Skjønner Kjelsberg og Pryneid Hansen hva de sjøl sier?

0
Svindelen om Iraks "masseødeleggelsesvåpen" var en av de største konsppirasjonene i nyere tid – og med forferdelige konsekvenser.

Av Lars Birkelund.

Konspirasjoner, dvs sammensvergelser, har foregått så lenge det har vært mennesker på jorda, og de foregår i dag på alle tenkelige nivåer i alle verdens land. Jo mer som står på spill jo mer djevelsk utspekulerte kan konspirasjonene være. Ta konspirasjonene mot Irak, Libya og Syria, som er blant de aller mest grusomme de siste 20 åra. 

Et kommunistisk eller i alle fall anti-kapitalistisk og påstått anti-imperialistisk parti som Rødt bør mer enn de fleste andre være klar over at konspirasjoner foregår. Men hva var det jeg hørte på NRKs Politisk Kvarter 19. april om ikke at profilerte partimedlemmer som Benedikte Pryneid Hansen og Ronny Kjelsberg kritiserte Steigan.no for å drive med ‘konspirasjonstenkning’. Jeg undres derfor på om de egentlig skjønner hva de sier? For det de dermed sier er at man ALDRI skal mistenke noen for at de har andre hensikter enn det de sier at de har og at det ALDRI forekommer at noen legger hemmelige planer i lukkede rom. 

I og med at Hansen og Kjelsberg kritiserer Steigan.no på denne måten viser de også at de har misforstått hva som er medienes viktigste oppgave, nemlig å avsløre konspirasjoner og andre former for maktmisbruk. 

Dermed ikke sagt at Steigans teorier alltid treffer blinken. Men igjen: skjønner egentlig Hansen og Kjelsberg hva de sier, eller mangler de både sjølinnsikt og elementær forståelse for ordene og begrepene de bruker? Personlig er jeg overbevist om at også de tenker konspiratorisk, blant annet i forhold til hvilke planer deres politiske konkurrenter har. Og dermed ser det ut som om de mangler mye: sjølinnsikt, forståelse for hva som er medienes viktigste oppgave og forståelse av begrep de bruker. 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTorstein Dahle med grove angrep på forfatter som har jobbet mange tiår for kvinner i Afghanistan
Neste artikkelRegjeringas lovavdeling var sterkt kritisk til karantenehotellforslaget