, for å være fri fra nettvold. Eller retten til databeskyttelse, til retten til barns verdighet.»

Før hun drev Australias Office of the eSafety Commissioner, jobbet Inman for andre store teknologiselskaper i tillegg til Twitter, inkludert Microsoft. Fra 2009 til 2012 fungerte hun som Global Director of Privacy and Internet Safety for selskapet, som ble grunnlagt av den ledende WEF-deltakeren Bill Gates .

Oppdraget til Australias eSafety Commission ser ut til å være bredt, ettersom styret definerer formålet som å «hjelpe [å] beskytte alle australiere mot skader på nettet og å fremme tryggere, mer positive nettopplevelser».

«Vi forhindrer skade på nett ved å utvikle ressurser og programmer basert på robuste bevis; Vi beskytter australiere og lindrer skade med våre regulerings- og rapporteringsordninger; og vi er proaktive når det gjelder å minimere skader med initiativer som gjør våre digitale miljøer tryggere og mer inkluderende,” heter det i oppdragsbeskrivelsen.

Forrige artikkelHillary Clinton og Demokratene finansierte medielekkasjene som startet Russiagate
Neste artikkelStore diplomatiske nederlag for USA i Midt-Østen og overfor India